Jetoane

Moderatori: Deus, Comboloi

tripleseven

Jetoane

Mesaj de tripleseven »

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la urmatoarele 2 jetoane?

Jeton 1 - G.N. Tonawanda
Am gasit ca,Tonawanda ,este o localitate in USA ,in apropiere de cascada Niagara.
Piesa este din aluminiu si are diametrul de 25 mm.
Fişiere ataşate
cr1a.JPG
cr1a.JPG (79.92 KiB) Vizualizat de 19003 ori
cr1.JPG
cr1.JPG (81.56 KiB) Vizualizat de 19003 ori
Ultima oară modificat 24 Apr 2009, 17:04 de către tripleseven, modificat 1 dată în total.
tripleseven

Re: Jetoane

Mesaj de tripleseven »

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la urmatoarele 2 jetoane?

Jeton 2

Este din cupru sau tombac (nu-mi dau seama!),are diametrul de 23 mm

ImagineImagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pe forumul Coinpeople.com este un membru din Tonawanda (stiu asta fiindca a gazduit anul asta o moneda ce se plimba prin lume si care a trecut si pe la mine). Urmariti link-ul : http://www.coinpeople.com/index.php?sho ... =0&start=0
Eventual va logati si il puteti intreba in PM daca poate da detalii de vreun roman care sa fi avut acolo magazin pe vremuri.
Al doilea jeton e Schaeffer #244 var.1.1 (bronz), 24 mm, Intreprinderea Palatului de Justitie, Ing. N. Cutarida, Bariera Grivitei (1890)
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Multumesc pt informatii. L-am postat si pe Coin People.
Imi puteti spune si cam care ar fi pretul la aceste jetoane ? Sunt curios daca am fost pacalit sau nu !
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cel american are cu certitudine o valoare de piata mai mica decit cel de Bucuresti.
Jetoanele americane rar trec de 10$ pe ebay. Jetonul Palatul de Justitie nu e foarte rar dar nici comun. La preturile actuale cred ca pretul e undeva intre 20-40 euro. Poate chiar mai mult. Nu se cunosc tirajele jetoanelor romanesti, dar cele emise de firme private nu au cum sa fie in numar mai mare de citeva sute de bucati. Din care oricum multe s-au pierdut. E drept si ca colectionarii de jetoane sint in numar mult mai mic decit cei de monede sau bancnote, iar daca acesti citiva au jetonul respectiv cind acesta apare la o licitatie e ignorat. Exemplu sint jetoanele de restaurant care "zac" pe okazii dupa ce s-au vindut probabil 10-15 seturi: un caz cind o mare parte din cele citeva sute de exemplare au supravietuit, dar piata e saturata fiindca cei care sint interesati de ele sint putini. Chiar aici pe forum nu cred ca sint mai mult de 5-6 colectionari de jetoane.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Multumesc pentru raspuns.
Intr-adevar pt cel american am platit ceva in jur de 7 euro si pe cel de Bucuresti 25 euro cu transport cu tot. Deci nu am fost pacalit.
:merci:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Vedeti ca aveti vesti bune pe coinpeople! Se pare ca e inedit jetonul si ca va fi publicat.
http://www.coinpeople.com/index.php?sho ... ntry364380
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

banivechi scrie:Vedeti ca aveti vesti bune pe coinpeople! Se pare ca e inedit jetonul si ca va fi publicat.
http://www.coinpeople.com/index.php?sho ... ntry364380

Multumesc pt instiintzare.
Ma bucur ca am putut fi de folos publicand pe coinpeople scanuri cu jetonul in cauza!
Dv, ca "jetonar" experimentat, l-ati trece la jetoanele romanesti ( ma rog un capitol aparte- romani in strainatate sau asa ceva)?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@banivechi Dar Cutzarida de 50 de bani in stare mai buna decat VF cam cat valoreaza? Multam!
banivechi

Mesaj de banivechi »

tripleseven scrie: l-ati trece la jetoanele romanesti ( ma rog un capitol aparte- romani in strainatate sau asa ceva)?
Evident, este un jeton emis de un roman. Se mai alatura un nume linga Iulius Popper.
banivechi

Mesaj de banivechi »

berserkr scrie:@banivechi Dar Cutzarida de 50 de bani in stare mai buna decat VF cam cat valoreaza? Multam!
Spre deosebire de monede, la jetoanele romanesti prea putin conteaza la pret starea.... Pare ciudat, insa cum de multe ori nu prea ai de unde alege dai pretul cerut indiferent de starea jetonului. Cutarida nu e un jeton "rar", adica e rar in acceptiunea generala (e mai rar decit 2 lei 1901, dar asta nu inseamna mare lucru), am zis ca nu e rar in sensul ca personal am vazut in colectii mai mult de 5 exemplare, in timp ce multe alte sute de tipuri de jetoane nu le-am vazut - inca.
Asadar daca vrei o parere subiectiva, iti pot estima jetonul undeva intre 100 si 150 lei.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Multumesc. Am mentionat starea pentru ca totusi cred ca e preferabil unul in stare mai buna si probabil si cota e diferita (stiu ca n-au cota oficiala). Si fiind de 50 de bani ma gandeam ca-i mai putin frecvent. Multam inca odata.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Buna ziua, ce parere aveti despre jetoanele de mai jos, sunt romanesti ?

Jeton A

ImagineImagineImagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Jeton B

Imagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Jeton C

ImagineImagine
Scrie răspuns