50 bani 2007

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
skortzy

Mesaj de skortzy »

Ieri am luat setul 2007 de la BNR Cluj :)

Este foarte "impresionanta" moneda de 50 de bani ;)
ZAR

Mesaj de ZAR »

banivechi scrie: Daca ati fi spus ca v-ati oprit un set din 2006 eram de acord. Asa gindeam si eu mai demult, si am ramas fara 3 bani 1954 pentru ca la vremea aia nu voiam sa dau 10 DM pe o bucata, avind deja o gramada din anii 1952, 53.
Sfatul meu e sa va tineti monedele de 1 si 5 bani 2006 (5 bani mai ales).
-In Bucuresti am obs. ca 1 ban 2006 e mai rar decat 5 bani 2006.Am auzit ca se vand cu 10 euro cele de 1 ban.Seriile actuale nu prezinta interes pt. mine.Oricum nu am 2006.Am pus la colectie doar ca sa nu am lipsa emisiunea (nu conteaza anul).
-E de inteles 10 DM erau bani multi pe atunci, acum am vazut ca se vinde 3 bani 1954 la 100 dolari. :shock: De fapt se cere, nu cred ca se baga prea multi la acest pret.
skortzy scrie: Este foarte "impresionanta" moneda de 50 de bani ;)
In ce sens?Inafara ca are cifra 7. :lol:
Ultima oară modificat 26 Oct 2007, 16:05 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
babanezu

Mesaj de babanezu »

se para ca aceasta monede de 50 bani a aparut
am obs astazi pe okazii pus la vanzare SET DE MONETARIE 2007
banuiesc ca in acest set este moneda de 50 bani 2007 :D

LINK

in circulatie om vedea cand apare
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

ZAR scrie:-In Bucuresti am obs. ca 1 ban 2006 e mai rar decat 5 bani 2006.Am auzit ca se vand cu 10 euro cele de 1 ban.
Cu 10 euro?? :shock:
Cine cumpara?? :)
ZAR

Mesaj de ZAR »

Aldor scrie:
ZAR scrie:-In Bucuresti am obs. ca 1 ban 2006 e mai rar decat 5 bani 2006.Am auzit ca se vand cu 10 euro cele de 1 ban.
Cu 10 euro?? :shock:
Cine cumpara?? :)
-Erau anunturi pe eBay si okazii, pana la urma s-au dat parca cu 7-8 euro.
-Si la 3 bani 1954 e exagerat pretul de 100 dolari.La banii astia gasesti Ardealul Nostru, chiar daca a avut tiraj mult mai mare deci e mai frecventa dar e totusi Aur, plus importanta istorica. :wink:
-Setul 2007 pe okazii dat in link-ul de mai sus are pret aberant (250 lei). :twisted: Chiar si cu medalia aia inclusa tot nu merita acesti bani.Sunt curios cat ar fi cerut daca nu avea medalie. :?:
---
Uitandu-ma mai atent prin portofelul cu marunt constat ca am 1 ban 2006 (2 buc.).Cine e interesat i le donez cu placere. :)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

In legatura cu "Ardealul Nostru" trebuie sa va contrazic, am studiat pretul la aceste piese in ultimele luni pe ebay si am vazut ca una in stare XF nu prea gasesti sub 150 USD. Nu stiu cum sunt in tara preturile, dar nu prea cred sa fie mai mici. Pretul la aur creste continuu si sunt destui care investesc in monede de aur.

Mie nu mi se pare o idee stralucita sa dai bani, si nu putini, pe o moneda pe care o mai poti gasi in circulatie, chiar daca o gasesti ceva mai greu. Atat timp cat are putere circulatorie, 1 ban are valoarea de 1 ban, sa fie ea din 2005, 2006 sau 2007. Cat o sa valoreze dupa ce o sa fie retrase din circulatie, asta e altceva.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

saankarite scrie:a aparut recent o reclama la pensiile private unde se poate observa un "ceas" ce are in loc de cifre gramezi de monede de 50 bani. Pe unele se poate observa milesimul 2007. a mai observat cineva acest amanunt??
Sambata am primit si eu un pliant legat de sistemul de pensii continand acea imagine cu ceasul si cu fisicurile de monede indicand orele.
Studiind imaginea "la sange" am sesizat ca monedele sunt reale dar, datorita faptului ca muchiile sunt cenusii si nu galbene si dupa marimea relativa a caracterelor, sunt 100% sigur ca sunt monede de 1 ban. :(
saankarite

