ALPHA BANK colectioneaza monede antice sau ce?!

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
valentinian

ALPHA BANK colectioneaza monede antice sau ce?!

Mesaj de valentinian »

mai intai am gasit aceasta licitatie pe okazii LINK vazand si cele scrise in forumul aferent mi-am zis ca probabil e falsa ...iata ce am descoperit insa la unul dintre cei mai corecti dealeri de antice de pe internet...in descrierea unei monede rare si frumoase 21131. Silver obol, Westermark, Remarks pl. LXIX, 7; AMNG III 8; SNG ANS -; SNG ALPHA BANK 162, VF, Aigai mint, 0.419g, 8.29mm, 0o, 413 -.399 B.C.; obverse head of Herakles right, wearing lion's skin head-dress; reverse APX-E, wolf's head right; club below; all within shallow incuse square; ex-Robert Weimer collection, toned; rare si deja sunt confuz nu stiu ce sa mai inteleg ...va rog daca stie cineva amanunte despre aceasta colectie alpha bank...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
ionutbogdan
**
**

Mesaj de ionutbogdan »

Uite aici mai multe informatii despre Alpha Bank Numismatic Collection ... http://www.alphanumismatics.gr/English/ ... oll_en.asp
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu trebuie sa va mire. Si BNR are o colectie importanta de monede. Este chiar o traditie cu radacini vechi ca o banca sa detina colectii de monede iar unele banci improspateaza inventarul si prin scoaterea lor la vanzare in vederea a noi achizitii. Si ca sa va mirati si mai mult, in Anglia (si nu numai) exista muzee care scot la vanzare asa-zisele "surplusuri de muzeu" adica piese numismatice care-s excedentare si de care muzeul nu mai are nevoie.
robert88
**
**

Mesaj de robert88 »

acum 2- 3 luni am achizitionat un apartament si cum nu aveam toti banii am facut un credit bancar La Alpha bank de pe Vacaresti( nu fac reclama eu lucrez pentru alta banca )... cand am semnat actele am intrat intr-un birou amenajat pentru clientii frumosi( asa ca mine :) ) ... surprize, surprize peretii erau tapetati cu tablouri si fiecare tablou continea o frolie cu o drahma... am stat la barfe cateva minute cu directoarea si am aflat ca presedintele( imi scapa numele acum ) este un pasionat numismat si ca sucursalei Vacaresti i s-a facut o favoare cu aceste drahme ... parerea mea este ca presedintele bancii are un rol benefic asupra angajatilor care daca tot au banul pe mana macar sa-i stie istoria.
valentinian

Mesaj de valentinian »

[quote="robert88"]acum 2- 3 luni am achizitionat un apartament si cum nu aveam toti banii am facut un credit bancar La Alpha bank de pe Vacaresti( nu fac reclama eu lucrez pentru alta banca )... cand am semnat actele am intrat intr-un birou amenajat pentru clientii frumosi( asa ca mine :) ) ... surprize, surprize peretii erau tapetati cu tablouri si fiecare tablou continea o folie cu o drahma... [/quote] piesa pusa in vanzare pe okazii va apartine deci?multumesc
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
robert88
**
**

Mesaj de robert88 »

nu inteleg... eu nu vand pe okazii... eu nu vand. pot vinde orice dar nu monede.
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

exista chiar un volulm din seria Sylloge Nummorum Graecorum dedicat coletiilor de monede ale Alpha Bank, cred ca monede macedonene.
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Eu am vazut la sediul a doua societati de valori mobiliare din Bucuresti, actiuni inramate si expuse ca niste tablouri.
Scrie răspuns