Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- marcus aurelius

Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita
Tocmai am avut norocul (si banii necesari
) pentru a achizitiona o piesa mai rara a ordinului Mihai Viteazul. Aceasta este mai bine realizata decat surorile sale executate la Monetaria Statului . Din pacate nu are marcaje de unde sa reiasa provenienta sa.
- Fişiere ataşate
-
- MV2.JPG (70.81 KiB) Vizualizat de 20992 ori
Re: Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita
Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?marcus aurelius scrie:Tocmai am avut norocul (si banii necesari) pentru a achizitiona o piesa mai rara a ordinului Mihai Viteazul. Aceasta este mai bine realizata decat surorile sale executate la Monetaria Statului . Din pacate nu are marcaje de unde sa reiasa provenienta sa.
- marcus aurelius

- tripleseven

Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?[/quote]
La modelul 1941 emailul trebuie sa fie translucid. Daca nu este translucid inseamna ca este o piesa falsa sau re-emailata!
La modelul 1941 emailul trebuie sa fie translucid. Daca nu este translucid inseamna ca este o piesa falsa sau re-emailata!
- tripleseven

Posibil, dar in cazul acesta nu mai putem vorbi despre o piesa oficiala.Si bijutierii trebuiau sa respecte marimile si caracteristicile stabilite in regulamentul ordinului.
Singurele piese de argint oficiale ale acestui ordin le-am vazut intr-un set( cu toate 3 clasele), decernate lui Hermann Göring.

Singurele piese de argint oficiale ale acestui ordin le-am vazut intr-un set( cu toate 3 clasele), decernate lui Hermann Göring.

-
Tudor C
- marcus aurelius

Spuneti-mi va rog , la ordinul Mihai Viteazul ce fel de marcaje ati vazut dvs. personal, din moment ce sustineti ca ar trebui sa existe ?banivechi scrie:...sau facuta de un recipient la comanda la un bijutier privat pentru a inlocui medalia pierduta/deteriorata. Dar ar trebui sa existe marcajul bijutierului.
- marcus aurelius

La modelul 1941 emailul trebuie sa fie translucid. Daca nu este translucid inseamna ca este o piesa falsa sau re-emailata![/quote]tripleseven scrie:Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?
Am postat si revesul , emailul nu este translucid ca la alte piese din acest model , insa nu este nici opac ca si la modelul 1944. Tocmai am descoperit o piesa identica intr-o licitatie anterioara a lui Stambuliu , nr. 3 . Este si acolo precizat ca modelul este mai neobisnuit.
- tripleseven

- marcus aurelius

- tripleseven

Da am mai vazut cateva, daca nu ma insel exista si la Muzeul Militar un exemplar (sau mai multe!) Parca am vazut unul pe o bareta, nu mai tin minte exact. In orice caz ,in locul dv nu mi-as face griji ceea ce priveste autenticitatea piesei! Daca nu sunteti sigur si vretzi sa scapatzi de ea sunt amator! 
-
claudiu1988

- marcus aurelius

Am mai gasit pe net , pe un site de vanzari (s-a vandut deja), un model de Mihai Viteazul , care pare sa fie original (ca si executie) insa este o combinatie intre modelul 1916 si 1941 (avers 1941 si revers 1916). Foarte bizar . Pareri ?
- Fişiere ataşate
-
- RO289002.jpg (20.4 KiB) Vizualizat de 20624 ori