50 bani 2007

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Stie cineva ce diferente sunt intre monedele de 10 bani 2007 si cele emise anterior cu milesim 2005 si 2006? In afara de anul inscriptionat pe ele. Va intreb pentru ca automatul de cafea/ceai de la servici nu accepta monedele de 10 bani 2007, doar cele din 2005/6.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Diferentele ar fi ca 2007 au relieful mai jos de noi (ca si cum ar fi tocite) decat 2005/6 iar zimtii pe muchie la unele sunt doar o tentativa (aproape lipsesc).Senzorul la automatele de cafea/ceai lucreaza pe baza de gramaj, dar totusi diferenta e infima, ar trebui sa le accepte.Practic accepta orice moneda cu gramajul la care este reglat aparatul.Incercati asa: introduceti mai intai 1 moneda de 50 bani si apoi 5 monede de 10 bani, cafeaua fiind 1 leu, banuiesc ca aveti automate de la ''Nescafe'' cel putin asa am eu la servici. :)

http://www.usedvending.com/uploads/9931 ... cafe-1.jpg
PRONUMISMATICA
Site Admin

Nu-i Nescafe, e de la Elite. :)
Dar cat sa fie diferenta totusi la gramaj de nu le accepta? Ma gandesc ca trebuie sa fie totusi sub o zecime de gram..
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mai ieftina e cafeaua platita cu saibe. Fac pariu ca alea le accepta automatul... :twisted:
sorin70

Mesaj de sorin70 »

banivechi scrie:Mai ieftina e cafeaua platita cu saibe. Fac pariu ca alea le accepta automatul... :twisted:
Da dar saibele sunt mai scumpe :lol:
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Aldor scrie:Nu-i Nescafe, e de la Elite. :)
Dar cat sa fie diferenta totusi la gramaj de nu le accepta? Ma gandesc ca trebuie sa fie totusi sub o zecime de gram..
Inseamna ca este un control si la diametru .
Dupa cum am observat si eu zimtii fiind foarte "subtili" la unele piese 2007 inseamna ca diametrul blancului a fost ceva mai mic , aprox 1-2 zecimi.
Din acest motiv probabil ca senzorul de diametru le respinge.
amonra

Mesaj de amonra »

http://web.mit.edu/2.972/www/reports/co ... tester.htm

Dupa cum spune nenea asta in articol, monedele sunt inspectate pentru denominare si validate doar cu un ansamblu de 2 solenoizi . Nu are nici o legatura directa cu gramajul si diametrul ci direct cu compozitia metalului continut si cantitatea lui.

Cand au lansat noul set de monetarie in 2005 , BNR a avut un amanunt interesant, relativ la compozitia monedelor "identic cu monedele eurocent" .

In final,ca si solutie, probabil moneda dumneavoastra a stat pe langa un magnet sau acoperita cu un strat incolor de izolator. Nu-mi dau seama daca romanii testeaza doar inductia unei astfel de monede sau si rezistivitatea sau capacitatea.
Ultima oară modificat 17 Dec 2007, 12:50 de către amonra, modificat 1 dată în total.
Pecunia non olet.
saankarite

Mesaj de saankarite »

mai sunt aprox 2 saptamani si se termina anul, asa ca ne putem lua adio de la 50 bani 2007. Asteptam cu "maare interes" emisiunile de monede de circulatie pe 2008.
:lol: :lol:
PRONUMISMATICA
Site Admin

amonra scrie:http://web.mit.edu/2.972/www/reports/co ... tester.htm

Dupa cum spune nenea asta in articol, monedele sunt inspectate pentru denominare si validate doar cu un ansamblu de 2 solenoizi . Nu are nici o legatura directa cu gramajul si diametrul ci direct cu compozitia metalului continut si cantitatea lui.

Cand au lansat noul set de monetarie in 2005 , BNR a avut un amanunt interesant, relativ la compozitia monedelor "identic cu monedele eurocent" .

In final,ca si solutie, probabil moneda dumneavoastra a stat pe langa un magnet sau acoperita cu un strat incolor de izolator. Nu-mi dau seama daca romanii testeaza doar inductia unei astfel de monede sau si rezistivitatea sau capacitatea.
Nu e vorba de o singura moneda, ci de toate cele de 10 bani 2007. Cei de la firma care a montat automatul au confirmat acest lucru. Nu ne-au dat nicio explicatie de ce nu accepta respectivele monede.
amonra

Mesaj de amonra »

Pai ar fi interesant de "desfacut" o moneda 10 bani 2007 si una din alt an si vazut comparativ daca exista vre-o diferenta.
Or fi gresit reteta la Monetarie :P la 2007 .
Tot ce stiu e ca au miez de otel pe interior si ca mi-am facut praf 2 burghie incercand sa gauresc una de 50.
Pecunia non olet.
ZAR

Mesaj de ZAR »

1 ban = otel placat cu alama
5 bani = otel placat cu Cu
10 bani = otel placat cu Ni
50 bani = tombac (amalgam: Cu + Ni + Zn)
---
-Nu cred ca 10 bani 2007 e din alt metal fata de 2005/6.
-Automatul de la mine (servici) primeste orice an la 10 bani.
-Leul nou respecta doar diametrele in raport cu monedele euro echivalente la valoare nominala, nu obligat si metalul.Spre ex: 50 euro.centi e tombac la fel ca 50 bani, dar 1 euro.cent e placat cu Cu, 1 ban e cu alama.
amonra

Mesaj de amonra »

"10 Bani noi = 1000 Lei vechi;
Compoziţie metalică rezistentă la uzură, de culoare albă;
Elemente de siguraţă: cantul monedei şi modul de realizare al acesteia;
Diametru 20,5 mm;
Aceeaşi compoziţie ca monedele euro. "

Citat de la BNR.ro / Cupiuri

Adevarul e ca nu spun cu ce monede euro sunt similare.
Pecunia non olet.
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Pai sigur nu sunt expliciti si oricum dau informatii eronate.Trebuie sa fie similare cu aceeasi valoare nominala, asa se deduce logic, dar nu se aplica.
-10 euro.centi e galbena, si 10 bani e alba, am zis doar de culoare ca sa nu mai intram si in compozitia metalica.
drmau

Concluzie

Mesaj de drmau »

In concluzie: in afara de exemplarele din seturile de monetarie ati mai gasit 50 bani 2007? Exista in circulatie acum ca e 2008?

Deschidem un nou topic pt 2008? A aparut ceva?
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
ZAR

Mesaj de ZAR »

Eu nu am intalnit inca in circulatie si nici nu cred sa fie.Nu are rost sa deschidem un nou topic, daca apare postam tot aici.Poate BNR scoate direct 2008. :wink:
Scrie răspuns