greu de identificat
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
greu de identificat
Salut tuturor. Sunt nou pe acest forum. Am gasit lucruri foarte interesante, din care am aflat multe. Ma puteti ajuta sa identific aceasta piesa? Acesta e doar reversul. Pe avers apare acvila bicefala, numele lui Rudolf II. Nu are milesim. Reversul, ce apare in poza, are un herb caruia nu-i gasesc analogii, si CIVITAS NOVES.
- Fişiere ataşate
-
- luc.jpg (20.9 KiB) Vizualizat de 13332 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nominalul trebuie sa fie groschen. Dar in rest pot sa fac numai niste presupuneri, care poate sa fie total gresite, sau corecte, nu stiu..
Deci legenda de pe revers zice:
MO NO CIVITA NOVES
Este un oras numit Neustadt la sud de Wiena unde s-au batut monede si legendele care apar pe piesele respective sunt putin asemanatoare cu cea de pe piesa dvs.
MON NOV CIV, MONET NOVA NOVE CIVIT
Pe revers apare vulturul austriac, deci trebuie sa fie o moneda austriaca, plus din legenda RVDOLF IM S E AV .. eu zic, ca a fost batuta pentru imparatul Rudolf II (1576-1608).
Deci legenda de pe revers zice:
MO NO CIVITA NOVES
Este un oras numit Neustadt la sud de Wiena unde s-au batut monede si legendele care apar pe piesele respective sunt putin asemanatoare cu cea de pe piesa dvs.
MON NOV CIV, MONET NOVA NOVE CIVIT
Pe revers apare vulturul austriac, deci trebuie sa fie o moneda austriaca, plus din legenda RVDOLF IM S E AV .. eu zic, ca a fost batuta pentru imparatul Rudolf II (1576-1608).
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu am nici o moneda batuta la Neustadt si nici nu mai tin minte nici stema orasului cum arata, nici semnul monetariei... de aceea am zis ca pot sa fac doar o presupunere, care poate fi total gresita.
Neuss nu prea cred sa fie, pentru ca in general legenda monedelor batute acolo zice ceva de genul CIVIT NVSSI sau NVSSIENSIS.
Din pacate nu ma pricep mai deloc la monedele medievale austriece, pentru ca nu colectionez asa ceva.
Neuss nu prea cred sa fie, pentru ca in general legenda monedelor batute acolo zice ceva de genul CIVIT NVSSI sau NVSSIENSIS.
Din pacate nu ma pricep mai deloc la monedele medievale austriece, pentru ca nu colectionez asa ceva.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin