Monede DACICE

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Apropo, despre ce targ e vorba? :)
valentinian

Mesaj de valentinian »

rom-antique , bineinteles
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

acum am si mai mari rezerve si nu stiu ce sa fac...nu are nimeni o piesa pentru o comparatie?
.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

valentinian scrie:rom-antique , bineinteles
A, am inteles. Cat despre piesa dumneavoastra, nu trebuie automat sa o raportati doar la cea de la Bruun Rasmussen, ci priviti si aceste exemplare:
http://www.coinarchives.com/a/results.p ... baumreiter
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Tipul ar fi Criseni-Berchis. Afara sunt probabil cunoscute sub alt nume, corespunzator studiilor mai vechi despre ele. Cateva din carte (care nu permit din pacate o examinare prea buna):
Fişiere ataşate
Criseni.jpg
Criseni.jpg (50.76 KiB) Vizualizat de 15579 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

cu inima stransa am hotarat pana la urma sa returnez piesa . vanzatorul mi-a acceptat-o imediat dar cu banii inapoi si nu la schimb cu alta/alte piese[ mai avea un kallatis,doua vovriesti, o macedonia prima si inca doua dacice neidentificate din ochi] astfel ca am inteles ca l-am suparat . totusi acea margine poroasa diferita de restul monedei NU este semn bun in general deci sper ca am luat decizia corecta.totusi :( :(
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cunosc senzatia :D Oricum "regula" mea este ca daca am strangere de inima cand apreciez autenticitatea unei piese, ma abtin. De obicei cand incalc regula asta, fac o greseala. Nu stiu cat ati dat pe ea, dar piesele astea sunt foarte bine cotate la licitatiile din lume (exemplele de pe coinarchives sunt graitoare). Un original este intotdeauna scump probabil si va ramane sa comparati minimul pretului de pe net cu cat a costat piesa Dvs ca sa vedeti daca era considerata un fals sau nu. De obicei piesele false pot fi vandute cu preturi de autentice, invers, niciodata (daca vanzatorul stie adevarul despre ele).
valentinian

Mesaj de valentinian »

pe coinarchives o piesa in starea celei pe acre am avut-o in mana se ridica pe la 430 euro iar eu am platit pe ea[ tinand cont ca avea si o incercare de gaurire fix in ochi] 300 e ...
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pretul e bun. Oricum ma feresc sa dau o concluzie ferma altor colegi intru numismatica pentru ca e usor sa gresesti si nu e bine s-o faci pe banii altuia. La piesele astea din cate stiu titlul argintului este destul de mare. Porozitatea este deci mai greu de gasit. Oricum Preda le considera celtice (cu probabilitate mai mare decat dacice) asa ca din punctul asta de vedere, alegerea ca monede emise de daci eset discutabila.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Corect, daca ai cea mai mica indoiala ca piesa este autentica, atunci N-O CUMPARA. Am invatat asta pe pielea mea. :roll:
valentinian

Mesaj de valentinian »

mi-a placut aceasta moneda din tipul ''fara calaret'' ...totusi, poate fi incadrata la monede dacice?
http://img211.imageshack.us/my.php?imag ... 351dc1.jpg http://img211.imageshack.us/my.php?imag ... 352hc7.jpg
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

http://cgi.ebay.com/PHILIP-II-SILVER-TE ... 0187278648 nu stiu ce sa cred de aceasta ''prundu-jiblea''
.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Piesa de tip Prundu cred ca e autentica fara discutie, pacat doar ca au transformat-o in medalion. :)
Cat despre cea "fara calaret", afara e cunoscuta sub denumirea "Kugelwange" (de la K. Pink citire) , atribuita in sens general "celtilor din est", in special zonei panonice, dar nu cred ca intra in zona monedelor dacice, avand in vedere in principal stilul diferit, cat si teritoriile unde au fost descoperite aceste monede.
valentinian

Mesaj de valentinian »

http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 144&Lot=81 uitati ca aici vanzatorul o plaseaza in transilvania/dacia... sa fie o greseala sau o exceptie ?
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cred ca va bateti prea mult capul cu clasificarile facute de niste vanzatori. Eu am intalnit foarte multe facute dupa ureche.
Scrie răspuns