Identificare moneda

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din pacate este un fals. Sper ca n-ati dat prea mult pe ea.
GLV

Mesaj de GLV »

craciun marius scrie:Ca sa nu fiu inteles gresit, persoana de unde am monedele avea inca 14-15 ducati, toti Muntenia si toti diferiti. Vreau sa iau altul in locul acestuia si nu as vrea sa iau tot un fals...
Galvanoplastiile dupa ducatii munteni de Mircea care umbla momentan pe piata sunt facuti dupa numeroase stante si tipuri .
Mai multe informatii despre ducatii veritabili si despre falsuri dupa acestia gasiti in link-urile de mai jos:

http://romaniancoins.ancients.info/mircea.htm

http://romaniancoins.ancients.info/fakes.htm

http://romaniancoins.ancients.info/falsuri/f_005_f.gif
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

craciun marius scrie:http://img503.imageshack.us/my.php?image=img1057oy6.jpg

http://img262.imageshack.us/my.php?image=img1059au0.jpg

Aceeasi rugaminte... Multumiri pentru raspunsul referitor la ducatul muntean. Totusi din ce cauza ati spus ca ar fi un fals? Imi dau seama ca ma pricep deloc la monedele medievale si sunt sigur ca raspunsul va fi unul extrem de simplu...
Acesta este un denar unguresc, batut la Kremnitz de către Ferdinand de Habsburg. Dupa stiinta mea este suficient de comun astfel incat nu prezinta interes pentru falsificatori. Piesa (ma refer doar la denarul unguresc) este ok in opinia mea.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Scuze, postasem de doua ori acelasi mesaj, pentru ca mi se blocase internet explorerul. :oops: L-am sters.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Dinarul unguresc este perfect in regula, nu exista falsuri moderne la acestia, nici nu ar avea sens, fiind vorba de o moneda comuna.
La dinarii comuni din aceea perioada exista doar falsuri de epoca, care in general sunt usor de depistat dupa stilul putin rudimentar si dupa faptul ca nu sunt din argint, ci doar argintati eventual. Aceste falsuri de epoca au cam aceeasi valoare ca o piesa originala.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

craciun marius scrie:Ca sa nu fiu inteles gresit, persoana de unde am monedele avea inca 14-15 ducati, toti Muntenia si toti diferiti. Vreau sa iau altul in locul acestuia si nu as vrea sa iau tot un fals...
Fiind incepator in domeniul poeselor meievale, mai bine ati incepe cu unele unde pericolul de a da peste falsuri este mai mic, asta pana va "faceti mana".

Denarii unguresti sunt spre exemplu un bun inceput: exista sifieciente piese comune (siglele KB) si frumos conservate cu care se pot pune bazele unei colectii, dar pe masura ce creste experienta pot fi achizitionati si denari mai rari, existand si unii foarte rari.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu v-as sfatui sa mai luati de la el. Oricum ca "amprenta" la cele false o sa observati - daca studiati atent poza indicata de GLV - o forma specifica a lor. S-a mai discutat despre acest gen de falsuri pe-aici, din pacate nu mai stiu unde :)
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cred ca si inainte a mai fost una. Am capatat o oarecare alergie la repetarea aceleiasi discutii :) Poate la sectiunea "Falsuri" ar trebui postate si ceva exemplare de-astea.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

berserkr scrie:Cred ca si inainte a mai fost una. Am capatat o oarecare alergie la repetarea aceleiasi discutii :) Poate la sectiunea "Falsuri" ar trebui postate si ceva exemplare de-astea.
Repetitio est mater studiorum :D . Poate in felul acesta invatam cat mai multi ce e cu falsurile asta la piese valahe, ca spre exemplu eu nu le recunosc prea bine.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:D Eu dupa ce am luat doua plase cu ele in trecut, le simt de la distanta. Oricum, sunt usor de recunoscut odata ce vezi multe originale (si surse exista pe net destule incepand cu situl prietenilor nostri).
Scrie răspuns