Bancnota 5 dolari canadieni falsa?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- Tanatos2912

Bancnota 5 dolari canadieni falsa?
Un prieten a fost de curand in Canada. La intorcere a luat un taxi spre aeroportul din Montreal si a primit ca rest aceasta bancnota. Ajuns in tara s-a dus la mai multe banci si a incercat sa o schimbe, dar i s-a spus ca e falsa.
Bancnota nu are filigran. Este emisiunea 2002 si printata in 2005.
Eu nu colectionez bancnote asa ca daca cineva ma poate ajuta ii multumesc anticipat.
Bancnota nu are filigran. Este emisiunea 2002 si printata in 2005.
Eu nu colectionez bancnote asa ca daca cineva ma poate ajuta ii multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- Bancnota falsa
- test1.jpg (95 KiB) Vizualizat de 13022 ori
DEUS FORTITUDO MEI
-
andastratan

bancnota
Nu am mai vazut o bancnota ca asta..hmm

-
Olimpia
Bancnota este 100% adevarata/legala....filigramul apare doar in versiunile imprimate in 2005.
Mai jos sont cele doua versiuni 2002/2005
[img=http://img213.imagevenue.com/loc157/th_49858_Scan-080113-0001_122_157lo.jpg]
[img=http://img121.imagevenue.com/loc649/th_49766_Scan-080113-0002_122_649lo.jpg]
Mai jos sont cele doua versiuni 2002/2005
[img=http://img213.imagevenue.com/loc157/th_49858_Scan-080113-0001_122_157lo.jpg]
[img=http://img121.imagevenue.com/loc649/th_49766_Scan-080113-0002_122_649lo.jpg]
- Tanatos2912

Poate ca nu lipsa filigranului este problema si bancnota este intr-adevar falsa. Bancnotele au mai multe elemente securizate si nu cred ca bancile pot gresi in domeniul asta (am inteles ca la mai multe banci i s-a spus ca-i falsa). Incercati si la case de schimb valutar daca aveti mai multa incredere.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-In mod normal ar trebui confiscata, iar tu interogat de unde o ai ca sa se poata merge pe fir pt. a depista sursa (falsificatorul), asta tine de politie.A NU se intelege gresit ca esti automat considerat vinovat de fabricarea si/sau distribuirea ei.Aldor scrie:Numai din curiozitate, de chiar te duci la banca cu valuta falsa (ca asta au zis nu, ca e falsa bancnota?) atunci care e procedura? Ti se comunica ca e falsa si ti-o da inapoi??
-ATENTIE: Detinerea de bani falsi cu buna stiinta care sunt inca in circulatie este pasibila de caz penal.
- Tanatos2912

Asa e, daca ai bani falsi iti sunt opriti la banca teoretic... practic lui i s-a spus sa incerce sa o dea la o casa de schimb valutar, acolo poate i-o accepta !!! Bancnota a fost considerata falsa pe premisa ca nu apare in foaia cu pozele bancnotelor canadiene.
El a avut mai multe bancnote (valori mai mari) dar doar asta i s-a returnat ca fiind falsa (era singura cu valoarea 5) restul trecand "proba".
Ca un incident din acelasi domeniu, eu cunosc un tip ce a lucrat la o casa de schimb valutar si mi-a aratata "colectia" patronului de euro si dolari falsi... cum am spus nu ma pricep la bancnote, dar multe eu le-as fi luat de bune, deci se poate sa ai astfel de piese (cred ca poti sa si detii ca model pentru comparatie) atata timp cat nu le pui in circulatie.
El a avut mai multe bancnote (valori mai mari) dar doar asta i s-a returnat ca fiind falsa (era singura cu valoarea 5) restul trecand "proba".
Ca un incident din acelasi domeniu, eu cunosc un tip ce a lucrat la o casa de schimb valutar si mi-a aratata "colectia" patronului de euro si dolari falsi... cum am spus nu ma pricep la bancnote, dar multe eu le-as fi luat de bune, deci se poate sa ai astfel de piese (cred ca poti sa si detii ca model pentru comparatie) atata timp cat nu le pui in circulatie.
DEUS FORTITUDO MEI
-Deci inteleg ca la noi a fost o eroare de procedura din lipsa de informatie
bancnota fiind autentica.
-Detinerea de bani falsi in circulatie pt. comparatie si studiu este permisa doar la institutii autorizate (banci etc...) nu la persoane particulare, dar atata timp cat nu ii pui in circulatie cred ca nu e nici o problema, astepti sa fie retrasi si apoi stau linistiti in colectie.
-Detinerea de bani falsi in circulatie pt. comparatie si studiu este permisa doar la institutii autorizate (banci etc...) nu la persoane particulare, dar atata timp cat nu ii pui in circulatie cred ca nu e nici o problema, astepti sa fie retrasi si apoi stau linistiti in colectie.
Ultima oară modificat 15 Ian 2008, 14:38 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.
- Tanatos2912

