Monede antice
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Monede antice
Salut.Sunt nou pe forum,l-am gasit din intamplare si ma bucur ca exista asa ceva.Poate ma ajuta cineva sa indentific niste monede antice.Am multe care nu le-am indentificat,este adevarat ca unele sunt in stare good altele very good.Atasez cateva monede.
- Fişiere ataşate
-
- 1.jpg (55.95 KiB) Vizualizat de 20066 ori
-
- 2.jpg (84.54 KiB) Vizualizat de 20066 ori
-
- 3.jpg (52.71 KiB) Vizualizat de 20066 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Pentru o identificare corecta ar fi nevoie de imagini avers/revers.
Prima piesa este un denar, dar fara scanul aversului e imposbil de zis de cine a fost batuta, a 2a piesa pare sa fie un as de Germanicus iar a 3a pare sa fie un denar de Elagabalus.
S-ar putea sa gresesc, nu sunt un expert in monede antice, iar in identificare m-am ghidat doar dupa efigia imparatilor, pentru ca nu deslusec mai nimic din legende.
Prima piesa este un denar, dar fara scanul aversului e imposbil de zis de cine a fost batuta, a 2a piesa pare sa fie un as de Germanicus iar a 3a pare sa fie un denar de Elagabalus.
S-ar putea sa gresesc, nu sunt un expert in monede antice, iar in identificare m-am ghidat doar dupa efigia imparatilor, pentru ca nu deslusec mai nimic din legende.
Indentificare monede
Multumesc.Este adevarat ca nu se inteleg prea bine dar la 100Kb vad ca se accepta pozele.Le pot face poze si revers dar tot la aceeasi calitate.Si am vre-o 50Buc de monede antice despre care nu stiu mare lucru.Alta varianta de a le posta la rezolutie mare care ar fi?Inca o data multumesc pentru raspuns.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Pozele 2-3 (banuiesc ca sunt av-rv) sunt monede comemorative Constantin cel Mare . Cauta pe situl www.wildwinds.com la Constantin cel mare si o sa te lamuresti pe deplin. Pe acest super site cred ca vei gasi informatii si despre celelalte monede antice pe care le detii si din care se mai intelege ceva.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Primul denar este prea tocit pe avers sa pot recunoaste chipul imparatului, deci mi-e imposibil sa zic cine e. A 2a piesa, cea de bronz, raman la parerea caeste un as de Germanicus. Celalalt denar sunt aproape sigur ca este de Severus Alexander, prima data se pare ca nu m-am uitat destul de atent, in nici un caz nu este Elagabalus.
Lotul de 3 bronzuri mici din sec. IV sunt toate monede comemorative, primele 2 pentru Constantiv cel Mare, cum a zis si dorelb, iar a 3a in dreapta este comemorativa Urbs Roma batuta in timpul lui Constantin I.
La cele 2 care par a fi grecesti nu ma pot pronunta.
Lotul de 3 bronzuri mici din sec. IV sunt toate monede comemorative, primele 2 pentru Constantiv cel Mare, cum a zis si dorelb, iar a 3a in dreapta este comemorativa Urbs Roma batuta in timpul lui Constantin I.
La cele 2 care par a fi grecesti nu ma pot pronunta.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Pt. D-l Aldor Dupa ce va da-ti seama,sincer mie mi se pare ca ar fi un animal pe monede dar mai mult ...Oricum va multumesc pentru amabilitate.Multe din monedele antice le cumpar de prin targurile din Bucuresti pe un pret de nimic dar si starea lor este cum este.Oricum de obicei cand vad cate o moneda nu o ratez pentru nimic in lume chiar daca este indescifrabila.
Si o ultima achizitie de astazi:

Cumparata cu 5 lei noi

Cumparata cu 5 lei noi
Ultima oară modificat 18 Iun 2006, 19:30 de către mariand, modificat 1 dată în total.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Diocletianus sau Maximianusmariand scrie:Pt. D-l Aldor Dupa ce va da-ti seama,sincer mie mi se pare ca ar fi un animal pe monede dar mai mult ...Oricum va multumesc pentru amabilitate.Multe din monedele antice le cumpar de prin targurile din Bucuresti pe un pret de nimic dar si starea lor este cum este.Oricum de obicei cand vad cate o moneda nu o ratez pentru nimic in lume chiar daca este indescifrabila.
Cumparata cu 5 lei noi