Eu consider din punct de vedere istoric finele evului mediu batalia de la Preston (1648) dintre Carol Stuart si fortele parlamentare conduse de Oliver Cromwell, cel putin asa am invatat in cartile noastre de istorie. Totusi finele evului mediu e greu de stabilit cu precizie deoarece majoritatea popoarelor tind sa il considere in functie de miscarile populare cu au dus la adoptarea de noi curente pe: plan politic (mai multa libertate pentru oameni), in plan spiritual (eliberarea de sub influenta bisericii catolice si mai ales a inchizitiei), in arte, ce au avut loc pe teritoriul tarilor respective prin urmare la date diferite. Sau puncte de cotitura in istorie: Descoperirea Americii, revolutia franceza 1789.
Ca sa va lamuriti de repere puteti sa cautati in Wikipedia in aceasta pagina http://en.wikipedia.org/wiki/Middle_ages
Epoca contemporana o consider ca a aparut o data cu revolutia industriala de la inceputul sec XIX, iar epoca moderna.... dupa primul razboi mondial cand au disparut mariile imperii europene. Totusi am avut ocazia sa discut cu un francez ce considera epoca moderna la ei dupa 1870 (finele imperiului lui Napoleon III) si formarea Republicii a IV-a.
Cand se termina evul mediu si cand incepe epoca moderna?
- Tanatos2912