Matrita monetara?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Revin cu o intrebare...

Matrita monetara sau nu... ii facusem o oferta persoanei care a vandut-o, asta in cazul in care ar putea sa o ,,recupereze,,
Tocmai am primit un mesaj, piesa fiind disponibila... (binenteles, pentru bani multi :arhh: )

Care credeti ca ar fi pretul maxim ce merita oferit?

p.s. Daca reusesc sa o si achizitionez... va fi la dispozitia celor care vor sa o studieze...
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pai daca inainte a fost 85 euro, si vinzatorul a recuperat-o asta e ori din cauza ca cel care a cumparat-o n-a platit-o ori a platit-o si a returnat-o din diverse motive: costuri ascunse prea mari (taxe postale astronomice de ex), defecte ascunse (rugina prea accentuata, lovituri) sau nu e ceea ce pare. Adica in loc de matrita monetara o fi lucrarea vreunui ucenic bijutier. Daca e intr-adevar matrita monetara, se pune problema legalitatii detinerii unui asemenea obiect. Nu e ceva gen clame de hirtie sau mine de creion de 0,5 cu care un angajat pleaca acasa in geanta fara sa fie probleme. Stiu un australian care a cumparat acum citiva ani o matrita de la o moneda coreeana de pe la inceputul sec XX cu o gramada de bani, ca sa constate ca e o matrita uzata, dar de catre falsificatorii chinezi contemporani. Prin arhiva de pe coinpeople e topicul. Parerea mea e ca ar fi bine sa cereti mai intii niste imagini foarte clare, cu matrita linga o moneda pentru a putea compara detaliile, si de-abia apoi sa negociati pretul. Sau sa mergeti la risc si sa stabiliti din start pretul pe care sinteti dispus sa-l dati fara sa fiti convins de autenticitate. Eu as zice un adaus de 50 - 75% la cei 85 euro initiali. Daca nu e buna macar aveti o ciudatenie in colectie dar nu prea scumpa. daca e buna, aveti cu ce va mindri.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

sigillum2008 scrie:Revin cu o intrebare...

Matrita monetara sau nu... ii facusem o oferta persoanei care a vandut-o, asta in cazul in care ar putea sa o ,,recupereze,,
Tocmai am primit un mesaj, piesa fiind disponibila... (binenteles, pentru bani multi :arhh: )

Care credeti ca ar fi pretul maxim ce merita oferit?

p.s. Daca reusesc sa o si achizitionez... va fi la dispozitia celor care vor sa o studieze...
Eu sunt de parere ca inainte de a putea afla o parere despre pret sa
intrebati persoana respectiva daca forma capului reginei este in interior sau in exterior , pentru ca daca este in relief ( asa cum cred eu ) nu este o matrita ci o piesa care ajuta la creearea negativului prin imprimarea pe matrita ( am explicat asta intr-un post anterior si am dat si un link unde se
explica pe larg metologia de creere a unei matrite ) . In functie de raspunsul asta cred ca pretul difera in mod substantial !
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Va multumesc pentru sfaturi!

Am vorbit cu vanzatorul... care m-a asigurat ca este ,,butucul negativ,, imaginea fiind concava (deci, un negativ)

Despre alte imagini mai clare... nu e cazul deoarece imi va trimite piesa pentru a o putea studia (urmand sa o achizitionez doar in cazul in care sunt pe deplin satisfacut)

Merita oferit 350 Euro? (cat cere vanzatorul...)
banivechi

Mesaj de banivechi »

