Ajutor pentru lucrare licenta

Moderatori: Deus, Comboloi

Este necesar un asemenea site?

Da
31
94%
Nu
2
6%

Voturi totale: 33

NeKHBeT

Ajutor pentru lucrare licenta

Mesaj de NeKHBeT »

Buna seara,

Sunt in ultimul an la Facultatea de Stiinte Sibiu, sectia Informatica si trebuie sa-mi fac lucrarea de licenta. De asemenea lucrez ca programator de apx. 5 ani.
Dupa ce am discutat cu profesorul am ajuns la 2-3 teme posibile, cea mai utila mi s-a parut a fi un site dedicat numismaticii, problema este raspunsul la urmatoarea intrebare .. cat de util va fi acest site in lumea reala? Asa ca unde as putea intreba si gasi raspuns decat aici? :)

Incerc sa enumar cateva idei pe care viitorul site le va contine :
1) Colectie universala : unde utilizatorii autentificati pot adauga/comenta/edita monede si bancnote din orice perioada/regiune.

2) O parte dedicata vanzarilor/cumpararilor (poate ceva de gen licitatie?!)

3) O sectiune dedicata articolelor ( utilizatorii autentificati pot adauga articole sau linkuri catre acestea)

4) Quiz-uri/concursuri (idee de la Anda Stratan)

Orice idee/critica e binevenita :)

Multumesc
Sorin
PRONUMISMATICA
Site Admin

Re: Ajutor pentru lucrare licenta

Mesaj de PRONUMISMATICA »

NeKHBeT scrie:Buna seara,

Sunt in ultimul an la Facultatea de Stiinte Sibiu, sectia Informatica si trebuie sa-mi fac lucrarea de licenta. De asemenea lucrez ca programator de apx. 5 ani.
Dupa ce am discutat cu profesorul am ajuns la 2-3 teme posibile, cea mai utila mi s-a parut a fi un site dedicat numismaticii, problema este raspunsul la urmatoarea intrebare .. cat de util va fi acest site in lumea reala? Asa ca unde as putea intreba si gasi raspuns decat aici? :)

Incerc sa enumar cateva idei pe care viitorul site le va contine :
1) Colectie universala : unde utilizatorii autentificati pot adauga/comenta/edita monede si bancnote din orice perioada/regiune.

3) O sectiune dedicata articolelor ( utilizatorii autentificati pot adauga articole sau linkuri catre acestea)

4) Quiz-uri/concursuri (idee de la Anda Stratan)

Orice idee/critica e binevenita :)

Multumesc
Sorin
Prea multi care sa contribuie n-o sa gasiti.

Am adaugat o galerie de imagni acum cam un an pe forum, sau de mai de mult, unde pana azi s-au adunat cam 60 de imagini, din care jumatate le-am adaugat eu.

Ati vazut ca am avut o vreme o sectiune de licitatii aici pe forum, la care participarea a fost aproape zero. Plus exista si colectzii.ro pentru asta.

3) O sectiune dedicata articolelor (utilizatorii autentificati pot adauga articole sau linkuri catre acestea)

Acum cateva luni am adaugat pe forum si o sectiune in care se pot incarca articole. Am adaugat eu doua articole acolo, in rest nicio miscare. Plus, tot timpul avem dificultati sa adunam cateva articole pentru revista, de aceea de acum incolo probabil revista o sa apara cam o data la 2 luni.

4) Quiz-uri/concursuri

Din peste 500 de utilizatori cat are forumul, la quiz-urile anterioare niciodata n-au participat mai mult de 30..

Va spun toate astea, asa, sa va impartasesc din experienta proprie, deci nu ca sa va demoralizez :)
NeKHBeT

Mesaj de NeKHBeT »

Multumesc mult de raspuns :)

Intr-adevar problema aducerii de utilizatori fideli este cam greu de rezolvat, ma gandeam ca intreg portalul sa fie pe limba engleza, ceea ce ar trebui sa extinda putin posibilitatea aducerii de utilizatori.Sau poate o localizare e mai de dorit (multilingv unde se poate, iar restul de sectiuni (ex : Articole) sa fie specifice unei anumite limbi).

Trebuie sa ma hotarasc asupra temei pana la sfarsitul sesiunii (jumatatea lui februarie), si daca tot e sa-mi dedic 2 luni din viata pentru asta macar sa rezulte ceva util (nu neaparat pentru numismati, daca nu acesta va fi proiectul ales).

Rog pe cei care voteaza sa si scrie 2-3 cuvinte ... de ce DA?, de ce NU?

Multumesc
Sorin
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

In fine...o idee care ar putea ajuta numismatii ar fi crearea unei burse de preturi pentru piesele Romania (de inceput). Acolo ar putea raporta numai utilizatorii inscrisi (chiar daca in mod anonim pentru utilizatorii care consulta) despre preturile platite in ultimile achizitii pe piese. S-ar putea face medii de pret pe anumite perioade, trenduri, samd.
NeKHBeT

Mesaj de NeKHBeT »

Wow :), se poate face asta relativ usor prin intermediul EBay (au o interfata prin care se pot afla preturile licitatiilor incheiate).

