MACEDO-ROMANII

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@naumtopali (scuze celoralalti forumisti dar topicul in care am fost balacarit ca la usa cortului, fara motiv s-a inchis, acesta este o replica la care cred ca am dreptul). Dle, nu v-am atacat. Doar mintea Dvs nu poate lucra in alt mod decat atac-aparare. V-am sugerat comportarea decenta intr-un forum si respectarea regulilor de bun simt. Se pare ca nu aveti suficienta intelegere pentru a putea activa la acest nivel. De asemenea va rog sa nu mai presupuneti lucruri despre mine pentru ca nu ma cunoasteti si nici nu aveti suficiente cunostinte in domeniile in care mi-am adus contributia pe acest forum, pentru a evalua contributia mea. Pana in acest moment, contributia Dvs este nu zero ci cu minus. Ati cerut nenumarate lucruri si de fapt niciunul, neavand minima decenta de a fi politicos cu membrii acestui forum. Ati actionat ca un director care cere subaternilor sa-si "demonstreze competentele". Este regretabil ca exista oameni care au o varsta si nu au realizat ca pentru a fi civilizati, trebuie sa avem un respect minim pentru cei in mijlocul carora ne autoinvitam.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

N-am gasit cartea dar ceva conex tot exista:
http://www.okazii.ro/catalog/5458933/ob ... #div_photo
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Dle naumtoplai, va ajut oricand cu placerea celui care-si cauta originile. In mod civilizat oricine va obtine mai mult decat in orice alt mod. Eu ii respect pe "machidoni" ca fiind aceeasi natiune ca aceea din care fac si eu parte. Insa asta presupune acelasi respect din partea lor. Nu uitati ca fiind acelasi popor suntem la fel de "incrancenati" :) In plus pentru toti ceilalti pot sa afirm ca indiferent de nationalitate eu ii consider romani pe toti cei nascuti in Romania (care vorbesc limba romana), si le acord acelasi respect si incredere ca tuturor celorlalti. Dar cred ca asta este redundant, am spus-o pentru cei care nu considera asta.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, stiu despre ceva teorii in domeniu dar ce ma convinge finalmente este limba. Si cum dintr-un ziar aroman inteleg peste 80% din ce scrie, deja nu mai consider ca ar trebui sa-mi fac griji in privinta descendentei lor :D (sau a noastre) Sigur, grecii (unii anume) au ceva impotriva pentru ca au impresia ca le-au ocupat teritorii, insa lumea e mica deja. Ma abtin sa fac aprecieri despre diferenta dintre grecii de ieri si de azi insa pe undeva stim ca nu exista rase pure si ca lumea este a noastra si daca vrem sa traim bine :D e cazul sa "uitam" de diferente artificiale (pareream mea este ca in Balcani sunt aceiasi oameni). Nu uitam ca existam azi si ca vrem mai departe. Si ca semanam mult unii cu altii...cel putin in majoritatea "compozitiei". ca demers politic, as vota un partid care vrea sa faca o zona balcanica in contrapondere cu restul, avem multe de spus, proaspete si inedinte fata de civilizatia vestului, care a pierdut mult din naturalete. Piedica o constituie parerile nationaliste extreme care au fost mereu "butoiul de pulbere". In rest suntem multe peste. Doar ramane s-o "transam".
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu cred ca o discutie despre origini personale este extrem de interesanta. Dar mutata la "diverse". Si eu imi doresc sa-mi aflu cateva origini, si va avetizez ca desi anglo-saxonii au foarte multi arbori genealogici, la ei este relativ usor sa gasesti stramosii pentru ca au toate notele sociale incepand cu sec XVI (sau majoritatea). In timp ce in zona noastra, au disparut (din cauza marilor miscari care au avut loc - in niciun caz din cauza profilului nostru "balcanic" (de care de fapt ar trebui sa fim mandri)) multe note de acest gen. Desigur au ramas multe povesti in fiecare familie, insa este foarte greu de estimat cata exactitate este in ele. De exemplu tata a vazut un "ceaslov" in biserica (munument istoric) din Lunguletu in care era destul de clara originea unei parti a familiei mele (de care sunt madru) insa "ceaslovul" a fost luat de invatatorul satului si piedut mai apoi. Impotriva unui asemenea fapt nu-ti ramane decat regretul lipsei unei ordini pentru care militez eu, si sper ca acum ma veti intelege mai mult.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Si eu sunt dezamagit cand vreau sa cumpar tigari dintr-un magazin de haine. Deci cred c-ar fi mai potrivit un alt forum special creat pentru genealogie, sau un topic la diverse, daca Dvs credeti ca numismatii sunt chiar atat de interesati despre asta (fiind totusi inscrisi iintr-un forum despre numismatica). Si nu vorbes despre mine, ci depsre majoritatea utilizatorilor acestui forum (cred eu...).
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

"Din fercire,m-am lasat de fumat de cativa ani." Felicitari! Dar aici nu cred ca "se vand si tigari". Pur si simplu este vorba despre monede indiferent de unde-s obtinute (caile sunt interesante dar nu subiect principal cred eu). Oricum succes in demersul Dvs de a lamuri ceea ce credeti ca este interesant pentru Dvs. In rest este ca in viata, daca stii unde sa actionezi, obtii rezultate maxime.
Scrie răspuns