targ Sutu

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
cristoph

Mesaj de cristoph »

Am sa apar si eu pe acolo probabil sambata , dar asa pe la 12 cand ma trezesc :D

Nu ma intereseaza sa cumpar nimic , dar fac si eu plimbarea de sambata :D

Poate ma uit de niste monede romane de bronz , ceva ieftin si de calitate , ma bate gandul sa ma apuc sa incep o mica colectie
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Eu sper sa gasesc ceva, dar imi e groaza cand se vor uita vanzatorii la mine cu gandul "uite-l si pe pusitulica, hai sa ii dam niste sfaturi parintesti si niste moede supraevaluate". Dupa cateva experiente dintr-astea am sarit peste ultimele doua targuri. Pana sambata imi las barba :D .
ZAR

Mesaj de ZAR »

cristoph scrie:Poate ma uit de niste monede romane de bronz , ceva ieftin si de calitate , ma bate gandul sa ma apuc sa incep o mica colectie
De obicei sunt foarte putine piese antice si de slaba calitate, majoritatea nici nu se pot distinge ce sunt exact, arata ca o bucata de metal puternic corodat. :( In schimb moderne si contemporane (adica ce caut eu) sunt din plin. :)
cristoph

Mesaj de cristoph »

daca nu gasesc imi comand 2-3 kg de pe internet , tot ies mai ieftin
ZAR

Mesaj de ZAR »

andi_codescu scrie:Eu sper sa gasesc ceva, dar imi e groaza cand se vor uita vanzatorii la mine cu gandul "uite-l si pe pusitulica, hai sa ii dam niste sfaturi parintesti si niste moede supraevaluate". Dupa cateva experiente dintr-astea am sarit peste ultimele doua targuri. Pana sambata imi las barba :D .
Nu conteaza ce varsta aveti sau daca aratati ca un pusti, important e sa fiti ferm pe pozitie si in special bine documentat despre piesele care le cautati. :)
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

cristoph scrie:daca nu gasesc imi comand 2-3 kg de pe internet , tot ies mai ieftin
:D dar vor fi tot de calitate slaba.

Dl. ZAR avea mare dreptate. Pe vremea cand colectionam monede romane nu am gasit nici una la trei targuri succesive care sa merite cumparata. Cu exceptia unui antoninian de argint Filip Arabul frumos si la un pret bun. Dar de bronz nimic bun. Mai degraba de bronz sunt (sau erau, ca nu m-am mai uitat atent) pe okazii.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

ZAR scrie:
andi_codescu scrie:Eu sper sa gasesc ceva, dar imi e groaza cand se vor uita vanzatorii la mine cu gandul "uite-l si pe pusitulica, hai sa ii dam niste sfaturi parintesti si niste moede supraevaluate". Dupa cateva experiente dintr-astea am sarit peste ultimele doua targuri. Pana sambata imi las barba :D .
Nu conteaza ce varsta aveti sau daca aratati ca un pusti, important e sa fiti ferm pe pozitie si in special bine documentat despre piesele care le cautati. :)
:D Stiti cum se taie entuziasmul cand esti luat de sus. Desi am mai imbatranit si nu mai arat chiar ca un pusti, fata de cei in varsta de pe acolo, arat totusi cam infantil.

De fapt ce ma deranjeaza e o atitudine de superioritate tipica "batranului colectionar" (batran la propriu si/sau la figurat).
GLV

Mesaj de GLV »

Da .Aceias problema.De multe ori am fost privit ca pe un pustiulica pus pe fapte mari.Chiar mi s-a intamplat odata un comerciant sa ma abordeze astfel:,,am pentru tine un lant gros de argint" :D
Faza cu barba s-ar putea sa tina.Dar daca nu te arati prea entuziasmat ai sanse sa te alegi cu cate ceva .
Numai sa nu ne strice ploaia zilele de targ.Speram ca vremea sa se indrepte.
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Domnilor - nu stiu ce varsta aveti, eu am 40 ani si va sugerez sa aplicati ce am scris mai sus, sper sa dea roade.
-Oricum un om bine informat, in general e privit altfel indiferent de varsta, va spun asta din propria experienta.
-Succes. :)
Ultima oară modificat 13 Mar 2008, 13:32 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

andi_codescu scrie:
cristoph scrie:daca nu gasesc imi comand 2-3 kg de pe internet , tot ies mai ieftin
:D dar vor fi tot de calitate slaba.

