Marea Britanie schimba monedele
ma mir ca fac ei asta, de obicei sunt foarte conservatori, dar ma si bucur pentru ca arata super bine, mie imi place ideea lor. din pacte vad ca si noi suntem conservatori in faptul ca facem monede din ce in ce mai urate. in ultimii ani singura moneda de circulatie cata de cat interesanta din punctul meu de vedere este cea de 1000 de lei din seira 2000-2004.
-
Tudor C
Nu doar monedele sunt urate, ci si materialele din care sunt realizate sunt de o calitate tot mai proasta.sebii scrie:din pacte vad ca si noi suntem conservatori in faptul ca facem monede din ce in ce mai urate. in ultimii ani singura moneda de circulatie cata de cat interesanta din punctul meu de vedere este cea de 1000 de lei din seira 2000-2004.
Oricum monedele Marii Britanii au fost intotdeauna deosebite, daca ar fi sa le comparam cu cele ale altor tari, aici vorbind atat de felul cum arata, cat si de material. Mi-as dori sa avem si noi monede precum cele ale tarilor vestice, inainte de perioada euro, bineinteles.
- KING_KOSON
- **

- KING_KOSON
- **

- andi_codescu

Ca au iesit monedele urite in 2005, ar mai fi cum ar mai fi. Sa zicem ca atunci s-au grabit. Dar BNR si Monetaria puteau sa faca in 2006, 2007 si 2008 un alt model, mai frumos, ca doar timp a fost destul, cu anii! Pe mine tristetea ma cuprinde in special cind vad monedele de dupa 2005.andi_codescu scrie:Si iar ma cuprinde tristetea, ca pe atatia altii la gandul cat de urate sunt monedele noastre. Asa cum s-a zis bine mai sus, urate si de proasta calitate.
- andi_codescu

In felul asta constatam o "calitate" a celor doua institutii in aceasta prvinta: consecventa. Asta imi aduce aminte de dictonul Errare humanum est perseverare diabolicum.vladmario scrie:Ca au iesit monedele urite in 2005, ar mai fi cum ar mai fi. Sa zicem ca atunci s-au grabit. Dar BNR si Monetaria puteau sa faca in 2006, 2007 si 2008 un alt model, mai frumos, ca doar timp a fost destul, cu anii! Pe mine tristetea ma cuprinde in special cind vad monedele de dupa 2005.andi_codescu scrie:Si iar ma cuprinde tristetea, ca pe atatia altii la gandul cat de urate sunt monedele noastre. Asa cum s-a zis bine mai sus, urate si de proasta calitate.
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

In fiecare an este emisa moneda de 1 pound ( 1 lira ) care isi schimba mereu aspectul. Anul trecut am fost la Londra si mi-am adus pentru colectia proprie monede de 1 pound emise in anii 1985, 1989, 1993, 1997, 2000, 2003 si 2006, toate fiind in circulatie si avind aspect diferit.Mereu reversul sau pajura este diferita , iar intre anii 1985 - 1997 fata este identica.