Va deranjez si eu cu urmatorul subiect. Recent am primit de la un apropiat o moneda din argint antica, dar a carei identitate nu o pot gasi. Stiu doar ca are pe avers hornul lui amon si efigia unui imparat, iar pe revers Zeita Nice, inaripata, intinzand mana catre razboinicul aflat in carul de lupta tras de patru cai.
Doresc sa stiu daca cineva a mai avut o astfel de moneda. Mentionez ca este gaurita in patru puncte, dupa cum se observa in imaginile postate.
Va multumesc si astept lamuriri, sau idei, daca se poate.
Toate cele bune tuturor numismatilor din Romania!
tetradrahma?....
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
joinme_2000
- **

tetradrahma?....
- Fişiere ataşate
-
- Nike crowning the charioteer.JPG (17.23 KiB) Vizualizat de 5042 ori
-
joinme_2000
- **

Multumesc frumos! Eu am tot incercat aseara sa gasesc un raspuns la dileme aceasta, insa gaseam monede fie cu hornul lui ammon pe avers si o cu totul alta imagine pe revers. Iar cand am gasit reversul cu zeita Nice si carul de lupta, nu era pe avers efigia regelui purtand hornul lui ammon . :)
Sincer, m-am gandit ca ar putea fi un fals, exact cum exista falsuri la dolarii americani de argint ( trade, morgan sau liberty seated).
Sincer, m-am gandit ca ar putea fi un fals, exact cum exista falsuri la dolarii americani de argint ( trade, morgan sau liberty seated).