targ sutu
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
-
andastratan

-
andastratan

In legatura cu targul Obor asa am auzit si eu.Despre Sutu, unii vanzatori se plangeau ca taxa e cam mare (100 Lei pt. ambele zile) si s-a propus varianta ca targul sa se mute cu locatia undeva in Cismigiu, discutia era intre organizator si doi participanti.amonra scrie:Am auzit de la un expozant ca targul de la Obor - PS 2 ar fi peste 2 saptamani .
Ultima oară modificat 24 Sep 2007, 11:35 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
daca a ramas valabil, atunci: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=796
apropo de targuri, marele bazar de vechituri, talciocul din Pantelimon, a disparut definitiv, fara nici o sansa de a mai renaste din propria cenusa?
apropo de targuri, marele bazar de vechituri, talciocul din Pantelimon, a disparut definitiv, fara nici o sansa de a mai renaste din propria cenusa?
Adevarul e ca Targul SUTU mai bine se muta intr-o locatie gratuita si anticarii vand mai mult la preturi mai mici decat sa fie nevoiti sa-si acopere banii investiti in doar doua zile.
Oricum, acest targ il vad mai mult ca pe o atractie turistica si un plus de patina istorica a orasului decat o afacere. Daca se va tine in centrul istoric ( curatat de tigani ) , ar fi un castig enorm pentru Bucuresti. Turistii ar fi incantati, si as zice, la fel si vanzatorii.
Cat despre periodicitate, eu as propune sa fie saptamanal.
Oricum, acest targ il vad mai mult ca pe o atractie turistica si un plus de patina istorica a orasului decat o afacere. Daca se va tine in centrul istoric ( curatat de tigani ) , ar fi un castig enorm pentru Bucuresti. Turistii ar fi incantati, si as zice, la fel si vanzatorii.
Cat despre periodicitate, eu as propune sa fie saptamanal.
Pecunia non olet.
niciodata nu am plecat fara sa cumpar ceva, am luat cateva monede comune din tari mai rare la noi si care nu le aveam.
mDea... insa eu colectionez doar monede romanesti (desi am si straine foarte multe) si in cazul meu oferta a fost foarte proasta. Probabil majoritatea prefera vanzarile/achizitiile online , un domeniu care se dezvolta continuu, si astfel se diminueaza treptat numarul celor prezenti la targuri. Este descurajant si drumul pe care multi il fac pana la un targ ( nu toti sunt din Bucuresti ) precum si alti factori. Personal prefer sa merg la un targ in detrimentul internetului. Asa pot interactiona cu cei din bransa si deprinde macar un pic de experienta pe langa imbunatatirea colectiei.
Asa ar fi dorit organizatorul de we trecut, dar se suprapune cu alte targuri ...ZAR scrie:In legatura cu targul Obor asa am auzit si eu.Despre Sutu, unii vanzatori se plangeau ca taxa e cam mare (100 Lei pt. ambele zile) si s-a propus varianta ca targul sa se mute cu locatia undeva in Cismigiu, discutia era intre organizator si doi participanti.amonra scrie:Am auzit de la un expozant ca targul de la Obor - PS 2 ar fi peste 2 saptamani .
Din cate stiu eu va fi we viitor.amonra scrie:Am auzit de la un expozant ca targul de la Obor - PS 2 ar fi peste 2 saptamani . Stie cineva cand va fi cel de la WTP, RomAntique ?
Acum este cel de la Valea Cascadelor.dimo13 scrie:daca a ramas valabil, atunci: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=796
La Sutul de weekendul trecut a cam batut vantul, intr-adevar. Am intalnit doar doi oameni pe care i-am mai intrebat lucruri si care au fost bucurosi sa-mi raspunda. Cu adevarat stiau meserie, ca sa nu zic ca atunci cand mi-am ales o piese,la unul dintre ei, el mi-a cautat prin tot clasorul sa nu existe una mai frumoasa ! Restul niste samsari. Unul din aceste specimene voia sa ma convinga de niste preturi maricele la 50 bani 1910 pentru ca " asta e pagina cu argint, si astea sunt mult mai scumpe"
De remarcat ca a inceput reciclarea pieselor : am intalnit in 2 locuri monede de 1 Leu de pe vremea lui Carol - 1910 - 1914 lipite in diverse monturi. Unul din vanzatori avea o bratara formata din asemenea monede, ani diferiti, iar celalalt vindea inele cu moneda ca "piatra" . Ambele manufacturari fusesera ulterior argintate, asa ca aratau nefiresc de albe.
Spoiala curata !
De remarcat ca a inceput reciclarea pieselor : am intalnit in 2 locuri monede de 1 Leu de pe vremea lui Carol - 1910 - 1914 lipite in diverse monturi. Unul din vanzatori avea o bratara formata din asemenea monede, ani diferiti, iar celalalt vindea inele cu moneda ca "piatra" . Ambele manufacturari fusesera ulterior argintate, asa ca aratau nefiresc de albe.
Spoiala curata !
Pecunia non olet.
-
leonard.florian

intrebare
are loc cumva weekendul acesta targul de la sutu?sau e pe 3-4 noiembrie?
Re: intrebare
Zilele astea am drum prin zona, o sa verific, de regula pun un afis cu o sapt. inainte.leonard.florian scrie:are loc cumva weekendul acesta targul de la sutu?sau e pe 3-4 noiembrie?