Federatia Nationala a Utilizatorilor de detectoare de metale

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
dorelb

Federatia Nationala a Utilizatorilor de detectoare de metale

Mesaj de dorelb »

Pentru cei interesati si nu numai. In Franta exista si functioneaza cu succes Federatia Nationala a Utilizatorilor de detectoare de metale. sper ca din titlu nu ati crezut ca la noi exista aceasta federatie. ln Romania cuvintele detector de metale trezesc "militeanu" ocrotitor de patrimoniu.In sfirsit , s-a mai discutat aici despre legislatia privitoare la detinerea de detectoare de metale, Pentru alt motiv am descis topicul. Iata ca FNUDEM scot si un buletin care se poate descarca de la adresa: http://www.prospection.net/telechargement/bull18i.htm. este destul de interesant.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Au cod deontologic. Frumos... poate fi un hobby interesant si un ajutor substantial pentru arheologi. Tipic civilizat. Ar fi trebuit sa introducem si "cautarea cu detectorul" in statutul ANR. :lol:
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din pacate la noi nu exista interes pentru alinierea cu o legislatie civilizata, la noi oricine este considerat vinovat de orice, prin vorbe sau printr-o simpla parere. Incercati sa intrati pe un site de fotbal Rapid si sa spuneti ceva neutru, cum ar fi: "Rapid nu a fost suficient de bun la partida cu XYZ". Sau orice contrazicere a cuiva intr-un forum....Cred ca pot anticipa reactiile, la fel cum e "jos" e si "sus", lipsa de educatie, cultura si moderatia (lucruri care cam merg impreuna) este de gasit si la clasa politica, de fapt o banala umplutura de oameni uneori mai putin decat simpli. Daca eu asa avea un detector (legal vorbind) si-as gasi numai piese de metal tehnologice, ce rau as putea sa fac? Sau ramasite de diverse lucruri vechi fara legatura cu arheologia? Cum este peste tot afara in tarile normale...Oamenii nu sunt toti numai dupa furt si castig ilegal. Dar la noi statul este un sat inapoiat plin de personaje dizgratioase (de multe ori patologice). In loc sa cheltuie resurse pentru educatie, cheltuie de doua ori mai multe pentru pedepsire. Poate sunt eu putin depresiv acum, dar speranta e in cei care au acum 10-12 ani. Educati-i bine si dati-le toate uneltele unei vieti civilizate traite in cunostinta de cauza :D
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Acum intelegeti de ce ne-a dat Brucan 20 de ani acu' 17 ani si a revizuit termenul inainte sa moara, iar Moise a plimbat evreii prin desert 40 ani ?
Dureaza cam 2 generatii pana un popor poate sa isi schimbe mentalitatea, dar daca unii din noi aplica doar ce vad la OTV... :cry:. Mi-e teama ca o sa facem un fel de implozie culturala. Suntem o civilizatie contradictorie, avem acces la www, dar o mentalitate de te ingrozesti. Se vede ce a facut puterea exemplului :cry: ...
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Scrie răspuns