inca un 5 lei 1883
-
roantichitati

Fara nici o indoiala ca este cea mai rara varianta in randul celor din 83 , nu e nici o speculatie , iar raportul este destul de maricel in favoarea acestei monede ( comparativ cu celelalte doua ) . Tirajul de 2,3 mil se refera la cele doua variante cu romburi la coroana si diferente la marimea scrisului la gravor . Din cate stiu la aceasta moneda nu se cunoaste tirajul .ZAR scrie:Revenind si la moneda din topic se poate cere 100 lei (sau chiar mai mult) daca se ia in calcul speculatia din piata ca este varianta mai rara.Personal nu sunt de acord cu kestia asta, tirajul este dat la total pt. toate variantele la aceasta moneda (2.300.000), presupun ca nu exista informatii detaliate - exact cate au fost batute din fiecare.chuck scrie:In ceea ce privest pretul ma gandisem eu
la un pret de eventuala vazare de 100 Ron
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Eu sunt convins ca sunt deja cativa din cei de pe forum care o sa liciteze oricumMihai scrie:Poate par nebunPunem cativa dintre noi cate 20-40$ (50-100 lei) pentru a o cumpara? Si se angajeaza unul din noi la licitatie? Sa fie un fel de piatra de temelie a asociatiei noastre numismatice? Nu aruncati cu pietre!
-Eu am intalnit in proportie aproximativ egala toate variantele dar bineinteles nu pot fi luat ca exemplu.Din lipsa unor informatii exacte ramane totusi o speculatie (parerea mea).Daca este intr-adevar (mult) mai rara atunci celelalte variante ar trebui sa fie mai slab cotate la aceeasi stare, ori daca cea din topic e evaluata intre 50-70 lei, restul ar fi sa zicem doar la pretul metalului (in jur de 25 lei) - dar nu se aplica.
-Dl. roantichitati de unde aveti informatiile asupra tirajului, adica faptul ca aceasta varianta nu este inclusa in acele cifre
Eu il consider total.
-Dl. roantichitati de unde aveti informatiile asupra tirajului, adica faptul ca aceasta varianta nu este inclusa in acele cifre
Ultima oară modificat 23 Mai 2008, 11:19 de către ZAR, modificat de 3 ori în total.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
roantichitati

pentru folrin232
Cotatiile pt monedele lui Florin .
2 Lei 1873 XF+ ( in sinstemul american probabil ar putea fi gradata cu un AU 50 sau chiar 55 , dar nu consider ca este echivalentul cu ceea ce noi numim aUNC )
5 Lei 1881 XF ( la aceasta moneda porozitatea metalului imi seamana foarte mult cu cea a monedelor curatzate in soltie de acid sulfuric – daca e asa ….starea e alta )
5 Lei 1882 XF
250 Lei 1935 ( la aceasta moneda nu pot sa spun decat ca este o piesa foarte foarte frumoasa , SUPERBA , este un UNC si nu la limita de jos deci peste MS 60 )
50 Bani 1881 F
50 Bani 1881 VF
Si acum daca tot ai fost cu ideea asta , da-ti si tu cu parerea !
.
2 Lei 1873 XF+ ( in sinstemul american probabil ar putea fi gradata cu un AU 50 sau chiar 55 , dar nu consider ca este echivalentul cu ceea ce noi numim aUNC )
5 Lei 1881 XF ( la aceasta moneda porozitatea metalului imi seamana foarte mult cu cea a monedelor curatzate in soltie de acid sulfuric – daca e asa ….starea e alta )
5 Lei 1882 XF
250 Lei 1935 ( la aceasta moneda nu pot sa spun decat ca este o piesa foarte foarte frumoasa , SUPERBA , este un UNC si nu la limita de jos deci peste MS 60 )
50 Bani 1881 F
50 Bani 1881 VF
.
Re: pentru folrin232
Scuze ca raspund abia acum insa am fost plecat din Bucuresti cateva zile. Parerea mea:roantichitati scrie:Cotatiile pt monedele lui Florin .
5 Lei 1882 XF
50 Bani 1881 F
50 Bani 1881 VF
.
2 lei 1873 XF-
5 lei 1881 XF+ (@roantichitati: cred ca porozitatea aia apare din cauza luminii mai mult pt ca la lupa nu prea se vede nimic)
5 lei 1882 XF
250 lei 1935 BU (este cred una din cele mai bine conservate piese existente- ceea ce americanii ar grada ca MS70)
50 bani 1881 F
50 bani 1881 Vf+
-
Tudor C
Pentru a nu mai deschide un nou topic si pentru ca nu sunt expert in evaluarea monedelor (deocamdata),
postez intrebarea mea aici. Cat credeti ca ar merita aceste monede? Imi cer scuze si pentru ocuparea inutila a spatiului destinat discutiilor si le multumesc anticipat tuturor celor ce ma pot ajuta.
- Fişiere ataşate
-
- 5768957_1[1].jpg (37.43 KiB) Vizualizat de 13070 ori
-
- 5768782_1[1].jpg (36.67 KiB) Vizualizat de 13072 ori
-
- 5768755_1[1].jpg (34.63 KiB) Vizualizat de 13073 ori
-
Tudor C
domnule banivechi,
as dori sa va intreb in ce masura faptul ca o moneda a fost curatata scade valoarea respectivei monede, pentru a fii in cunostiinta de cauza la urmatoarele mele achizitii. si mie mi-au parut a fi curatate respectivele monede, dar totusi cum va dati seama de diferenta dintre o moneda cu luciu natural si una curatata?
ce parere aveti de aceasta moneda?
http://www.okazii.ro/catalog/5768697/ob ... EBITA.html
multumesc
as dori sa va intreb in ce masura faptul ca o moneda a fost curatata scade valoarea respectivei monede, pentru a fii in cunostiinta de cauza la urmatoarele mele achizitii. si mie mi-au parut a fi curatate respectivele monede, dar totusi cum va dati seama de diferenta dintre o moneda cu luciu natural si una curatata?
ce parere aveti de aceasta moneda?
http://www.okazii.ro/catalog/5768697/ob ... EBITA.html
multumesc