50 bani 2007

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

nero scrie:La magazinul de langa blocul meu se dau tot felul de monede rest.
Te trezesti cu diferite subdiviziuni franceze, elvetiene sau chiar monede de euro centi in functie de rest: 5 bani, 10 bani, 50 bani. Cum crede si vanzatoarea ca poate scapa de ei. Si eu ma "fraieresc" des. Dar cel mai tare m-am "fraierit" cand mia dat rest cateva monede de 10 bani si una de 50 de bani....1910. Nu stiu care e valoarea monedei da sigur nu e de 10 bani.

Pe langa monede romanesti vechi, euro centi si alte subdiviziuni europene, eu am mai primit si centi din Singapore.
claus

Mesaj de claus »

ati mai aflat ceva despre 50 bani 2007? a fost pusa in circulatie pana la urma? daca nu a fost pana acum, greu de crezut ca va fi pusa acum, aproape de mijlocul lui 2008...

singura modalitate pare a fi de a cumpara setul de monetarie...dar aici vine intrebarea, la care poate un cunoscator ar putea raspunde: are valoare numismatica o moneda care nu a existat niciodata in circulatie? si mai exact, aceasta valoare este mai mica decat daca ar fi fost pusa in circulatie...eu asa banuiesc, dar astept si parerea unui cunoscator mai experimentat decat mine.
multumesc
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Eu ma gandesc la altceva. Daca cineva pune in circulatie una sau mai multe monede de 50 de bani 2007, care sa fi fost incluse in setul de monetarie, ce se intampla? Este legal, avand in vedere ca moneda respectiva nu a fost pusa in circulatie in mod oficial de catre B.N.R.?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Teoretic si cu 100 lei Summitul NATO poti cumpara mici la caserola si carbuni pentru gratar. Cit despre 50 bani 2007 scos din set si bagat in circulatie, inca n-am vazut vre-un vinzator sa controleze anul emiterii vreunei monede. Si daca ar scrie 2010 ar accepta-o.
claus

Mesaj de claus »

am inteles ca moneda din set ar avea niste semne distinctive fata de cele din 2006, anumite "cercuri" care se vad la lumina puternica...nu mai stiu unde am citit, cred ca tot in acest forum..

normal ar fi sa poata fi folosita, dar ma indoiesc sa faca cineva acest lucru..

a auzit cumva cineva dintre dvs. .din surse "oficiale", ca moneda din 2007 a fost emisa decat in cadrul setului de monetarie? sau putem doar sa banuim...
amonra

Mesaj de amonra »

Moneda de 50 bani 2007 din setul cu marmota e formata din cercuri concentrice.Asftel, suprafata apare ca o amprenta, mai ales in zonele "albe". Cineva un pic mai atent va realiza acest lucru si atunci sa te tii cu explicatii la politie.
Pecunia non olet.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Putin probabil. Tot asa ar fi posibil ca angajatul de la benzinaria de unde-mi beau cafeaua cind alimentez masina sa cheme politia fiindca automatul imi rejecteaza monedele de 10 bani 2007. Insa omul ride si ma cheama la tejghea sa-mi dea monede "bune".
claus

Mesaj de claus »

:)
logic ar fi ca moneda sa fie perfect circulabila,..

ati achizitionat deja "marmota", merita banii...ce parere aveti?
claus

Mesaj de claus »

http://www.geocities.com/romaniancoins/coinlist.html

aici apare in lista moneda de 50 bani 2007....sa fi fost oare batuta in numar atat de mic incat niciunul dintre noi sa "puna mana" pe ea, sau oare se refera la cele 1000 de seturi ale BNR?
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Moneda de 50 de bani 2007 nu a fost batuta decat pentru acele seturi speciale, 1000 din cate stiu. Asadar, oficial, ea nu a fost si nici nu este in circulatie, deci nimeni nu poate "sa puna mana pe ea", decat daca are unul din acele seturi.
vladmario

Mesaj de vladmario »

claus scrie:http://www.geocities.com/romaniancoins/coinlist.html

aici apare in lista moneda de 50 bani 2007....sa fi fost oare batuta in numar atat de mic incat niciunul dintre noi sa "puna mana" pe ea, sau oare se refera la cele 1000 de seturi ale BNR?
Informatia din tabel se refera evident la moneda calitate proof, din setul de monetarie pe 2007. De altfel, "mint set" este scris in clar in dreptul monedei!
claus

Mesaj de claus »

aveti dreptate, nu am observat "mint set"...multumesc
ma asteptam sa fie mai mare interesul pentru acest set, dar observ ca nu se vinde prea spectaculos, cu toate ca preturile sunt "rezonabile"...
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Pe cand un tooling la 50 bani 2006 sa iasa 2007? :lol:
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
sorin70

Mesaj de sorin70 »

BogdanC scrie:Pe cand un tooling la 50 bani 2006 sa iasa 2007? :lol:
2006 s-ar preta mai curand pentru 2008 :lol:
BogdanC
moderator