Cele mai valoroase bancnote actualmente in circulatie

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
stfp

Cele mai valoroase bancnote actualmente in circulatie

Mesaj de stfp »

Haideti sa vedem care sunt bancnotele actualmente in circulatie cu valoarea cea mai mare. Ma refer aici strict la valoarea intrinseca ('face value') si nu la o eventuala valoare numismatica, si subliniez ca e vorba doar de bancnote ce circula in zilele noastre.

Top 3 pe care le stiu eu sunt:

1. Singapore sau Brunei, 10,000 de dolari; valoreaza 7380$ sau 16749 lei
2. Letonia, 500 lats; valoreaza 1119$ sau 2540 lei
3. Elvetia, 1000 franci; valoreaza 982$ sau 2229 lei

Mai stiti altele de valori atat de mari?
sebii

Mesaj de sebii »

bancnota de 1000 de $ SUA mai circula?
skortzy

Mesaj de skortzy »

Nu se mai tipareste din 1945 (din cate stiu), dar inca mai are valoare circulatorie.

Dar, valoare circulatorie mai are (inca) si bancnota de 100.000 USD...
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Bancnotele americane cu valoare nominala mai mare de 100 dolari nu mai sunt in circulatie, chiar daca au valoare circulatorie.
Au fost toate retrase, singurul mod de obtinere a acestora raman licitatiile, unde ating preturi mult mai mari decat valoarea nominala.

Am o alta propunere pentru clasamentul de la inceputul topicului, mai precis pentru locul 3 : bancnota de 1000 dolari canadieni, care valoreaza 996 dolari americani.

Astfel bancnota de 1000 franci elvetieni ''cade'' pe locul 4.

Pe locul 5 cred ca se situeaza bancnota de 500 euro.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Mai circula inca si bancnota de 2 dolari US, dar e mai rara - oricum la targuri se vinde peste valoarea nominala (intre 10-20 lei, functie de stare).
stfp

Mesaj de stfp »

Bogdan R scrie:Am o alta propunere pentru clasamentul de la inceputul topicului, mai precis pentru locul 3 : bancnota de 1000 dolari canadieni, care valoreaza 996 dolari americani.
Mia de dolari canadieni a avut aceeasi soarta ca si bancnotele americane de peste 500$, si anume a fost retrasa; conform Wikipedia, "In 2000, the Bank of Canada stopped issuing 1000 dollar notes and began to withdraw them from circulation, 'as part of the fight against money laundering and organized crime.'". Chiar daca ramane legal tender nu mai este emisa in zilele noastre deci topul ramane deocamdata in forma initiala.
operator59

Mesaj de operator59 »

stfp scrie:
Bogdan R scrie:Am o alta propunere pentru clasamentul de la inceputul topicului, mai precis pentru locul 3 : bancnota de 1000 dolari canadieni, care valoreaza 996 dolari americani.
Mia de dolari canadieni a avut aceeasi soarta ca si bancnotele americane de peste 500$, si anume a fost retrasa; conform Wikipedia, "In 2000, the Bank of Canada stopped issuing 1000 dollar notes and began to withdraw them from circulation, 'as part of the fight against money laundering and organized crime.'". Chiar daca ramane legal tender nu mai este emisa in zilele noastre deci topul ramane deocamdata in forma initiala.
8) chiar daca ar mai fi fost in circulatie, la cursul actual... tot pe locul 3 ar fi bancnota Elvetiei.

Bancnota din Letonia mai circula?
Alte intrari in top?

(interesant topic)
Scrie răspuns