Mesaj de saankarite »

:lol: :lol: :lol:
eu am vazut acea reclama la televizor, asa ca nu am putut studia "la sange" imaginia monedelor. Dar daca au optat pentru monede de 1 ban, tare ma tem sa nu fie un semn si atat sa valoreze la final si pensia noastra
:lol: :lol: :lol: :lol:
ZAR

Mesaj de ZAR »

Aldor scrie:In legatura cu "Ardealul Nostru" trebuie sa va contrazic, am studiat pretul la aceste piese in ultimele luni pe ebay si am vazut ca una in stare XF nu prea gasesti sub 150 USD. Nu stiu cum sunt in tara preturile, dar nu prea cred sa fie mai mici. Pretul la aur creste continuu si sunt destui care investesc in monede de aur.

Mie nu mi se pare o idee stralucita sa dai bani, si nu putini, pe o moneda pe care o mai poti gasi in circulatie, chiar daca o gasesti ceva mai greu. Atat timp cat are putere circulatorie, 1 ban are valoarea de 1 ban, sa fie ea din 2005, 2006 sau 2007. Cat o sa valoreze dupa ce o sa fie retrase din circulatie, asta e altceva.
-In Bucuresti se cere 150 USD pe Ardealul Nostru dar exista sansa sa o obtii la 100 fix dupa negociere, functie de vanzator si starea piesei, a luat un prieten al meu de curand la acest pret.
-Probabil motivul pt. care unii cumpara 1 ban 2006 - spera sa le vanda la preturi mari dupa ce ies din circulatie.
amonra

Mesaj de amonra »

Am si eu o intrebare relativ la setul de monetarie cu muntii Parcul National Rodnei.

Cand am studiat in lumina monedele, cea de 50 bani are pe toata suprafata cercuri concentrice constante, de parca ar fi un model. Sunt distantate egal si se continua si pe fundal, cat si pe partea batuta ( cu litere si cifre ).Treaba asta e vizibila si doar pe avers.
Monedele de 1 si 5 au si ele aceleasi cercuri concentrice, insa mult mai estompate, aproape infime. Cea de 10 bani nu prezinta asa ceva, insa ea e placata cu nichel.

Poate fi o marcare a monedelor de 50 bani, a celor din seturi, pentru a fi diferentiate de cele de circulatie ( in caz ca vor mai scoate pe piata 50 bani 2007 ) ?
Pecunia non olet.
vasil

Mesaj de vasil »

Se pare ca vestita 50 bani 2007 nu se poate achizitiona decat din setul BNR:

LINK
ZAR

Mesaj de ZAR »

vasil scrie:Se pare ca vestita 50 bani 2007 nu se poate achizitiona decat din setul BNR:

LINK
Practic domnul de pe okazii vinde tot setul BNR 2007, asa trebuia sa precizeze din start.E aiurea sa bage la inaintare una din monedele setului (50 bani) si restul sa zica ca le da bonus.Daca tot vroia sa iasa cu ceva in evidenta (poza) mai bine punea medalia din Argint, e oricum mult mai valoroasa decat toate celelalte la un loc.Cititi descrierea de acolo...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Poate ca omu' a vrut sa para mai interesant sau mai atragator titlul anuntului, e optiunea dumnealui... Mai ales ca si vinde moneda, fie ea in set ori ba :)
albert

Mesaj de albert »

sa inteleg ca in afara setului BNR, 50 bani 2007 nu se poate procura si altfel ....
ZAR

Mesaj de ZAR »

albert scrie:sa inteleg ca in afara setului BNR, 50 bani 2007 nu se poate procura si altfel ....
Cine are setul complet nu cred ca o vinde separat, pt. cine e interesat eu zic sa mai astepte poate apare in circulatie. :wink:
Scrie răspuns