Specula? Cam prea tare cuvantul si cam usor folosit... Mai lipseste un decret care sa spuna cat e maximul la fiecare moneda sau bancnota, si ne-am intors la vremurile "bune"!
Cine va obliga sa cumparati de la "speculant"? De ce nu achizitionati direct dvs. piesele?
Stiu ca ma veti critica .....
GUITAR COINS ....s-a depasit totusi limita firescului, dece nu monede pahare, monede breloc, monede carti (stai ca astea trec la bancnote)? .
Pe vremea lui Ceausescu sapunul Fa si tigarile Kent erau monede ca circulau mai bine ca banii... (Cineva zicea ca a facut semn la un pachet si a vazut ca i s-a intors pachetul pe care l-a dat cuiva). Atuci tot ce e pe langa noi poate fi trecut la moneda.
Ultima oară modificat 08 Apr 2008, 14:57 de către picard, modificat de 2 ori în total.
Mihai scrie:Specula? Cam prea tare cuvantul si cam usor folosit... Mai lipseste un decret care sa spuna cat e maximul la fiecare moneda sau bancnota, si ne-am intors la vremurile "bune"!
Cine va obliga sa cumparati de la "speculant"? De ce nu achizitionati direct dvs. piesele?
atunci cand profiti de interesul cuiva cum ati putea numi gestul? de intors la vremurile "bune" nu cred ca ne vom intoarce vreodata, dar parca era mai frumos atunci cand facei un schimb chiar daca nu aveai acces la multe monede bune. nu va reamintesc decat un fapt cu monedele romanesti de colectie. oricat as vrea sa le i-au de la sursa nu reusesc, pentru ca la fel ca in vremurile bune cei de la monetarie au oamenii lor care primesc mai mult de o moneda si care apar apoi pe piata la niste preturi pe care nu vreau sa le comentez. eu nu zic sa nu castige cel care ia de pe ebay dar sa pui de X ori pretul pe care l-ai dat mi se pare exagerat. mai mult nu vreau sa comentez !
In topic era vorba de niste monede emise acum, nu de "monede romanesti de colectie". Daca cei de la monetarie va dezavantajeaza, nu despre acelasi lucru era vorba in topic. Sunt monede (hmm...) pe care le puteti comanda foarte simplu prin email, le puteti plati, si binenteles, va asumati riscul de le pierde pe drum. Nu vad de ce trebuie sa vorbiti despre "specula". Faptul ca v-ar conveni ca altcineva sa le aduca in tara, asumandu-si toate cheltuielie - posta, asigurare, taxe vamale eventual etc., etc. precum si toate riscurile (pierdere, deterioarare, intarzieri) - implica si o crestere a pretului. Dar despre preturi - si mai ales modul lor de formare - s-a mai discutat...
Fish coins, motorcycle si guitar coins .. par mai degraba niste jucarii de genul celor care le gasesti in oua Kinder. Poate ca's mai conservator, dar eu personal nu pot sa le consider monede. Chiar daca (probabil) au fost facute intr-o monetarie oficiala si le-au pus eticheta de "monede".
Subscriu. Daca acceptam ca orice iese dintr-o monetarie este moneda, am ajunde la absurd. Putem colectiona orice, dar nu cred ca putem numi orice moneda.
KING_KOSON scrie:Asa este d-le Aldor, am vrut doar sa dau putina culoare forumului Imi cer scuze daca am suparat pe cineva
Chiar daca nu imi este adresat citatul de mai sus, cred totusi ca si daca toti cei de pe forum ne-am exprima cu vehementa impotriva "jucarelelor", nu cred ca ar face-o suparati fiind pe faptul ca ati postat un astfel de topic, ci din contra, din interes fata de subiect.
Nu e nevoie sa va explicati in niciun fel. E subiect numismatic, fiind vorba de monede (iar daca n-ar fi fost oricum mergea la "Diverse"). Si apoi asta-i rostul unui forum, sa expunem subiecte si sa ne dam cu parerea in speranta ca mai invatam sau vedem ceva nou. Sau chiar pentru placerea de a dezbate