Iovian

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
krazy

Iovian

Mesaj de krazy »

In primul rand vreau sa urez LA MULTI ANI!!! tuturor utilizatorilor, sa fiti sanatosi si sa aveti un an 2008 asa cum vi'l doriti ;) O mica nedumerire am si eu legata de pretul acestui follis:

http://www.muenzauktion.com/ritter/item ... 20800514e7

este un pret normal?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

La multi ani! Pret normal...greu de zis. Este pretul la care vrea sa-l vanda detinatorul. Cam piperat ce-i drept mai ales ca Jovian nu mai este extrem de rar in ultimii ani. Dar nici nu-i piesa comuna. Daca ma intrebati pe mine, n-as da mai mult de 40 - 50 de euro pe piesa mentionata. Dar mai intai as mai cauta, sunt sigur ca se gasesc si ceva mai ieftin :)
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Dar mai intai as mai cauta, sunt sigur ca se gasesc si ceva mai ieftin :)
Am gasit o piesa intr-o stare mult mai buna decat aceasta si n-am stat prea mult pe ganduri, mai ales ca la un pret asa ieftin (14$) nu te gandesti de 2 ori :D. Ca stare ar corespunde acestui exemplar:

http://www.vcoins.com/ancient/romanlode ... oduct=3059

insa cu inscriptia perfect vizibila (fara margini "mancate"). Oricum am vazut destule exemplare cu VOT V (RIC 178) incat sa-mi dau seama ca nu-i asa rar. Multumesc pentru raspuns.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai vad 40 de dolari nu 14 (sau daca-i vorba de o alta piesa, nu exista doua piese la fel deci stare corespunzatoare altei piese la mine = 0). Oricum e frumoasa desi acum depinde de gusturi (ca la orice alegere intre doua piese). Insa diferenta de pret o recomanda clar pe a Dvs.
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Pai vad 40 de dolari nu 14 (sau daca-i vorba de o alta piesa, nu exista doua piese la fel deci stare corespunzatoare altei piese la mine = 0). Oricum e frumoasa desi acum depinde de gusturi (ca la orice alegere intre doua piese). Insa diferenta de pret o recomanda clar pe a Dvs.
Imi pare rau ca nu am o poza mai clara (dupa curatare), dar macar ca sa va faceti o idee cat de cat despre stare (patina neagra mata):

http://img174.imageshack.us/my.php?imag ... 601sp9.jpg

Am avut ceva "emotii" :), ma temeam sa nu fi fost corodata in dreptul fetei imparatului, dar in afara unor mici zgarieturi piesa e chiar frumoasa si cum spuneam, ca stare ar corespunde celei de 40$ (VF). Intotdeauna caut sa achizitionez piese, pe cat posibil, dupa valoarea lor istorica (si aici ma refer la cele romane care au reprezentate sau sugerate victorii asupra diverselor populatii, reprezentari ale monumentelor cunoscute inclusiv arheologic, chiar si a echipamentul militar) sau, evident, dupa valoarea lor estetica.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:) Daca e asa o sa platiti mult pe anumite piese care-s mai ieftine in realitate. de exemplu provinciala Augustus/Roemetalces care ar putea sa para scumpa e pe la 40 de dolari media (stare maxim aVF). Si totusi este foarte importanta istoric chiar si pentru noi. Insa este frecventa (mai ales cea cu dublu portret avers/revers - mai exista si cu triplu portret cu sotia fie a lui Augustus fie a lui Roemetalces si cu cvadruplu portret, ambele sotii - care-s mai rare). Importanta istorica este intr-adevar si pentru mine extrem de atractiva dar trebuie sa tineti cont ca in materie de preturi conteaza foarte mult si disponibilitatea piesei care uneori este diferita de importanta ei istorica :)
krazy

Mesaj de krazy »

Da, aveti dreptate, este un "risc" :) Pentru monedele (provinciale) cu reprezentari arhitectonice am gasit extrem de util acest site:

http://citygate.ancients.info/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Multumesc, pe-asta nu-l stiam.
Scrie răspuns