Constantinopolis AE3

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Multi dintre cei de-acolo sunt ignoranti in anumite lucruri. Sfatul meu este sa cauti personal ca sa te convingi. Eu am avut cu ei multe "contre" si unii nu recunosc nici in fata evidentei cand se inseala. "Sunt 5 tipuri cu SCONST si bust Pleft". Dvs ati afirmat acolo ca as fi zis ca-s 5 tipuri cu SCONST. NU cu SCONST sunt 15 tipuri (si RIC 7 si RIC 8 ).
Si care ar fi explicatia? Le afecteaza cumva "reputatia" daca se insala si recunosc lucrul acesta? Multumesc pentru atentionare, am modificat postul initial. A fost o greseala involuntara si va dati seama ca nu am vrut sa creez vreo "situatie".
berserkr scrie:Dar daca unul respectat de ei spune ceva, acolo nu mai caraie nimeni. Asa-i "modelul" la ei. Ideea e sa fim cu mintea deschisa oriunde "ne-am duce" fie virtual fie real.
Chestia asta cred ca este valabila si pentru alte domenii. Va sustin si in ceea ce priveste "mind open", asta am si cautat, sa verific, sa ma conving "ascultand" mai multe pareri. Stiu ca in momentul in care te repezi sa dai un verdict dai dovada de amatorism.
berserkr scrie:Pentru conformitate mentionez ca semnul "crenguta" este pentru PCONST si nu SCONST (care de fapt a fost subiectul discutiei noastre)
Deci, pana la urma despre ce este vorba? SCONST si "crenguta" nu sunt "compatibile"? Am interpretat gresit RIC-ul?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

OK, nu inteleg de unde ati tras concluzia ca dintre ei recunoaste cineva c-a gresit. Si cand spun "ei" ma refer la "grei". Uitati-va la "read before", si o sa vedeti ca regula, daca unul din "grei" spune ceva n-ai voie sa il contrazici. Eu intru foarte rar pe-acolo de cand am citit asta si de cand mi-au fost sterse posturi perfect argumentate la care "greii" n-au fost in stare sa raspunda. Deci, daca a recunoscut cineva ca a gresit acolo, am fost eu (atunci cand a fost cazul) si cei nerecunoscuti ca fiind "grei" - uneori si cand n-a fost cazul. Cum imi rezerv dreptul sa-mi aleg singur oamenii din jur, nu mai actionez decat cand este cazul (in acel forum). Si ca idee, nu stiu cum ati interpretat RIC, dar daca l-ati interpretat bine, nu vad ce rost mai aveau intrebarile din acest topic. Inseamna ca va descurcati.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Despre care forum e vorba? forumancientcoins?
Va intreb pentru ca nu prea mai sunt la curent cu ce se intampla acolo. De cand nu mai colectionez antice, ii vizitez foarte rar.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, despre ei. Unii sunt corecti acolo, dar altii sunt mici, si cand spun mici chiar asta vreau sa spun. Pot sa dau exemplu de caz in care avand o opinie, m-au luat pe sus cativa de-acolo si cand un numismat de talia lui Curtis Clay a confirmat ce-am zis, au inceput sa schelalaie toti pe-acolo. In fine, ma abtin de la alte consideratii dar am vazut si eu cum e "afara" in materie de corectitudine si probitate (su nu numai de pe net). De-aia cred avem sperante mari, nu-s mai buni ca noi :)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Dar nu inteleg, cum adica nu ai voie sa-i contrazici pe "greii" de acolo? E interzis sa-ti exprimi opiniile daca nu coincid cu opiniile "greilor" respectivi?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Uite Aldor, ca sa fie clar:
"If a procurator monetae has posted, please don't bother to post a concurring opinion unless you are also an expert or you add something to the discussion other than your agreement. If you can elaborate on why you believe the coin is fake or genuine, that's great. After an expert has expressed his opinion, does anyone really need to know that ten new collectors agree? "
Suna frumos, dar nu-i asa. Am vrut sa-ti exemplific prin intrebarea mea pusa administratorului relativa la mesaje care mi-au disparut din topic, insa mesajele trimise nu-s inregistrate. Ce pot sa spun e ca daca "te legi" de parerea unuia mai tare de pe-acolo, mesajul dispare fara atentionare indiferent daca ai argumente sau nu. Pacat ca nu mai am nici mesajele mele nici mesajele personale catre admin. Nici unul nu lipseste din vina mea...Aha, am gasit unul dintre exemple:
http://www.forumancientcoins.com/board/ ... #msg239838
PRONUMISMATICA
Site Admin

Inseamna ca daca intr-un topic un procurator monetae si-a dat deja cu parerea, atunci acolo s-a cam pus punct discutiilor, ca de contrazis n-ai voie, iar sa zici doar ca esti de acord cu a zis el nu prea are rost. Deci discutiile sunt libere pana apare un procurator monetae.. Sa nu ramana ei doar cu acei cativa procurator monetae dupa o vreme..
krazy

Mesaj de krazy »

Daca asta e politica lor sa fie sanatosi...
andrei

Mesaj de andrei »

si eu sunt inregistrat pe FAC de pe la inceputul lui `05 si intr-adevar se cam sterg post-uri care nu cad chiar bine moderatorilor. asa e peste tot exista fel de fel de oameni dar eu inca sunt de parere ca forumul respectiv are inca multe de oferit. chiar si numai prin post-urile d-lui Curtis Clay care sunt de cele mai multe ori foarte la obiect si nepartinitoare.
sa nu discutam de faptul ca majoritatea userilor sunt de peste ocean si orice post de gen "i found this by accident" ii scoate din sarite. spre exemplu acum vreo cativa ani am pus o simpla intrebare in legatura cu raritatea si implicit valoarea relativa a unei piese, terminand cu "i found it by mistake while walking on the seashore" sau ceva de gen. in cateva ore topicul disparuse iar cand am intrebat un simplu "de ce" mi s-a spus doar ca ei nu-s datori sa faca "appraisal" iar eu sa vand piesa si sa scot bani cu "appraisal"-ul lor.

ideea e ca oriunde esti spatiu virtual, doar daca esti moderator nu inseamna ca esti si expert. inseamna doar ca ai prea mult timp liber si stai MULT prea mult la calculator.
si vis pacem para bellum.

tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):

http://libertas-publica.tumblr.com/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mie mi-au sters userul :D Cu cel nou am incercat sa fiu mai prudent, dar nici de mintit n-am sa mint ca sa le plac lor :D Poate totusi o fi fost un accident cu forumul, nu stiu. Cert e ca nu m-am regasit acolo la un moment dat. Intr-adevar Curtis Clay este un tip deosebit si prin cunostinte si prin corectitudine. Si pe mine m-a ajutat de cateva ori, si nu-i singurul de acolo care ajuta. Sunt insa si altfel, unii dintre ei.
Scrie răspuns