Orfevrărie liturgică
- sigillum2008

Orfevrărie liturgică
Am achizitionat recent aceasta piesa de orfevrarie liturgica... insa nu am gasit nimic asemanator in inventarul liturgic folosit in prezent (nici macar in cel catolic).
Piesa este realizata din argint... partial aurita si datata 1732.
Stie cineva despre ce ar putea fi vorba?
Piesa este realizata din argint... partial aurita si datata 1732.
Stie cineva despre ce ar putea fi vorba?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
-La forma seamana mai degraba cu Crucea de Fier.nero scrie:crucea seamana cu cea a ordinului cavalerilor de la malta.
http://scott-ludwig.com/NWC/Prussia/ima ... tclass.jpg
-Crucea de Malta:
Ultima oară modificat 24 Apr 2008, 12:23 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.
V-am inteles corect din start
dar pt. marcaje (+ alte detalii) las pe initiatorul topic-ului sa caute (personal nu am timpul necesar), am facut doar o mica analiza la imagine. 
In dreapta-jos lui 1732 par sa mai fie inca doua cifre (21) - probabil un nr. de inventar
asta in caz ca nu sunt zgarieturi.
In dreapta-jos lui 1732 par sa mai fie inca doua cifre (21) - probabil un nr. de inventar
- sigillum2008

Multumesc pentru mesaj!berserkr scrie:As incepe prin studierea poansoanelor. Se pot determina precis anul si mesterul (sau macar tara in care a fost creata). De acolo se poate merge mai departe cred. Pentru poansoane cautati "silver hallmarks". Sunt multe situri si este destul de probabil sa le gasiti pe acelea care va intereseaza.
Intr-adevar studierea poansoanelor trebuia sa fie primul pas.
Mai de voie... mai de nevoie (in conditiile in care am peste 1.000 piese de argintarie in colectie) chiar am fost nevoit sa recurg si la acest fel de identificari.
Fiecare poanson reprezentand o noua provocare (placuta de altfel
--------------------
In unele tari, folosirea poansoanelor era riguros reglementata inca din Evul Mediu. Chiar atasez imaginea unei ,,placi de recunoastere,, unde se pot vedea poansoanele mai multor mesteri argintari, trecuti in ordinea intrarii lor in breasla.
Piesa din imagine... (realizata din cupru, 40,5 cm lungime si datata 1644...) era pastrata la vremea respectiva, in lada de breasla alaturi de sigiliu si documentele breslei, in prezent fiind intr-o colectie particulara din occident.
(cred ca sunt mult prea pretentios, dorindu-mi o astfel de placa... asta deoarece nu stiu daca apar pe piata, mai mult de 2-3 piese la suta de ani
----------------------
In cazul piesei in discutie nu am aflat pina in acest moment decat faptul ca a fost realizata in Augsburg, localitate din Sud-Vestul Bavariei (Germania de azi)... anterior anului 1763 (fapt dovedit si de anul gravat de proprietar... 1732)
- sigillum2008

Medalion-relicvar
Am achizitionat saptamana aceasta, un medalion-relicvar din argint. (l-am gasit la 10 Euro intr-un bazar... vanzatorul, desi comerciant de ,,antichitati,, nestiind despre ce e vorba)
Nu l-am fotografiat inca, insa e asemanator cu cel din imaginea atasata, diferenta fiind ca pe al meu apare trecut numele Sf. Barbara.
Stie cineva mai multe despre aceste relicvare-medalion, catolice? (erau realizate in manastiri? erau purtate de oricine? etc)
Mentionez ca am mai multe piese de acest gen, mandria colectiei fiind un medalion-relicvar din aur, de-nceput de sec. XIX--- O adevarata bijuterie
(luat de asemenea la un pret simbolic, vanzatorul nestiind cu ce are de-a face)
Nu l-am fotografiat inca, insa e asemanator cu cel din imaginea atasata, diferenta fiind ca pe al meu apare trecut numele Sf. Barbara.
Stie cineva mai multe despre aceste relicvare-medalion, catolice? (erau realizate in manastiri? erau purtate de oricine? etc)
Mentionez ca am mai multe piese de acest gen, mandria colectiei fiind un medalion-relicvar din aur, de-nceput de sec. XIX--- O adevarata bijuterie