Romania: Republica sau Regat?

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Încuiat
dimo13

Mesaj de dimo13 »

La multi ani, Majestatea Voastra!
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

ZIUA 30.10.07 - Regina Maria, biografie in imagini
http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=228664
Mihai
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Cam asta ar fi statuia lui Carol I de la Craiova, regele apare infatisat destul de bizar, lasand la o parte aspectul general, dar parca ar fi chiar ...chel. :?
http://www.gds.ro/Actualitate/2007-12-0 ... 5+miliarde
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

dimo13 scrie:Cam asta ar fi statuia lui Carol I de la Craiova, regele apare infatisat destul de bizar, lasand la o parte aspectul general, dar parca ar fi chiar ...chel. :?
http://www.gds.ro/Actualitate/2007-12-0 ... 5+miliarde
Bastonul de maresal pe care il tine in mana o fi cel primit de la tar sau cel primit mai tarziu de la imparatul german? :)
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Pai cine la vazut pe De Gaulle la Bucuresti nu cred ca se va mira cand il va vedea pe Carol...
In alta ordine de idei, ma bucur ca isi mai aminteste cate cineva din cand in cand de Carol I!
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

vlahul scrie:Pai cine la vazut pe De Gaulle la Bucuresti nu cred ca se va mira cand il va vedea pe Carol...
In alta ordine de idei, ma bucur ca isi mai aminteste cate cineva din cand in cand de Carol I!
La ce istorie s-a predat pana acuma... lipsesc vreo 50-100 ani. A fost Unirea, Cuza si... Tovarasul.
Is curios cum sunt acum manualele. O sa apara istoria cu personalitatile marcante de azi... parca asa se zice la astia care marca banu' :?:
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

In scoala ca in scoala, ramane la latitudinea profesorului, si daca e comunist o sa aminteasca doar de Carol II si de Mihai, insa in facultate se preda regalitatea asa cum trebuie, cu bune si cu rele.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

dimo13

Mesaj de dimo13 »

60 de ani de la inlaturarea monarhiei. 30 decembrie 1947, un moment istoric pe care oamenii ar trebui sa in cunoasca si sa il judece fara manie si partinire.
Oricum, pentru cei interesati, in caz ca nu a mai fost amintit pe aici, site-ul familiei regale a Romaniei:
http://www.familiaregala.ro/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cred ca s-a judecat destul pe tema asta. Si mai cred ca nu este posibila intoarcerea la regat. Mai ales ca nu mai exista mostenitori. Da, stiu ca de curand au fost schimbate regulile, dar asta nu le face pe cele noi sa fie nici corecte nici valabile. Daca s-ar fi intamplat inaintea aparitiei printeselor ar fi fost altceva.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Eu doar imi doresc ca istoria sa fie cunoscuta corect, pentru ca a fost destul timp falsificata in atatia ani de comunism; sub nici o forma nu am vrut sa comentez care tip de guvernare ar fi mai potrivit sau daca este posibila reinstaurarea monarhiei (pana la urma nici institutia in sine nu o iau in discutie, nu aici, cel putin), in principiu respect si admir niste oameni care s-au numit regi ai Romaniei si atata tot. Toate cele bune.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Iar eu m-am saturat de aceasta placa pusa de toti cum ca nu s-ar fi invatat sub "comunisti" istorie adevarata deloc. Si mai ales de tendinta de a arunca tot ce-a fost pentru ca - nu-i asa - totul a apartinut comunistilor. Eu stiu ce-am invatat si cei apropiati de varsta mea (de peste 40 de ani) stiu ca am dreptate. Nu-s impotriva nimanui de-aici si in general impotriva cuiva care are alte pareri. dar nu tolerez falsul prin reactie in lant. Adica cineva raspandeste o idee gresita si toata lumea o preia numai pentru ca acel cineva are o falsa autoritate. De aici izvorasc cele mai multe probleme ale noastre de acum. Nu suntem in stare sa apreciem realist ceea ce-a fost si ceea ce este (cele doua sunt legate). Suntem condusi de oameni care nu ne ajung nici pana la degetul mic, si manipulati de televiziuni si in general de media. Ce s-a ascuns in acel comunism? Va rog sa-mi spuneti si mie. Ca regele a fost silit sa abdice? Si cati dintre noi nu stiau asta? Oricum, eu va urez la multi ani si multa sanatate!
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Imi pare rau ca aveti un ton atat de vehement, oricum va rog sa nu imi atribuiti idei pe care nu le-am exprimat, cu atat mai mult nu obisnuiesc sa pun "placi".Consider pseudo-disputa incheiata. In fine, pe viitor ma voi abtine sa mai comentez in legatura cu acest topic. Si eu va doresc sanatate si la multi ani! :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu am ton vehement. De fapt daca ati fi langa mine v-ati da seama. Doar spuneam ce ma deranjeaza pe mine in contextul actual. Nu v-am atribuit idei deloc. N-am spus "dimo13 ati afirmat xyz". Nu sunt eu cel in masura sa va impiedice sa scrieti orice credeti de cuviinta. Vedeti...nu stim inca sa discutam noi romanii, daca apare cineva cu idei care par (atentie pot sa nu fie) diferite de ale noastre, ne luam jucariile si plecam :D O spun nu ca sa va fac observatie, pur si simplu asa observ in jurul meu. Oricum daca am reusit sa va creez impresia ca as fi cumva impotriva Dvs personal, va rog sa ma scuzati! Dar eu am vrut exact ce-am spus mai sus. Petrecere placuta!
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Nici vorba, n-am luat-o deloc personal, poate am fost si eu putin cam repezit, va salut si eu! :D
Încuiat