Dl. ZAR avea mare dreptate. Pe vremea cand colectionam monede romane nu am gasit nici una la trei targuri succesive care sa merite cumparata. Cu exceptia unui antoninian de argint Filip Arabul frumos si la un pret bun. Dar de bronz nimic bun. Mai degraba de bronz sunt (sau erau, ca nu m-am mai uitat atent) pe okazii.
Depinde despre ce an vorbim :) Erau tarabe intregi cu antice uneori. Insa ca la orice targ, uneori e mai bun pe moderne, alteori pe timbre :D si alte combinatii de-astea. Nu va asteptati sa fie ca la magazin, sa gasiti de toate la o singura aparitie pe-acolo. Legat de chestia cu "pusti sau matur" ideea e sa nu-ti creezi un complex si totul va fi ok. Si apropos, relatia cu vanzatorii se cultiva, nu apare din senin.
Ultima oară modificat 13 Mar 2008, 13:33 de către berserkr, modificat de 3 ori în total.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

GLV scrie:
Da .Aceias problema.De multe ori am fost privit ca pe un pustiulica pus pe fapte mari.Chiar mi s-a intamplat odata un comerciant sa ma abordeze astfel:,,am pentru tine un lant gros de argint" :D
Faza cu barba s-ar putea sa tina.Dar daca nu te arati prea entuziasmat ai sanse sa te alegi cu cate ceva .
Numai sa nu ne strice ploaia zilele de targ.Speram ca vremea sa se indrepte.
:? Sper sa nu ploua. De fiecare data cand se stabileste targ la Sutu, incep ploile. :roll: Cred ca aici functioneaza o lege a lui Murphy.

Am un mare pesimism in sensul ca nu cred ca voi avea de ce sa fiu entuziasmat. Oamenii cand ma vad tanar imi prezita numai ciurucurile puse de fatada pentru trecatori. Sunt convins ca unii mai au (pentru :D cunoscuti si cunoscatori) si piese mai bune.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

berserkr scrie:
Depinde despre ce an vorbim :) Erau tarabe intregi cu antice uneori.
:D Se pare ca eu am prins doi ani de seceta. :( Piese mai interesante am gasit la targul de la Obor.
GLV

Mesaj de GLV »

ZAR scrie:-Domnilor - nu stiu ce varsta aveti, eu am 40 ani si va sugerez sa aplicati ce am scris mai sus, sper sa dea roade.
-Oricum un om bine informat, in general e privit altfel indiferent de varsta, va spun asta din propria experienta.
Corect.Bine informat si ferm pe pozitie.Numai ca de multeori pasiunea iti poate juca feste. :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

andi_codescu scrie:
berserkr scrie:
Depinde despre ce an vorbim :) Erau tarabe intregi cu antice uneori.
:D Se pare ca eu am prins doi ani de seceta. :( Piese mai interesante am gasit la targul de la Obor.
Depinde si de cand ati fost in cele doua zile, si de ora, si de "ochi" ;) Nici vorba de doi ani, la ultimile doua n-a fost prea grozav (ba chiar la ultimul daca ma intelegeam la pret cu vanzatoarea ma alegeam cu un as Adrian si-o Provoncia Dacia Filip I)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

GLV scrie:
ZAR scrie:-Domnilor - nu stiu ce varsta aveti, eu am 40 ani si va sugerez sa aplicati ce am scris mai sus, sper sa dea roade.
Corect.Bine informat si ferm pe pozitie.Numai ca de multeori pasiunea iti poate juca feste. :D
Pasiunea...nu stiu dar lacomia sigur :D Eu cand am luat plasa, cel putin in jumatate din cazuri am luat-o datorita lacomiei. Apoi am inceput sa ma controlez. Dar asta demult..... :D
Scrie răspuns