Autentica??? Costa 2000 Euro si nu vreau sa risc...

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
sigillum2008

Autentica??? Costa 2000 Euro si nu vreau sa risc...

Mesaj de sigillum2008 »

Stiu ca o piesa rara, dar la un pret acceptabil... merita achizitionata chiar daca sunt dubii in ceea ce priveste autenticitatea.

In cazul de fata insa... pretul acestui sigiliu bisericesc medieval e de aproximativ 2.000 Euro.

Ce parere aveti... poate fi original, adica de la 1450 cum precizeaza vanzatorul?
Se poate determina doar dupa aceste poze, observand aspectul, patina etc.? (ar mai fi un colectionar interesat de acest sigiliu, insa nici el nu e sigur, punandu-i intrebari vanzatorului... legat de autenticitatea piesei)

AS VREA SA-L CUMPAR DOAR IN CAZUL IN CARE BALANTA INCLINA MACAR 51% CATRE O PIESA AUTENTICA.

:?: :?: :?:
Fişiere ataşate
sig3
sig3
sig3.JPG (53.31 KiB) Vizualizat de 8869 ori
sig1
sig1
sig1.JPG (94.44 KiB) Vizualizat de 8869 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cred ca-i o zona cam prea specializata (sau de o alta specialitate) pentru acest forum. Sigilii bisericesti din sec XV. Chiar ati avea incredere daca vi s-ar spune de-aici s-o cumparati?
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Ma intreb daca exista suficienti colectionari de sigilii in general, ca pe acest forum nu stiu sa fie. E de cautat pe net vreun forum frecventat de astfel de colectionari; poate or fi mai multi in afara.
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Daca si este autentica piesa, si o cumparati, in viitor, daca ati vrea sa o vindeti, credeti ca veti gasi un cumparator ca s-o dati la un pret bun?
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Pantiru scrie:Daca si este autentica piesa, si o cumparati, in viitor, daca ati vrea sa o vindeti, credeti ca veti gasi un cumparator ca s-o dati la un pret bun?
........................................

In primul si in primul rand noi investim Suflet si Pasiune....

Iar satisfactia sufleteasca cere staruinta, cautare si sacrificiu. (inclusiv financiar)
De aceea consider ca e mai putin important daca ne recuperam sau nu banii.

Cred ca nici un pret nu e prea mare pentru a ne implinii visele (de colectionar)
................

Cat despre bani ... niciodata nu stim ce ne rezerva viata.

In cazul meu de exemplu... am pierdut in decembrie anul trecut o cantitate impresionanta de obiecte de colectie (pictura, carte veche, peste 10 Kg de argintarie, sute de monezi etc) care pur si simplu au fost aruncate la gunoi de catre ,,doamna,, la care le aveam depozitate.

Nu mai pot recupera nimic, desi investisem aproximativ 15.000 Euro. :cry:
......................

Dar cu toate acestea, daca vrem neaparat sa vindem... e imposibil sa nu ne recuperam investitia (cel putin in cazul pieselor valoroase)
Intotdeauna vor fi colectionari dispusi...

Va dau exemplu un sigiliu episcopal francez, pe care am platit aproximativ 600 Euro si pentru care am primit nenumarate oferte, dintre care cea mai substantiala ar fi cea facuta de catre Arhivele Nationale ale Frantei, care detin doar impresiunea lui in ceara.
Fişiere ataşate
sigiliu medieval
sigiliu medieval
sigiliu episcopal....JPG (79 KiB) Vizualizat de 8787 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

Semiprofil si cartea pe care sta dragonul gravata "in perspectiva" mie mi se par ca nu sint genul secolului XV. Nu ma pricep deloc la sigilii, insa as zice ca e mai degraba de pe la 1700-1800. Frumoasa piesa, oricum!
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

banivechi scrie:Semiprofil si cartea pe care sta dragonul gravata "in perspectiva" mie mi se par ca nu sint genul secolului XV. Nu ma pricep deloc la sigilii, insa as zice ca e mai degraba de pe la 1700-1800. Frumoasa piesa, oricum!
Multumesc pentru mesaj! :merci:

Am comparat sigiliul cu mai multe piese din epoca respectiva si aveti dreptate.
Iar daca e de la 1700-1800... se explica si patina piesei, avand de a face cu un original :D

................................

Vroiam sa mai spun ca astazi sunt fericit. :D :D :D

Asta deoarece am achizitionat chiar in urma cu cateva minute... un alt sigiliu medieval Deosebit.

Mai ramane sa-l identific :?:

O zi buna tuturor!
Fişiere ataşate
revers
revers
revers.jpg (53.15 KiB) Vizualizat de 8714 ori
Sigiliu bisericesc
Sigiliu bisericesc
sigiliu bisericesc...pg.jpg (71.87 KiB) Vizualizat de 8714 ori
amprenta
amprenta
amprenta.jpg (27.53 KiB) Vizualizat de 8717 ori
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Felicitari pentru achizitie! :) Are ceva de influenta bizantina in el :D
Pe mine ma atrag mult sigiliile inelare medievale. Mi-ar placea sa discutam pe aceasta tema, daca aveti si dv. preocupari similare.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

BogdanC scrie:Felicitari pentru achizitie! :) Are ceva de influenta bizantina in el :D
Pe mine ma atrag mult sigiliile inelare medievale. Mi-ar placea sa discutam pe aceasta tema, daca aveti si dv. preocupari similare.
:merci:

Sunt de asemenea interesat si de inele sigilare. Chiar mi-ar face placere sa discutam ...

Aveti piese de acest gen?
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

sigillum2008 scrie: Cat despre bani ... niciodata nu stim ce ne rezerva viata.

In cazul meu de exemplu... am pierdut in decembrie anul trecut o cantitate impresionanta de obiecte de colectie (pictura, carte veche, peste 10 Kg de argintarie, sute de monede etc) care pur si simplu au fost aruncate la gunoi de catre ,,doamna,, la care le aveam depozitate.

Nu mai pot recupera nimic, desi investisem aproximativ 15.000 Euro. :cry:
......................
O confirmare in plus ca nu stim ce ne rezerva viata...

Am ramas pur si simplu fara cuvinte in aceasta seara... cand ''am avut privilegiul'' de a achizitiona 5 dintre sigiliile ce mi-au fost aruncate la gunoi. (chiar nu ma asteptam sa mai recuperez ceva, gunoiul menajer din localitate fiind procesat automat.. adica distrus)

Fusesera expuse spre vanzare intr-un magazin de antichitati...
-------
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Scrie răspuns