unde credeti ca ajunge?

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

dimo13

Mesaj de dimo13 »

berserkr scrie:Bravo Valentinian :) Acum nu stiu daca merge validat prognosticul. Trebuia facut mai devreme :twisted: , dar oricum a fost apropiat de suma finala. Se pare ca nu-i chiar un interes furibund pentru piesele astea. Oare de ce Ministerul Culturii nu se implica in achizitia lor :-? Sau ziaristii carora li se par atat de importante incat spun despre ele ca valoreaza mii de dolari...
Ehei, Ministerul Culturii se "implica", dar nuantat, asteapta sa vina singuri kosonii si, daca se poate, ceva bratari... :twisted:
http://www.cultura.ro/News.aspx?ID=846
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

berserkr scrie:De ce crezi asta Aldor?
Simplu, pentru ca din cate am vazut preturile la kosoni scad de la an la an, deci tendinta e descrescatoare.
simaky

Adancata

Mesaj de simaky »

moneda dacica tip Adancata s-a vandut abia la a 2-a stigare cu 106 Euro
.... e autentica si frumoasa !!!
valentinian

Mesaj de valentinian »

bravo pentru achizitie simaky ! eu am ezitat din cauza calitatii pozei...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... =p3907.m29 acesta prundu in schimb da de banuit...
.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

valentinian scrie:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... =p3907.m29 acesta prundu in schimb da de banuit...
De ce? Eu as zice tocmai ca striatiile care se observa ar fi un argument in favoarea autenticitatii, indicand ca piesa a fost batuta...
valentinian

Mesaj de valentinian »

nu va contrazic dar mie mi se pare ceva ciudat la ea ...sa stiti ca si metodele de turnare au evoluat mult ....
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Este batuta, dar matrita pare sa fi fost crapata in multe locuri, si prin intinderea materialului s-au format acele "raze". Razele specifice de batere nu-s acestea, arata cu totul diferit, aici fiind vorba de un defect la batere. Oricum piesa din punctul meu de vedere este departe de a fi atractiva, fiind si curatata cu prea mult zel. La turnate muchiile sunt mai putin ferme, in plus daca s-ar folosit un procedeu modern de turnare (sub presiune sau centrifugare) este putin probabil sa se fi acordat asa putin atentie matritei de turnare incat sa apara acele raze atat de pregnant.
Scrie răspuns