N-am de zis decat ca pe forumancientcoins exista la sectiunea "falsuri" un singur exemplar de hemidrahma din Parion, si pare sa fie mai mult decat asemanatoare, sora buna cu a dvs, priviti cu atentie detaliile. (intrati la "fake reports" si dati search, as pune eu linkul, dar cred ca apare eroare)
Aici dubiul e mare, asa ca eu zic ca faceti o alegere buna. Subscriu la ceea ce spusese dl. Aldor intr-un alt topic: unde e si cel mai mic dubiu, mai bine nu cumperi.
andi_codescu scrie:unde e si cel mai mic dubiu, mai bine nu cumperi.
-Depinde de pret, daca e mic si piesa dubioasa eu zic ca merita cumparata macar pt. studiu, poti invata ceva nou.
-Ma refer in general, nu special la piesa in cauza.
Ultima oară modificat 25 Mar 2008, 11:43 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
andi_codescu scrie:unde e si cel mai mic dubiu, mai bine nu cumperi.
Depinde de pret, daca e mic si piesa dubioasa merita cumparata macar pt. studiu.
Am si eu una romana cumparata ca fals (fara dubiu) tot pentru studiu. Problema cu piesele dubioase este ca o parte din mine ar inclina sa le aseze altaturi de colectia cu piese ok o alta sa le dea la o parte ca falsuri. Dubiul asta mi-ar strica placerea de a colectiona.
De aceea pentru studiu as lua piese clar false care m-ar invata sa identific si alte piese false. O piesa dubioasa m-ar ajuta doar sa identific alte piese dubioase .
Dupa cumparare problema e (sa zicem) simpla: o evaluati ca falsa/autentica (eventual ajutat) si atunci stiti sigur unde ii este locul in colectie.Eu spre exemplu tin falsurile intr-un clasor separat.
ZAR scrie:Dupa cumparare problema e (sa zicem) simpla: o evaluati ca falsa/autentica (eventual ajutat) si atunci stiti sigur unde ii este locul in colectie.Eu spre exemplu tin falsurile intr-un clasor separat.
eu sper sa nu am suficiente falsuri cat sa le tin intr-un clasor. Glumesc