Oricum o banca care considera o bancnota falsa chiar si din lipsa de informatie sa te trimita la o casa de schimb valutar, mi se pare lipsa de profesionalism.In banci ar trebui sa fie angajati experti in bancnote curente, mai degraba s-ar pacali un angajat la o casa valutara.
Ultima oară modificat 15 Ian 2008, 15:05 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.
@zar Pacatuiti prin generalizare "in banci ar trebui....". Asa si este, faptul ca la o sucursala a unei banci i s-a dat un asemenea sfat, tine mai degraba de componenta locala a sucursalei. Poate cei de la centrala bancii respective daca ar sti ce i s-a spus, cel care i-a dat sfatul ar avea necazuri.
De acord cu dvs., nu trebuia sa generalizez tine de componenta si implicit de competenta angajatilor acelei sucursale.Si sigur mai sus (la centrala) daca se afla s-ar lua masuri de sanctiune in asemenea caz.berserkr scrie:@zar Pacatuiti prin generalizare "in banci ar trebui....". Asa si este, faptul ca la o sucursala a unei banci i s-a dat un asemenea sfat, tine mai degraba de componenta locala a sucursalei. Poate cei de la centrala bancii respective daca ar sti ce i s-a spus, cel care i-a dat sfatul ar avea necazuri.
---
Intre timp am vorbit cu un coleg care a patit ceva similar.In cazul lui bancnota sigur era falsa (e vorba de 50 euro) bineinteles omul nu stia, a fost depistata tot la o banca iar procedura este: se confisca si dai o declaratie la politie.
Ultima oară modificat 15 Ian 2008, 16:14 de către ZAR, modificat de 3 ori în total.
Pai bancile astea lucreaza in capitalism, nu ?
Ele nu doresc sa piarda ci doar sa castige. De ce s-ar chinui cu o investigatie si politie (care costa timp si implicit bani ) cand pot sa o refuze si sa spere ca o alta sucursala a lor nu-si ia pacaleala ?
Ca o parte mai interesanta, dintr-o discutie mai lunga cu domnul Manole am inteles ca in SUA bancile au si folosesc la tranzactii bani falsi care trec tacit intre ele . La un moment dat, estimarea de bancnote false la o banca poate fi intre 5-20% din totalul lichiditatilor.
Probabil situatia asta se intampla deoarece ele nu doresc sa piarda acei bani ( care sunt practic nuli ) declarandu-i trezoreriei si probbabil se mai bazeaza si pe faptul ca e valuta cea mai folosita in lume si nu se poate controla asa de bine in toata lumea.
Daca cineva cunoaste amanunte in acest sens, sa ma corecteze.
Ele nu doresc sa piarda ci doar sa castige. De ce s-ar chinui cu o investigatie si politie (care costa timp si implicit bani ) cand pot sa o refuze si sa spere ca o alta sucursala a lor nu-si ia pacaleala ?
Ca o parte mai interesanta, dintr-o discutie mai lunga cu domnul Manole am inteles ca in SUA bancile au si folosesc la tranzactii bani falsi care trec tacit intre ele . La un moment dat, estimarea de bancnote false la o banca poate fi intre 5-20% din totalul lichiditatilor.
Probabil situatia asta se intampla deoarece ele nu doresc sa piarda acei bani ( care sunt practic nuli ) declarandu-i trezoreriei si probbabil se mai bazeaza si pe faptul ca e valuta cea mai folosita in lume si nu se poate controla asa de bine in toata lumea.
Daca cineva cunoaste amanunte in acest sens, sa ma corecteze.
Pecunia non olet.
5-20% in bancnote false? Nici vorba de asa ceva.
Dintr-un articol dintr-un ziar american:
Dintr-un articol dintr-un ziar american:
Deci 43 milioane din 725,000 milioane == 0.05% circa. Nu e clar daca e vorba de 'in circulatie in USA' sau 'in circulatie pe plan mondial'; e clar ca ultima cifra e mai mare.Baltimore Sun scrie:According to the most recent figures available, the Federal Reserve Bank estimates that about $725 billion in U.S. currency is in circulation. A tiny percentage — about $43 million — is thought to be counterfeit.