o initiativa laudabila
-
cristoph
am si eu o intrebare .
Cate cluburi numismatice sunt in Bucuresti , in tara ?
Nu ar trebui sa aiba initiativa aceste cluburi si BNR-ul ?
Sa zicem ca sedii s-ar gasi pentru astfel du cercuri in fiecare oras , ma gandesc la biblioteci sau un laborator oferit de un liceu sau o scoala , dar de unde fonduri pentru dotarea laboratoarelor ?
Cate cluburi numismatice sunt in Bucuresti , in tara ?
Nu ar trebui sa aiba initiativa aceste cluburi si BNR-ul ?
Sa zicem ca sedii s-ar gasi pentru astfel du cercuri in fiecare oras , ma gandesc la biblioteci sau un laborator oferit de un liceu sau o scoala , dar de unde fonduri pentru dotarea laboratoarelor ?
- andi_codescu

-
cristoph
nu se mai duce nimeni la cercuri , sau asa credandi_codescu scrie:Cercurile de pe langa Casele Pionierilor erau un lucru bun. Din cate stiu acum functioneaza astfel de cercuri pe langa Cluburile Elevilor. Din pacate nu cred sa aiba sectie de numismatica.
de ce sa te misti de acasa cand poti sa stai la calculator si ai tot ce vrei
-
cristoph
-Nu sunt membru SNR dar din auzite stiu ca e o societate exclusivista.Practic nu orice colectionar poate fi membru, trebuie indeplinite anumite conditii.Probabil numai ''greii'' in numismatica au acces.
Iar ca sa devii membru e obligatoriu sa fi recomandat de unul mai vechi.Rog sa fiu corectat daca gresesc.
-Prin ''grei'' se intelege colectionari cu foarte multa experienta si piese (foarte) rare.
-Prin ''grei'' se intelege colectionari cu foarte multa experienta si piese (foarte) rare.
Ultima oară modificat 22 Feb 2008, 15:25 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
Nu inteleg. Puteti dezvolta? Deja ma deranjeaza aluziile aiurea. Mai ales ca nu se bazeaza pe nimic. Eu am fost la o casa a PIONIERILOR la un cerc de electronica, si da, era foarte bine. In loc sa stau pe mouse jucand jocuri agresive si sa-mi pierd vremea am invatat ceva ce mi-a folosit. Asa am ajuns sa n-am "doua maini stangi" si sa ma pot ocupa si singur de ceea ce-mi place. AM extins experienta asta si asupra altor preocupari si eu zic ca n-am ajuns prea rau. Daca asta e rau pt. Dvs, probabil aveti o alta perceptie a realitatii. Ce-a fost bun a fost bun, indiferent de eticheta pe care-o pun in necunostinta de cauza extremistii de orice parte.zopiryon scrie:Ah, ce bine era atunci, da ?berserkr scrie: Asa erau pe vremuri cercurile de la Casa Pionierilor din toata tara.
-
cristoph
si dumneavoastra va da impresia ca in Romania mai exista dorinta in tineri sa faca asa cevavlahul scrie:Ca sa socializezi? Ca sa primesti indumari, sa nu ai parere gresita? Ca sa vezi piese "live"?cristoph scrie:
Eu nu am auzit de nici un simpozion sau dezbatere in Romania pe teme numismatice , ma insel sau chiar exista ?
Sunt targuri unde se intalnesc persoanele care se cunosc si vb intre ele , in rest daca eu sau alt incepator merge la un targ la Sutu , vede niste piese , poate cumpara ceva si pleaca , dar nu discuta cu nimeni
Se poate sa ma insel asa ca mi-ar prinde bine niste indicatii .
Eu la targuri (Sutu) de regula discut cu cine are placere de conversatie, indiferent daca ne cunoastem sau nu, mai schimbam o parere, invatam ceva nou, nu neparat pe teme de numismatica, in special cu cei de la care cumpar ceva. 
Ultima oară modificat 22 Feb 2008, 15:34 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
Pentru ca la unii (din pacate multi) numismatica este modul in care isi exprima lacomia sau dorinta de a fi in fata cu orice pret, de fapt nu-i intereseaza deloc numismatica in realitate. Vor sa aibe, sa stranga, sa se faleasca. Sunt putini cei cu care poti discuta cu adevarat o moneda. Tocmai din cauza faptului ca multi tineri considera ca toate sunt la un click de mouse distanta. Nu in staruinta in a invata ceva si in rabdarea de a strange lucruri cu adevarat interesante. Pe net nu gasesti 100% surse credibile. Informatia de calitate este greu accesibila si uneori trece neobservata. Cati sunt in stare la o varsta mica sa-si dea seama ce-i informatie adevarata si ce e umplutura? Simplul fapt de-a avea acces nu rezolva problema.
- andi_codescu

Da, cred, iar daca un copil sau adolescent ar avea nevoie de indrumare ce ar trebui sa faca?cristoph scrie:si dumneavoastra va da impresia ca in Romania mai exista dorinta in tineri sa faca asa cevavlahul scrie:Ca sa socializezi? Ca sa primesti indumari, sa nu ai parere gresita? Ca sa vezi piese "live"?cristoph scrie:
Eu nu am auzit de nici un simpozion sau dezbatere in Romania pe teme numismatice , ma insel sau chiar exista ?
Sunt targuri unde se intalnesc persoanele care se cunosc si vb intre ele , in rest daca eu sau alt incepator merge la un targ la Sutu , vede niste piese , poate cumpara ceva si pleaca , dar nu discuta cu nimeni
Se poate sa ma insel asa ca mi-ar prinde bine niste indicatii .
Despre comunicari, daca intr-adevar doreste cineva sa se informeze cred ca poate. Exista la toate muzeele din tara publicati periodice. Toate aceste informatii nu se gasesc pe net... din pacate... Apoi mai exista o pb, multi dintre numismati, nu colectionari, nu considera bancnota ca apartinand numismaticii...