Sigilii romanesti???

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
tripleseven

Sigilii romanesti???

Mesaj de tripleseven »

Am gasit 2 sigilii pe ebay ,ce parere aveti?Este posibil sa fie romanesti(Transilvania/Moldova)?Cel putin unul dintre ele pare a fi scris in caractere kirilice !

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... PIC&ih=011
http://cgi.ebay.de/Petschaft-griechisch ... dZViewItem

Imagine
ImagineImagine
Imagine
nero

Mesaj de nero »

bratul cu sabia sigur l-am mai vazut pe stema unui judet sau municipiu din perioada comunista. daca aveti stemele puteti verifica.
si sigur apare in heraldic transilvaniei. parca in heraldica romaniei de maria dogaru am vazut o stema cu un brat cu sabie.
vladmario

Mesaj de vladmario »

nero scrie:parca in heraldica romaniei de maria dogaru am vazut o stema cu un brat cu sabie.
Un brat cu sabie asemanator apare intr-adevar in Heraldica Romaniei, plansa LXXII, pe stema judetului Severin si pe cea a orasului Caransebes. Cele doua steme citate sint din perioada interbelica.
Pe stemele judetelor de dinainte de 1989 bratul cu sabia aparea sigur la Caras Severin si la Covasna, parca.
bejan

Mesaj de bejan »

Primul sigiliu pare a fi unul personal (aproape toate sigiliile personale din cartea Mariei Dogaru au initialele proprietarului).
Sigiliul din Targu Trotus 1622 (nr. 138 in carte) are o mana cu un ciocan (asemanatoare cu primul sigiliu).
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Buna ziua,

Despre al doilea sigiliu...
Nu e ,,scris in caractere kirilice,, ci in limba armeana.

Legat insa de apartenenta lui... banuielile Dv. sunt fondate. Asta deoarece e vorba de sigiliul manastireii Hagigadar.

Manastirea Hagigadar este un lacas de cult armenesc construit în anul 1512 în satul Bulai din comuna Moara (judetul Suceava).
Aceasta manastire poarta un nume armenesc: Hagigadar insemnand in limba armeana "implinatoare de dorinte" si este inchinata Maicii Domnului.
Fişiere ataşate
Biserica manastirii Hagigadar
Biserica manastirii Hagigadar
Biserica manastirii Hagigadar.jpg (35.96 KiB) Vizualizat de 5619 ori
Scrie răspuns