Obligatiuni emise de statul roman 1935 / 1941

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
KARAMIHAI

Obligatiuni emise de statul roman 1935 / 1941

Mesaj de KARAMIHAI »

Am niste obligatiuni - (titluri de valoare?) emise de statul roman:

1. DATORIA PUBLICA A ROMANIEI - IMPRUMUTUL INTERN DE CONSOLIDARE 3% - 1935
Sunt in valoare de: 500, 2000, 5000 SI 10000 lei si se compun din titlu + majoritatea cupoanelor aferente;
Pe titlu, care difera ca culoare in functie de valoare, se afla o acvila romaneasca cu crucea in cioc.
Apare pe titlu si Legea prin care s-au emis si nr. de MO in carea fost publicata - MO 156 / 10 iulie 1934.

2. RENTA UNIFICATA 4% - 1941- AMORTIBILA
Sunt in valoare de: 1000, 2000, 5000 SI 10000 lei si se compun din titlu + majoritatea cupoanelor aferente;
Pe titlu, care difera ca culoare in functie de valoare, se afla un vultur asemanator cu cel nazist in partea de sus, iar pe laterale, diverse imagini din tara.
Apare pe titlu si Legea prin care s-au emis si nr. de MO in carea fost publicata - MO 78 / 01 aprilie 1941.
In plus mai exista niste borderouri aferente acestor titluri.
Ma intereseaza mai multe informatii despre ele, precum si valoarea de piata, in ideea ca la un moment dat, voi vrea sa fac schimb cu ele pentru unele piese care ma vor interesa mai mult.
Mihai
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Depinde de starea in care se afla , daca sunt indoite , daca au pete, rupturi...etc!
Pe ebay se vindeau cam cu 5-10 euro/buc !
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Multumesc tripleseven.Starea lor este foarte buna, dar au fost indoite, pt. ca coala este foarte mare, avand si cupoanele aproape in intregime.
Mihai
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Daca vreti sa colectionati actiuni, va recomand pe cele din Transilvania sau pe cele cu grafica deosebita:
- Bon pt inzestrarea armatei
- Banca Targujiului
-Societatea comunala a tramvaielor Bucuresti
-Imobiliara
-Carpatina
-Societatea anonima de navigatiune pe Dunare..si multe altele...!
Problema este ca in Romania preturile sunt mult mai mari decat afara! La targul de la Sofitel se cerea pe o "imobiliara" 320 Ron iar pe ebay o gasiti la maximal 20 Euro!!!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Domnul Ambrus e expertul in actiuni. Din cate stiu, din pacate nu prea intra pe forum din cauza programului incarcat.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Aldor scrie:Domnul Ambrus e expertul in actiuni. Din cate stiu, din pacate nu prea intra pe forum din cauza programului incarcat.
Domnul Ambrus va deschide o expozitie la Palatul Sutu incepand cu 1 noiembrie. Am inteles ca va scoate cu aceasta ocazie si un nou catalog.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Pe langa cele descrise mai sus, mai am si cateva "Bonuri pt inzestrarea armatei".
Sincer, nu m-am gandit pana acum sa colectionez si asa ceva (obligatiunile pe care le-am prezentat provin dintr-o mostenire pe care am avut-o in familie), desi intradevar sunt foarte aspectoase.
Mihai
Mihai

Mesaj de Mihai »

Buna! Are cineva disponibile pentru vanzare actiuni (obligatiuni) apartinand unor foste firme din Galati? Societati comerciale, institutii administrative, banci locale etc. doar sa fie din Galati... Multumesc.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mihai Caracotea scrie:Pe langa cele descrise mai sus, mai am si cateva "Bonuri pt inzestrarea armatei".
Bonul pentru inzestrarea armatei este emis in 1940, are o valoare de 100 lei si o dobanda de 4%, fiind emis de Casa Autonoma a Fondului Apararii Nationale.
Realizarea este frumoasa, in partea de jos are 3 desene, un cuib de mitraliera, un tanc usor si o cazemata.
Ca un fapt divers, armata romana inca tinea la modeul francez, tancul din imagine fiind un model Renault FT - 17 cu un echipaj de 2 oameni, armament, o mitraliera de 8 mm si avand o armura de 6 - 22 mm.

Am mai gasit si cateva bucati din niste obligatiuni emise in anul 1923 de Creditul Judetean si Comunal in valoare de 500, 1000 si 2500 lei.
Ma intrebam care sunt cele mai vechi obligatiuni emise in Romania?
Ultima oară modificat 20 Oct 2006, 10:57 de către KARAMIHAI, modificat de 2 ori în total.
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Si bineinteles, ar fi interesat de stiut care sunt cele mai rare obligatiuni.
Mihai
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu e domeniul meu, dar cred ca cele mai vechi actiuni sint cele ale Creditului Funciar, infiintat in aprilie 1873. Obligatiunile "Primei societati de credit funciar din Bucuresti" purtau o dobinda de 7% si se puteau vinde pe piata la cursul zilei. Anterior acestei date cred ca existau doar bonurile de tezaur ale statului (12% dobinda).
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Multumesc banivechi :) .
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Am vazut la targul tinut la Sutu, oligatiuni din cele prezentate de mine pe forum, la preturi de vanzare cuprinse intre 15 - 25 lei.Nu mi s-au parut scumpe si erau intr-o stare foarte buna.Din explicatiile vanzatorului (avantajul pe care il ai cand vizitezi un targ de colectionari, ca pe langa achizitii, poti sa mai inveti si cate ceva), valoarea obligatiunii crestea si in functie de valoarea nominala a ei, pe langa alte criterii (raritate, frumusete, etc).
Mihai
lucatimisoara
nou in forum
nou in forum

Re: Obligatiuni emise de statul roman 1935 / 1941

Mesaj de lucatimisoara »

Mihai Caracotea scrie:Am niste obligatiuni - (titluri de valoare?) emise de statul roman:

1. DATORIA PUBLICA A ROMANIEI - IMPRUMUTUL INTERN DE CONSOLIDARE 3% - 1935
Sunt in valoare de: 500, 2000, 5000 SI 10000 lei si se compun din titlu + majoritatea cupoanelor aferente;
Pe titlu, care difera ca culoare in functie de valoare, se afla o acvila romaneasca cu crucea in cioc.
Apare pe titlu si Legea prin care s-au emis si nr. de MO in carea fost publicata - MO 156 / 10 iulie 1934.

2. RENTA UNIFICATA 4% - 1941- AMORTIBILA
Sunt in valoare de: 1000, 2000, 5000 SI 10000 lei si se compun din titlu + majoritatea cupoanelor aferente;
Pe titlu, care difera ca culoare in functie de valoare, se afla un vultur asemanator cu cel nazist in partea de sus, iar pe laterale, diverse imagini din tara.
Apare pe titlu si Legea prin care s-au emis si nr. de MO in carea fost publicata - MO 78 / 01 aprilie 1941.
In plus mai exista niste borderouri aferente acestor titluri.
Ma intereseaza mai multe informatii despre ele, precum si valoarea de piata, in ideea ca la un moment dat, voi vrea sa fac schimb cu ele pentru unele piese care ma vor interesa mai mult.
lucatimisoara
nou in forum
nou in forum

actiuni vechi

Mesaj de lucatimisoara »

sint interesat de actiuni vechi titluri-imprumuturi-rente emise de romania oina in 1944. are cineva de vinzare?
Scrie răspuns