Moneda aur 1600?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- sigillum2008

Moneda aur 1600?
Un prieten de-al meu are la vanzare aceasta moneda (o da si la schimb, insa nu pe monede... deci, mai greu)
Stiti cumva despre ce e vorba?
Si care ar fi pretul real (in caz ca e cineva interesat...)
Stiti cumva despre ce e vorba?
Si care ar fi pretul real (in caz ca e cineva interesat...)
- Fişiere ataşate
-
- Moneda aur
- moneda aur.jpg (36.54 KiB) Vizualizat de 13609 ori
-
- Moneda aur
- moneda_aur.jpg (32.63 KiB) Vizualizat de 13609 ori
- andi_codescu

Ce interesant este ca aceasta deviza apare, daca nu ma insel, si pe monedele lui Mihail Radu (Mihnea III) (1658 martie - 1659 noiembrie): http://romaniancoins.ancients.info/gent ... lot494.mht
Iar deviza este, intr-adevar frumoasa, tulburatoare. Este, dupa gustul meu, una dintre cele mai frumoase si optimiste devize de pe monede.
Iar deviza este, intr-adevar frumoasa, tulburatoare. Este, dupa gustul meu, una dintre cele mai frumoase si optimiste devize de pe monede.
- sigillum2008

- KING_KOSON
- **

- KING_KOSON
- **

Intradevar Andi aceasta legenda apare pe silingul batut de Mihnea Radu in 1658. Se pare ca avem aceleasi gusturi deoarece si pe mine m-a dat pe spate aceasta legenda. Interesant la piesa de wallachia este ca legenda scrie " SI DEUS NOBISCUM OVIS CON NO" in loc de QVIS .
Ajungi duminica la filatelie?
- andi_codescu

Da, duminica ne vedem acolo, daca nu viiflorin232 scrie:Intradevar Andi aceasta legenda apare pe silingul batut de Mihnea Radu in 1658. Se pare ca avem aceleasi gusturi deoarece si pe mine m-a dat pe spate aceasta legenda. Interesant la piesa de wallachia este ca legenda scrie " SI DEUS NOBISCUM OVIS CON NO" in loc de QVIS .
- andi_codescu

- andi_codescu

Scuze si din partea mea, dar voi continua putin off-topic-ul. Am vazut si piese destul de interesante, comparabil cu ultimele targuri de la Sutu, desi sunt mult mai putini vanzatori de monede. Calitatea principala este frecventa ridicata cu care se tine "targul" de la filatelisti (in fiecare duminica).