Glume...numismatice

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
vasil

Glume...numismatice

Mesaj de vasil »

Dupa batalia de la Tsushima (27-28 mai 1905), in cursul careia flota japoneza comandata de amiralul Togo a provocat o grea infrangere flotei ruse, inaltii demnitari taristi s-au gandit sa incerce a ridica moralul ostirii prin instituirea unei medalii cu urmatoarea inscriptie: "Sa va rasplateasca Domnul". Tarul Nicolae II (1894-1917) nu a fost de acord cu acest proiect, scriind pe el urmatoarea rezolutie: "La timpul sau".
Neintelegand sensul rezolutiei, initiatorii au batut medalia cu urmatoarea inscriptie: "Sa va rasplateasca Domnul, la timpul sau". :D
nero

Mesaj de nero »

:lol: asta e dintr un magazin istoric vechi
vasil

Mesaj de vasil »

Asa este: "Magazin istoric anul XXI, nr 1 (238) ian 1987, pag 57" :D
Este un magazin vechi in care tin cateva bancnote. Am vazut textul si mi s-a parut bun de postat....
cartelcoserv

tara mandra ,cinste functionarilor tai

Mesaj de cartelcoserv »

astazi,mi-am trimis sotia sa ridice un colet extern.inauntrul,printre alte maruntisuri,cateva bancnote din burma ,1944 ocupatia japoneza,cateva bancnote hong kong 1 cent cca 1950 si cateva nancnote din bosnia ,1000 dinari 1992.
tineti-va bine.vamesul mi-a solicitat sa aduc dovada de la bancA CA ACESTE BANCNOTE NU MAI SUNT IN CIRCULATIE....
zis si facut.m-am dus la prima banca (BCR).bineinteles,doamna de acolo s-a uitat la bancnote ca la urs si a zis ca nu intra in atributiunile ei asa ceva.la a doua banca,casiera de la operatii valutare s-a uitat lung la mine si cred ca era deja cu mana pe butonul de panica...
asa ca sunt intr-o mare dilema.ma puteti ajuta cu sugestii?
cum pot demosnt6ra ca nu sunt in circulatie?
:?:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Puneti vamesul sa intre pe site-urile bancilor nationale respective, acolo sunt afisate bancnotele in circulatie... ori, ca sa nu zica ala ca va bateti joc de el, printati imaginile cu bancnotele in circulatie... sau mergeti cu ultimul catalog Pick...sau dati-i mita niste dinari bosnieci... ca acolo oricum circula numai euro... :twisted:
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

banivechi scrie:Puneti vamesul sa intre pe site-urile bancilor nationale respective, acolo sunt afisate bancnotele in circulatie... ori, ca sa nu zica ala ca va bateti joc de el, printati imaginile cu bancnotele in circulatie... sau mergeti cu ultimul catalog Pick...sau dati-i mita niste dinari bosnieci... ca acolo oricum circula numai euro... :twisted:
in pick nu se specifica daca bancnota respectiva mai este in circulatie.dar pot sa ii fac cadou cateva piese,sa se duca el sa le schimbe la banca... :wink:
cartelcoserv

si una din bancnotele in cauza...

Mesaj de cartelcoserv »

[img]http://img.photo%20bucket.com/albums/v642/cartelcoserv/burma.jpg[/img]
http://img.photobucket.com/albums/v642/ ... /burma.jpg
banivechi

Mesaj de banivechi »

Faine bancnote!
Alex
moderator
moderator

Re: Glume...numismatice

Mesaj de Alex »

vasil scrie:Dupa batalia de la Tsushima (27-28 mai 1905), in cursul careia flota japoneza comandata de amiralul Togo a provocat o grea infrangere flotei ruse, inaltii demnitari taristi s-au gandit sa incerce a ridica moralul ostirii prin instituirea unei medalii cu urmatoarea inscriptie: "Sa va rasplateasca Domnul". Tarul Nicolae II (1894-1917) nu a fost de acord cu acest proiect, scriind pe el urmatoarea rezolutie: "La timpul sau".
Neintelegand sensul rezolutiei, initiatorii au batut medalia cu urmatoarea inscriptie: "Sa va rasplateasca Domnul, la timpul sau". :D
Legenda circula si la rusi, dar se pare ca tot textul este un citat din Noul Testament. Oricum, asta e medalia cu pricina:
Imagine Imagine
Scrie răspuns