500 ruble
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
500 ruble
stie cineva mai multe despre aceasta bancnota...multumiri anticipate
- Fişiere ataşate
-
- 5 mai 2008 (2).jpg (71.32 KiB) Vizualizat de 10380 ori
-
- 5 mai 2008.jpg (59.51 KiB) Vizualizat de 10380 ori
E una din primele bancnote emise de URSS.
Nu am un Pick la indemana dar am gasit pe www.atsnotes.com un exemplar de vanzare:
103a 500 rub 1919 wmk"500". . . . . . . . . . XF 15.00 USD
Deoarece lozincile internationaliste de pe ele sunt scrise in mai multe limbi, au mai fost numite si ''bancnote Babel''
Nu am un Pick la indemana dar am gasit pe www.atsnotes.com un exemplar de vanzare:
Deoarece lozincile internationaliste de pe ele sunt scrise in mai multe limbi, au mai fost numite si ''bancnote Babel''
multumesc mult pentru lamurireBogdan R scrie:E una din primele bancnote emise de URSS.
-
stefan vasilita

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
eu o am de mult timp...dar nu cred ca am dat mai mult de 5 lei pe ea asa ca nu cred ca m-am pacalit, doar ca nu stiam ce e cu ea, am luat-o atunci cu alta bancnota aici mai josAldor scrie:Preturile de pe atsnotes sunt toate cam mari, nu stiu daca am vazut alt site specializat pe vanzare bancnote, care sa fie "mai scump".
- Fişiere ataşate
-
- 5 mai 2008 (3).jpg (44.29 KiB) Vizualizat de 10324 ori
-
cristoph
A doua bancnota cred ca o gasiti in catalogul WPM volumul 1 specialized issues. Au fost emise astfel de bancnote si in mod normal, dar cu valori mai mari. Daca am indentificat-o bine cred ca este S867B , dar din cauza ca este prost scanat si nu prezinta poze pentru toate emisiunile din acest tip sunt sanse sa ma insel.
Eu chiar luna trecuta am cumparat Azerbaidjan pick 6 (250 ruble 1919 ) si pick 7 ( 500 ruble 1920 ) la preturi mult sub cota de catalog si in stare XF/AU.
Intradevar cunosc si eu site-ul respectiv si preturile mi se par foarte mari, mai ales pentru bancnotele comune, care se gasesc si cu 20-50 de centi si aici au preturi de 2-3 dollari. Cat despre alte pagini specializate pe vanzarea de bancnote care le gasiti la o prima cautare pe google, cred ca au aceasi problema a preturilor mari. Dupa parerea mea cea mai buna oferta se gaseste tot pe siturile de licitatii.Aldor scrie:Preturile de pe atsnotes sunt toate cam mari, nu stiu daca am vazut alt site specializat pe vanzare bancnote, care sa fie "mai scump".
Frumoasa bancnota. Am avut-o si eu cu ceva timp in urma. Mi-au placut mesajele propagandistei comuniste scrise in mai multe limbi. Nu este chiar asa valoroasa si cred ca daca cautati aveti sanse mari sa gasiti si alte bancnote din aceasi emisiune la un pret frumos.stefan vasilita scrie:pretul mi se pare exagerat. sunt doua tipuri, una cu filigran 500 alta cu stele( aceasta sa zicem mai rara...). cea din imagine pare un vf
sunt asa zisele babilonians sau rascitnai bilet( bilete de schimb) si au fost de fapt tiparite in 1920.
Eu chiar luna trecuta am cumparat Azerbaidjan pick 6 (250 ruble 1919 ) si pick 7 ( 500 ruble 1920 ) la preturi mult sub cota de catalog si in stare XF/AU.
Desi in linii mari s-a cam spus totul despre piesa de 500 ruble, indraznesc sa mai fac niste completari: in afara celor doua variante de filigran (500 si stele), exista si variante datorate semnaturilor casierilor. Din ce imi amintesc, casierii care se ragasesc pe aceste bancnote ar fi: Alekseev, deMillo, Gelman, Ziharev, Loshkin. Adaugati acum posiblitatile date de combinatiile intre filigranuri si semnaturi...
Ca si pret se pot gasi in linii mari intre 5 si 15/20 de lei, functie de stare si variantele de mai sus. Ca si raritate, din ce am mai vazut de-a lungul timpului ar fi cea cu filigran stele si Alekseev. Oricum, nu sunt foarte rare. Este doar o parere, binenteles.
Despre cea de a doua: cred ca mai degraba e vorba de PS847. Mai multe nominaluri, mai multe date.
La fel, nu sunt raritati, dar merita colectionate.
Ca si pret se pot gasi in linii mari intre 5 si 15/20 de lei, functie de stare si variantele de mai sus. Ca si raritate, din ce am mai vazut de-a lungul timpului ar fi cea cu filigran stele si Alekseev. Oricum, nu sunt foarte rare. Este doar o parere, binenteles.
Despre cea de a doua: cred ca mai degraba e vorba de PS847. Mai multe nominaluri, mai multe date.
La fel, nu sunt raritati, dar merita colectionate.
-
stefan vasilita

variantele de semnatura sunt o constanta a bancnotelor rusesti. atat semanturile guvernatorilor si in special cele ale casierilor. iar unii precum G. de metz sau Sofronov stau mult in functie, chiar si dupa revolutia din 1917
abia dupa 1923 semnaturile incep sa dispara partial de pe ruble, fiind intalnite doar pe cervoneti. iar cu seria de cervoneti din 1932 si ruble din 1934, dispar definitiv( cu mentiunea ca aici nu mai e vorba de diferente de semnaturi ci de prezenta sau absenta lor).
interesant e ca atunci apar variante de serie. primele litere au marimi diferite gen mare mare, mica mare etc.
abia dupa 1923 semnaturile incep sa dispara partial de pe ruble, fiind intalnite doar pe cervoneti. iar cu seria de cervoneti din 1932 si ruble din 1934, dispar definitiv( cu mentiunea ca aici nu mai e vorba de diferente de semnaturi ci de prezenta sau absenta lor).
interesant e ca atunci apar variante de serie. primele litere au marimi diferite gen mare mare, mica mare etc.
Semnaturile dispar de pe bancnote in anii "30 si reapar dupa 1992. Cauza initiala a disparitiei semnaturilor a fost impuscarea sau imtemnitarea multor semnatari ai bancnotelor, ei fiind considerati "dusmani ai poporului". Mai tarziu, s-a renuntat total la semnaturile de pe bancnota, din considerentele ca un semnatar poate deveni ulterior "dusman al poporului".stefan vasilita scrie:variantele de semnatura sunt o constanta a bancnotelor rusesti. atat semanturile guvernatorilor si in special cele ale casierilor. iar unii precum G. de metz sau Sofronov stau mult in functie, chiar si dupa revolutia din 1917