Originale sau false?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Originale sau false?
Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti si mie(in limita posibilului)daca monedele din imagini sunt originale sau falsuri.Va multumesc!
http://img91.imageshack.us/my.php?image=scan0004ml7.jpg
http://img91.imageshack.us/my.php?image=scan0003py6.jpg
mentionez ca monedele mici au 0.8 gr cea cu doua gauri si 0.7 gr cealalta iar celelalte, 1.6 gr cea din dreapta iar celelalte doua 1.2 gr
http://img91.imageshack.us/my.php?image=scan0004ml7.jpg
http://img91.imageshack.us/my.php?image=scan0003py6.jpg
mentionez ca monedele mici au 0.8 gr cea cu doua gauri si 0.7 gr cealalta iar celelalte, 1.6 gr cea din dreapta iar celelalte doua 1.2 gr
-
stefan vasilita

am si eu cateva care am crezut ca sunt bronzuri si s-au dovedit a fi din aur...de proasta calitate intradevar...8 carate...dar din aur, nu le-am considerat de aur pentru ca unele au cote destul de marisi le luasem din obor la bani marunti, nici macar nu le-am dat atentie pana cand am descoperit un bijutier, tot asa am descoperit ca 2 salbe cu coroane austriece primite de la bunica sunt din acelasi material, aur 8 carate, aur care e foarte folosit de bijutierii germani si se pare ca si de cei greci. toate astea le-am descoperit dupa ce in toamna am fost in grecia si vindeau bijuterii ...la metru. nevasta-mea a insistat sa isi faca o bratara dar eu nu am avut incredere si de aceea am mers la bijutier, si, imprietenandu-ma cu el am dus monedele si salbele sa le verifice si am avut o surpriza placutadorelb scrie:ca sa fie originale ar trebui sa fie din aur in primul rind. am si eu citeva piese din bronz si care sunt niste falsuri bineinteles folosite la salbe de catre...
deci...incercati totusi la un bijutier...poate aveti o surpriza placuta
Imposibil, coroanele austriece sunt din aur de 21,6 k (0.900), verificati in catalog sau pe internet.sebii scrie: am descoperit ca 2 salbe cu coroane austriece primite de la bunica sunt din acelasi material, aur 8 carate
Ori nu sunt coroane austriece ori bijutierul s-a pacalit. Ati putea posta o poza a coroanelor respective?
Ori s-a ,,pacalit ,,cu buna stiinta in ideea cumparari lor?Bogdan R scrie:Imposibil, coroanele austriece sunt din aur de 21,6 k (0.900), verificati in catalog sau pe internet.sebii scrie: am descoperit ca 2 salbe cu coroane austriece primite de la bunica sunt din acelasi material, aur 8 carate
Ori nu sunt coroane austriece ori bijutierul s-a pacalit.
culmea e ca acele coroane sunt de argint doar materialul care le inconjoara e din aur de 9 carate...sunt de v1 coroana...as fii vur eu sa fie mai mariBogdan R scrie:Imposibil, coroanele austriece sunt din aur de 21,6 k (0.900), verificati in catalog sau pe internet.sebii scrie: am descoperit ca 2 salbe cu coroane austriece primite de la bunica sunt din acelasi material, aur 8 carate
Ori nu sunt coroane austriece ori bijutierul s-a pacalit. Ati putea posta o poza a coroanelor respective?
-Coroanele sunt gaurite si suflate cu Aur sau prinse/sudate in rame (inele) din Aur?
-Chiar daca ar fi un an rar printre ele, in caz ca sunt gaurite valoarea se reduce mult, chiar pana la pretul metalului.O moneda gaurita chiar daca are luciu de batere nu poate fi gradata mai mult de F, orice interventie ulterioara (gaurire, placare cu alt metal etc...) asupra proiectului original al monedei, ii scade cota.
-Chiar daca ar fi un an rar printre ele, in caz ca sunt gaurite valoarea se reduce mult, chiar pana la pretul metalului.O moneda gaurita chiar daca are luciu de batere nu poate fi gradata mai mult de F, orice interventie ulterioara (gaurire, placare cu alt metal etc...) asupra proiectului original al monedei, ii scade cota.
Exista si exceptii...un mic exemplu sint monedele slefuite pe o fata si gravate de bijutieri (asa numitele "love token") pe care nu le gasiti sub 20-30 euro, chiar daca la origine au fost monede cu o valoare numismatica de 1 euro.ZAR scrie: orice interventie ulterioara (gaurire, placare cu alt metal etc...) asupra proiectului original al monedei, ii scade cota.
Un alt exemplu la indemina sint "monedele satirice" - in principal 5 si 10 centimes cu Napoleon III cu efigia modificata (i s-au adaugat regelui casca tepelus, pipa, gravat SEDAN pe guler) si/sau cu vulturul imperial modificat in bufnita.
Apoi sint monedele americane de 5, 10 si 25 centi modificate cu efigia lui Jimi Hendrix sau a mai stiu eu cui. Astea trec de suta...
Iar la monedele antice exista taieturile "de control" facute pe vremuri pentru a se verifica sa nu fie suberate - iarasi un lucru care nu scade valoarea.
In final ar mai fi monedele transformate in jetoane - eu visez de mult sa gasesc un 5 lei din 1942 cu niste poansoane maghiare, sau un 5 lei 1930 cu sigla FORD peste efigie... daca le vedeti pe undeva luati-le, ca eu va platesc de 50 ori valoarea monedei originale.
Eu nu colectionez monede modificate, incontestabil ca exista si colectionari care cauta sau sunt axati pe acest gen.Dl. banivechi am o singura moneda ratacita 1/2 franc 1978 - Elvetia, gaurita si cu aversul complet polizat pe care cineva a gravat litera E, rudimentar lucrata dar daca va intereseaza v-o trimit. 
Unele modificari pot fi considerate ca o noua batere a unei alte valori monetare. SI este normal sa intereseze mai ales daca este legata de un fapt istoric sau de o situatie interesanta. De exemplu cand se schimba imparatul in Roma antica si anumite colonii nu aveau material pentru a bate moneda noua, se realiza un poanson cu trimitere la noul imparat si se aplica pe monedele vechi. "TIAV" este o contramarca destul de cunoscuta pe provinciale (Tiberius) dar si pe imperiale (batute la Roma).
monedele sunt prinse in rame de aur de slaba caliatate...mneda in sine nu e afectata...dar fiind mica valoarea lor numismatica nu m-am gandit sa le scot de acolo...din 2 salbe lipseste doar o moneda pe care a scos-o tatal meu cand era copil...probabil tot una asemanatoare sau cine stie ce eraZAR scrie:-Coroanele sunt gaurite si suflate cu Aur sau prinse/sudate in rame (inele) din Aur?