20 lei 1884
-Cel care sustinea (Exodus/Lauri) in link-ul dat de dl. Aldor ca are sau a vazut o piesa 20 lei 1884 nu prezinta credibilitate, se deduce foarte usor de acolo...
-E normal sa nu apara imagini in nici un catalog pt. ca nu exista (parerea mea).Sunt sigur ca daca ar exista autorii cataloagelor romanesti ar fi vazut macar 1 exemplar (la care ar fi facut poza).
-E normal sa nu apara imagini in nici un catalog pt. ca nu exista (parerea mea).Sunt sigur ca daca ar exista autorii cataloagelor romanesti ar fi vazut macar 1 exemplar (la care ar fi facut poza).
Pare evident ca nu exista piesa de 20 lei cu anul 1884, cred ca dl. Banivechi a explicat de unde apare confuzia...
Am tot cautat informatii, dar n-am aflat niciunde asemenea piesa sau ceva clar (A. Rauta - Modern romanian coins, Monetaria nationala, Renasterea monetei nationale, etc). In catalogul Manole la "20 lei 1884" apare imaginea unei piese 1883, ciudat e ca are cotatii mai mari ca 20 lei 1883, probabil strict pe baza tirajului, poate isca de asemenea confuzii.
In sfarsit, pe coinarchives (unde sunt toate monedele de aur romanesti, mai putin 20 lei 1868) nici urma de 20 lei 1884, iar un tiraj de 35000 nu e in nici un caz mic.
Cat despre dl. Lauri, in orice moment este binevenit sa contrazica ceea ce s-a spus in topic, dar cu o imagine concreta.
Am tot cautat informatii, dar n-am aflat niciunde asemenea piesa sau ceva clar (A. Rauta - Modern romanian coins, Monetaria nationala, Renasterea monetei nationale, etc). In catalogul Manole la "20 lei 1884" apare imaginea unei piese 1883, ciudat e ca are cotatii mai mari ca 20 lei 1883, probabil strict pe baza tirajului, poate isca de asemenea confuzii.
In sfarsit, pe coinarchives (unde sunt toate monedele de aur romanesti, mai putin 20 lei 1868) nici urma de 20 lei 1884, iar un tiraj de 35000 nu e in nici un caz mic.
Cat despre dl. Lauri, in orice moment este binevenit sa contrazica ceea ce s-a spus in topic, dar cu o imagine concreta.
-
Olimpia
A propos, in catalogul lui Manole este o imagine cu 20 Lei 1884, eu nu am vazut-o in afara de imaginea din catalog. Ramine sa o gaseasca cineva si sa o afiseze. Stim cu totii ca o imagine dintr-un catalog poate fi trucata...dar in acest caz m-asi mira de ce!!!ZAR scrie:-Cel care sustinea (Exodus/Lauri) in link-ul dat de dl. Aldor ca are sau a vazut o piesa 20 lei 1884 nu prezinta credibilitate, se deduce foarte usor de acolo...

Poate unul din ''moderatorii'' de pe acest forum cunoaste mai mult, doar din cite vad sint aproape mai multi moderatori decit sint subiecte iar de curind vom avea onoarea si la o ''preselectie'' a personaelor de pe acest forum. Superb
Trebuie evitat de a cere informatii despre monede, ex: pret, istoric, etc... Se va impune un comision ca doar cum se spune pe aici, Informatiile nu sint GRATUITE iar cei ce cer aceste informatii nu ii intereseaza numismatica doar profitul.....Deci incepe telenovela ''Surpize Surprize''
Ultima oară modificat 24 Feb 2008, 21:55 de către Olimpia, modificat de 2 ori în total.
- Tanatos2912

[quote="Olimpia"]
A propos, in catalogul lui Manole este o imagine cu 20 Lei 1884, eu nu am vazut-o in afara de imaginea din catalog. Ramine sa o gaseasca cineva si sa o afiseze. Stim cu totii ca o imagine dintr-un catalog poate fi trucata...dar in acest caz m-asi mira de ce!!!
quote]
Imaginea este evident trucata.
Vedeti umbrele lui 4 , total opuse umbrelor celorlalte cifre.
Ultima editie a catalogului Manole este plina de piese la care anul a fost "aranjat" acolo unde nu a avut poza cu anul respectiv.
Vedeti va rog piesele de 10 lei 1993 - 1995 ce design fantezist au in catalog.
A propos, in catalogul lui Manole este o imagine cu 20 Lei 1884, eu nu am vazut-o in afara de imaginea din catalog. Ramine sa o gaseasca cineva si sa o afiseze. Stim cu totii ca o imagine dintr-un catalog poate fi trucata...dar in acest caz m-asi mira de ce!!!
quote]
Ultima editie a catalogului Manole este plina de piese la care anul a fost "aranjat" acolo unde nu a avut poza cu anul respectiv.
- andi_codescu

Mai mult, in dreptul cifrei 4, cercul perlat are in mod clar o deviere (in partea superioara a cifrei, perlele se micsoreaza brusc) aspect care nu cred ca se explica altfel decat prin "aranjarea" pozei. De asemenea, daca nu ma insel, cifra 4 este ceva mai mare decat 8-ul alaturat.sorin70 scrie:
- Tanatos2912

pai in catalogul despre care vorbim sunt cel putin 20 de poze trucate...unele la monede foarte comune altele mai putin cunoscute den exemplu 10 lei 1996...pe care am vazut-o live...dar care in catalog este tot trucataTanatos2912 scrie:Totusi de ce cineva sa falsifice o poza intr-un catalog? Ma gandesc ca cei ca il fac stiu si argumenteaza ce scriu, mai ales cand e vorba de o moneda. Eu nu sunt comvins ca piesa nu exista.
- Tanatos2912

Fiind poza alb-negru nu e nici o scofala sa iei scanul unei monede de 5 bani 1884 si in orice program de editare imagini e o joaca de copii sa decupezi inscriptia "20 lei" de pe scanul unei monede din aur si s-o "lipesti" in locul lui "5 bani". E chiar mai usor decit sa te chinui sa aliniezi doar cifra 4, cum probabil ca s-a intimplat in poza din ZC