Multumesc :D
PRONUMISMATICA
Site Admin

NeKHBeT scrie:Wow :), se poate face asta relativ usor prin intermediul EBay (au o interfata prin care se pot afla preturile licitatiilor incheiate).

Multumesc :D
Am lucrat si eu pe ceva asemanator, preturile astea nu se pot afla numai pentru licitatiile inchiate cu maxim o saptamana - doua in urma?
amonra

Mesaj de amonra »

Plus ca piata romaneasca are clar alte preturi decat in afara. Sunt caracteristici aparte pe care nu cred ca le gasim pe eBay. Oricum, ar fi foarte interesant de creat o baza de date cu monede, cu diferite scan-uri pentru fiecare tip, si cu un istoric de preturi.

Asa poate cei de pe Okazii nu ar mai cere preturi aberant de mari.
Pecunia non olet.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mda...eu ma gandeisem la ceva independent de ebay (pentru noi, din Romania) dar merge si ebay. Si piata romaneasca e destul de aproape de cea de afara cu mici exceptii :D Nu in favoarea ei...
PRONUMISMATICA
Site Admin

amonra scrie:Plus ca piata romaneasca are clar alte preturi decat in afara. Sunt caracteristici aparte pe care nu cred ca le gasim pe eBay. Oricum, ar fi foarte interesant de creat o baza de date cu monede, cu diferite scan-uri pentru fiecare tip, si cu un istoric de preturi.

Asa poate cei de pe Okazii nu ar mai cere preturi aberant de mari.
Eu am inceput sa lucrez pe asa ceva, dar am lasat-o neterminata din lipsa de timp. Oricum singur mi-ar fi fost imposibil sa adun date de pe okazii, ebay, etc.
amonra

Mesaj de amonra »

Si poate asa s-ar putea demonstra si invata mai bine gradatiile la monede. Daca pentru fiecare moneda s-ar pune de diversi colectionari cate o poza, atunci se vor vedea diferentele si se va putea intelege sistemul.
Personal inca nu sunt acomodat complet cu el.
Pecunia non olet.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Aldor scrie:Eu am inceput sa lucrez pe asa ceva, dar am lasat-o neterminata din lipsa de timp. Oricum singur mi-ar fi fost imposibil sa adun date de pe okazii, ebay, etc.
Un fragment din una din paginile respective:
Fişiere ataşate
Clipboard.jpg
Clipboard.jpg (146.97 KiB) Vizualizat de 13340 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Arata excelent. Pacat ca n-ai mai putut continua. Dar e de inteles, singur e greu sa faci prea multe pentru comunitate (desi tu faci si asa destule :) ). Pacat ca inca nu exista asociatia, poate vor fi si sponsorizari.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Sa zicem ca l-am pus deoparte deocamdata :)
Interfata in mare e gata, ar trebui doar umplute paginile cu date.
NeKHBeT

Mesaj de NeKHBeT »

Da, pot afla date despre licitatii mai vechi folosind http://www.dataunison.com/ (am lucrat pentru un client si mi-a ramas inca , contul lui de acolo). Oricum o alta posibilitate e ... o data pe saptamana sa se faca interogari pentru monedele/bancnotele din baza de date pe situl EBay (daca aplicatia e certified te lasa sa faci un numar extraordinar de mare de interogari).

Am vorbit cu cativa oameni care au situri cu bancnote si monede ca sa ma lase sa le extrag imaginile si sa le import in ceea ce am de gand sa fac. Pentru piese romanesti inca nu am intrebat pe nimeni, dar daca are careva si vrea sa le doneze :)

Ideea cu gradatiile e excelenta , pe pagina fiecarei piese se poate crea un fel de sectiune in care se pot vedea poze ale piesei in diferite gradatii.

Multumesc :)
Sorin
amonra

Mesaj de amonra »

Pai nu cred sa fie o problema cu poze / sfaturi / istorie pentru fiecare moneda in parte.

Se poate propune de exemplu pe forum ca sa fie saptamanal un focus pe un an anume . Sa zicem 1883 sau 1947. Si cine poate si are chef, uploadeaza imagini cu monedele respective.

De asemeni, iti recomand sa delegi responsabilitatea catre cativa admini ( am vazut pe un alt forum ca ajuta enorm ), un fel de grup de triaj, care sa aiba grija ca tot ce se adauga nou sa nu fie poze cu probleme.Sa realizezi singur asa ceva - e o munca de Sisif.

Cred ca o astfel de initiativa va putea fi finalizata in 2 ani, cu rezultate probabil foarte bune din primele 6 luni.

In final, cred ca ar trebui sa te gandesti serios la spatiu de stocare si banda / luna. Fiind imagini, probabil ca zilnic va fi destul de rasfoit.
Pecunia non olet.
Scrie răspuns