Jetoane/monede Brian May

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
tripleseven

Jetoane/monede Brian May

Mesaj de tripleseven »

Este cunoscut faptul ca Brian May(Queen) foloseste monede de 6 pence cand canta la chitara lui unica, deoarece dupa spusele lui,sunetul este mai metalic si ii este mai usor sa produca efecte cu zimtii de pe muchia monedei decat cu un plectron de plastic.
Impreuna cu monetaria britanica au fost emise cu diverse ocazii, in numar limitat , jetoane(monede) pe care este reprezentata efigia lui BM si au caracteristicile unei monede de 6 pence .
Primul jeton (cel mai rar ) a aparut in anul 1993 cu ocazia turneului "Back to the light".
Cel de-al doilea in anul 2004 cu ocazia premierei musicalului "We will rock you"
Ultimul in anul 2005 cu ocazia turneului formatiei Queen cu Paul Rodgers, este cel mai "comun" din cele 3!

ImagineImagine
ZAR

Mesaj de ZAR »

Pe mine m-ar interesa jetoane/monede cu Elvis Presley si Jimi Hendrix, am intalnit dar pretul era exagerat. :(
mariko

Mesaj de mariko »

ZAR scrie:Pe mine m-ar interesa jetoane/monede cu Elvis Presley si Jimi Hendrix, am intalnit dar pretul era exagerat. :(
Ceva de genul asta (se poate sa fie o medalie dupa moneda originala):
Fişiere ataşate
elvis.JPG
elvis.JPG (86.47 KiB) Vizualizat de 6186 ori
elvis r.JPG
elvis r.JPG (78.68 KiB) Vizualizat de 6187 ori
ZAR

Mesaj de ZAR »

Exact, sunt piese cu tematica concepute special pt. colectionari, am intalnit din Ag (la 400 lei) si Ni (la 200 lei).
mariko

Mesaj de mariko »

Aceasta are diametrul de 39 mm si o greutate de 26 de grame. Nu stiu din ce fel de material e confectionata.
Scrie răspuns