MACEDO-ROMANII

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Ceva s-a mai discutat http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=699

Va rog sa nu mai scrieti cu bold si intregul text colorat.
:merci:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Acest subiect poate fi mutat in sectiunea istorie sau diverse.
vlahul
moderator
moderator

Re: MACEDO-ROMANII

Mesaj de vlahul »

naumtopali scrie:MACEDO-ROMANII

M-ar interesa elemente inedite despre exodul de populatie macedo-romana si aromana din Albania, determinat de distrugerea localitatii Moscopole,de catre trupele turcesti si albaneze,conduse de Ali Pasha ,la 1788.
Despre asta era vorba
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Eu ma intreb daca se poate indentifica o moneda ca fiind adusa de macedo-romani. Deci subiectul este legat de informatia istorica referitoare la actiunea de aducere a acestor monede, nu de monede in sine.

Daca topicul are ca scop discutia asupra circulatiei unor anume tipuri de monede atunci are subiect numismatic, daca insa priveste avenimente istorice cum ar fi transferul unor valori o data cu populatia macedo-romana, in opinia mea colegul Vlahul are dreptate si subiectul topicului este istoric si nu numismatic.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Faptul ca mai sus s-au exprimat niste opinii cu privire la natura topicului (nimismatica sau mai larga, istorica) nu inseamna ca topicul nu este interesant. Din contra, faptul ca vi s-a raspuns inseamna ca subiectul prezinta interes.

Daca s-a propus mutarea topicului este din ratiuni de ordine. Toti cei care suntem pe acest site ne straduim sa respectam niste reguli, iar printre acestea sunt cele referitoare la deschiderea topicurilor in categoria potrivita.

Ce am scris, dar mai ales ceea ce voi scrie in continuare nu se vrea un sfat si nici o bataie parinteasca pe umar, ci pur si simplu o parere a unui coleg de forum. Am vorbit de reguli, nu stiu daca regulile sa nu bati cu pumnul in masa (la propriu sau la figurat) intr-un loc public, sau sa spui multumesc si te rog sunt reguli ale acestui site, dar cu siguranta sunt reguli ale societatii pe care trebuie sa le respectam toti.

Nu vreau sa aveti senzatia noului venit pe care "sar" toti, ceea ce am spus mai sus vreau sa fie ca o parere, sper eu folositoare, si profit de ocazie sa va spun Bun venit!
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Va asigur ca acei "baieti bine intentionati" chiar sunt bine intentionati si scopul lor nu este de a va aplica vreun ritual de initiere in forta. Dintre ei sunt colectionari cu multa experienta (sau cu mai multa experienta si decat mine si poate si decat dumneavoastra) si avem ce invata de la ei. Pentru experienta lor merita respectul nostru, iar pentru efortul de a ne raspunde, zic eu, merita multumiri. De multe ori modul in care suntem tratati este o reactie la actiunile noastre.
ZAR

Mesaj de ZAR »

andi_codescu scrie:Va asigur ca acei "baieti bine intentionati" chiar sunt bine intentionati si scopul lor nu este de a va aplica vreun ritual de initiere in forta. Dintre ei sunt colectionari cu multa experienta (sau cu mai multa experienta si decat mine si poate si decat dumneavoastra) si avem ce invata de la ei. Pentru experienta lor merita respectul nostru, iar pentru efortul de a ne raspunde, zic eu, merita multumiri. De multe ori modul in care suntem tratati este o reactie la actiunile noastre.
Subscriu.Am intentionat sa postez ceva similar, dar ati fost mai rapid. :)
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

:)
berserkr
moderator
moderator

Re: MACEDO-ROMANII

Mesaj de berserkr »

naumtopali scrie:MACEDO-ROMANII

M-ar interesa elemente inedite despre exodul de populatie macedo-romana si aromana din Albania, determinat de distrugerea localitatii Moscopole,de catre trupele turcesti si albaneze,conduse de Ali Pasha ,la 1788.
Monezile folosite de aceasta populatie proveneau din comertul cu Germania Austria,Italia,Turcia(imperiul Otoman) si,datorita emigratiei masive, spre nord-estul Peninsulei balcanice,au ajuns si pe teritoriul Transilvaniei si al Tarilor Romane.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Moscopole
http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_vl ... un%C4%83re
http://www.romfest.org/rost/ian2005/moscopole.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=_EJoauC7 ... re=related
La monede medievale!! Subscriu celor care au observat ca subiectul nu-s monedele medievale ci "elementele inedite despre exodul..."
Scrie răspuns