Certificari NGC false

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Mihai

Mesaj de Mihai »

Din pacate am vazut ca vor sa se extinda: piese grecesti, britanice, poate i niste bancnote, pentru variatie :twisted:
Atat timp cat ei pretind ca le vand ca "replici" sau copii, iar onor guvernul chinez inaduie treaba asta... hmm, situatia e cam albastra.
ZAR

Mesaj de ZAR »

andi_codescu scrie:Industrie :shock:

Ma intreb cati dintre noi (eu cu siguranta) au ca prima reactie o oarecare usurare ca acesti falsificatori sunt concentrati pe monede americane. Numai ca aceasta e o bucurie falsa, pentru ca se pare ca nimic nu scapa industriei de falsuri. Asta e ca o boala care macina colectionatul.
Ideea este ca aceste falsuri nu cred ca au fost concepute special pt. a pacali colectionarii, avand in vedere abundenta lor si mai ales ca majoritatea sunt copii dupa monede (foarte) rare plus ca sunt neingrijit lucrate, deci nu poti insela un colectionar cu experienta.Le putem incadra la ''fantasy coins'', dar din pacate se intalnesc cazuri in care unii profita de ocazie si le vand drept autentice speculand pe cei mai putin informati (incepatori). :!: Mai sunt si cazuri (pe okazii) in care unii vanzatori nici macar nu stiu ce vand si sunt convinsi ca piesele sunt autentice. :D
Ultima oară modificat 30 Apr 2008, 11:29 de către ZAR, modificat de 4 ori în total.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Produc la greu si alte monede, copiaza cam toate monedele mari de argint, n-o sa scape nici alea ale noastre de 5 lei.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Din pacate acesta este un inceput. In timp vor migra si catre monede mai comune, daca deja nu au facut-o. Apoi mai e un pericol: falsurile sunt din ce in ce mai bine realizate. Inca un pericol e ca nu doar in China se realizeaza falsuri.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am vazut undeva pet net ca au copiat si ipod-urile americanilor, si au facut un model care e chiar mai performant ca modelul original. Deci sunt convins ca sunt in stare sa faca falsuri dupa monede care pot sa pacaleasca usor 90% din colectionari. Si cu timpul o sa-si mai imbunatateasca tehnologia, si atunci sa te tii.. :roll:
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Atunci cand nu vor mai putea fi deosebite colectionatul se va prabusi probabil. Sa te tii cand din cauza neincrederii, preturi la piese de mii de euro se vor prabusi din cauza neincrederii generalizate. E un scenariu poate apocaliptic, dar e un scenariu posibil.
sebii

Mesaj de sebii »

andi_codescu scrie:Atunci cand nu vor mai putea fi deosebite colectionatul se va prabusi probabil. Sa te tii cand din cauza neincrederii, preturi la piese de mii de euro se vor prabusi din cauza neincrederii generalizate. E un scenariu poate apocaliptic, dar e un scenariu posibil.
eu din aceasta cauza nu prea mai cumpar nimic antic sau medieval...e atat de usor sa se pacaleasca si vanzatorul si cumparatorul :D
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

sebii scrie:
andi_codescu scrie:Atunci cand nu vor mai putea fi deosebite colectionatul se va prabusi probabil. Sa te tii cand din cauza neincrederii, preturi la piese de mii de euro se vor prabusi din cauza neincrederii generalizate. E un scenariu poate apocaliptic, dar e un scenariu posibil.
eu din aceasta cauza nu prea mai cumpar nimic antic sau medieval...e atat de usor sa se pacaleasca si vanzatorul si cumparatorul :D
In ritmul in care se falsifica si piesele moderne si contemporane si in ritmul in care avanseaza tehnica falsificatorilor, in curand cred ca va fi la fel de riscant sa colectionati si astfel de piese. Nimeni nu este in siguranta.
sebii

Mesaj de sebii »

andi_codescu scrie:
sebii scrie:
In ritmul in care se falsifica si piesele moderne si contemporane si in ritmul in care avanseaza tehnica falsificatorilor, in curand cred ca va fi la fel de riscant sa colectionati si astfel de piese. Nimeni nu este in siguranta.
pai am gasit o moneda de bermuda, din 1952 parca, in catalog nu are mai mult de 25 de $ cota si totusi un fals grosolan...o sa postez o imagine cand voi avea timp...am cumparat-o stiind ce este dar nu am dat decat 3 lei pe ea
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Problema e ca falsurile devin din ce in ce mai bine executate, mai ales la piese contemporane, unde si tehnicile de batere pot fi mai usor copiate, astfel incat temerea mea este ca intr-un timp suficient de scurt nu vor mai fi atat de grosolane si vom constata ca va aparea o avalansa de piese "rare" pe piata, nu usor detectabile cum sunt chinezariile ci mult mai greu.

As vrea sa intreb cati ar descoperi ca e falsa o chinezarie batuta in argint, fara diferenta de greutate deci, si fara sunet aiurea?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu este chiar usor sa falsifici bine. Scenariile apocaliptice sunt "supraturate". Iar cei care nu cumpara (aviz sebii) din acest motiv, se sperie prea de la inceput, este normal ca pana la un anumit nivel de experienta sa fii mai reticent, insa colectionarii mai vechi nu cred ca se vor lasa de colectionat din acest motiv. Cu cat cunosti mai multe despre domeniul tau, cu atat devii mai greu de pacalit. Asa cred eu.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

berserkr scrie:Nu este chiar usor sa falsifici bine. Scenariile apocaliptice sunt "supraturate". Iar cei care nu cumpara (aviz sebii) din acest motiv, se sperie prea de la inceput, este normal ca pana la un anumit nivel de experienta sa fii mai reticent, insa colectionarii mai vechi nu cred ca se vor lasa de colectionat din acest motiv. Cu cat cunosti mai multe despre domeniul tau, cu atat devii mai greu de pacalit. Asa cred eu.
Corect pentru prezent.
Dar ma intreb daca scenariile apocaliptice nu vor fi totusi concretizate in viitor. Sincer nu observ ca mijloacele de detectare a falsurilor sa se dezvolte in acelasi ritm cu dezvoltarea calitativa a acestor falsuri. Argumentul pentru acesta observatie (negativa) este fatul ca indiscutabil falsurile sunt mai greu de detectat. Daca acesta tendinta va continua, falsurile vor fi din ce in ce mai greu detectabile, de din ce in ce mai putine persoane, cu cerinta a din ce in ce mai multe cunostinte. Practic putem imagina (teoretic in prezent) un moment cand detectarea va fi practic imposibila.
Scrie răspuns