Daca aveti banii si va place piesa, de ce nu? Nu e cu nimic mai prejos decit un sigiliu in definitiv... :wink:
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Eu de obicei am regretat atunci cand nu am luat ceva si aproape niciodata atunci cand am cumparat ceva . Depinde de interesul manifestat pt piesa si daca credeti ca se inscrie in colectia pe care o aveti. Mie mi-au intrat niste stampile de bronz .....si tare mi-e teama ca o sa ma apuc si de stampile , asa poate o sa va apucati si dumneavoastra sa colectionati matrite . Daca o luati merita sa faceti cercetari sa stiti exact ce anume s-a batut cu ea .Daca v-a cerut 350 eu cred ca s-ar putea sa vi-o lase la 300 .
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Mi-au intrat niste "stampile ? matrite? " metalice , avnad ca tema diverse personalitati sau evenimete , majoritatea fiind din perioada comunista , din cate mi-am dat seama cu ele se imprimau plicuri sau se executau chiar "ilustrate" care apoi erau transformate in maxime ?! Stie cineva mai detaliat , de catre cine erau executate aceste "matrite" si cum erau folosite ? Atasez jos o foto cu cateva dintre ele .
Fişiere ataşate
DSC000077OP.jpg
DSC000077OP.jpg (95.2 KiB) Vizualizat de 9629 ori
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

roantichitati scrie:Mi-au intrat niste "stampile ? matrite? " metalice , avnad ca tema diverse personalitati sau evenimete , majoritatea fiind din perioada comunista , din cate mi-am dat seama cu ele se imprimau plicuri sau se executau chiar "ilustrate" care apoi erau transformate in maxime ?! Stie cineva mai detaliat , de catre cine erau executate aceste "matrite" si cum erau folosite ? Atasez jos o foto cu cateva dintre ele .
Piesele Dv. sunt ''Matrite''... mai exact - clisee de tipar folosite în lucrarile de imprimerie.
Cele din imagine fiind realizate pe placi din zinc, cu imagini fotografice descompuse in raster.

NU erau folosite pentru a imprima plicuri si nici pentru a realiza ilustrate(maxime)... ci erau folosite pentru a reproduce imaginile respectivelor plicuri (ilustrate) - in publicatii de specialitate.

-Erau ''executate'' in atelierul responsabil cu realizarea cliseelor (existent in fiecare intreprindere poligrafica, tipografie). Judecand dupa tematica - este probabil ca piesele Dv. sa provina din tipografia revistei ''Filatelia''.

---------------------------------

Am si eu cateva sute de matrite, cea mai mare parte provenind din tipografia unui muzeu... fiindu-mi oferite de catre peroana insarcinata cu distrugerea acestora. (asta dupa ce s-a decis casarea lor, in urma trecerii la Tehnoredactare Computerizata respectiv la Imaginea Digitala)

Detin atat matrite din zinc... cat si din cupru, aluminiu, placi de linoleum, cauciuc, blocuri de lemn... chiar si pietre litografice, dintre care unele depasesc 15 Kg.
.............
Sunt lipsite de valoare comerciala insa eu le colectionez pentru un viitor exponat --- Istoria Tiparului si a Scrisului--- incercand a ilustra prin acesta, o istorie a imaginii si a cuvantului reprodus.

Am adunat de-a lungul timpului, de la diplome romane, manuscrise medievale si stampe de epoca - pana la masini de scris si utilaje tipografice... acestora adaugandu-se si numeroase tiparituri de sec. XVI - XVIII. (carti, ziare, documente si chiar bancnote)
BogyAntic
**
**

Mesaj de BogyAntic »

Arata interesant dar din ce an este ?
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

sigillum2008 scrie:
NU erau folosite pentru a imprima plicuri si nici pentru a realiza ilustrate(maxime)... ci erau folosite pentru a reproduce imaginile respectivelor plicuri (ilustrate) - in publicatii de specialitate.
Domnule Sigilum2008 , aveti o colectie foarte interesanta si inedita as putea spune , multumesc pentru informatii , aveti dreptate , sunt din zinc , unele au pe partea de imprimare un strat fin de cupru iar in cazul altora alama (?).
In ceea ce priveste scopul acestor matrite va inselati , ele chiar au fost concepute si utilizate pentru imprimarea plicurilor si in unele cazuri a unor ilustrate . Eu am achizitionat o plasa de matrite impreuna cu plicuri ( intreguri postale ?! ) si maxime , “la pachet” , iar majoritatea matritelor le am si concretizate ( daca pot pot zice asa ) in intreguri postale (?) sau in doua cazuri in ilustrate , transformate apoi in maxime .Nu ma pricep la plicuri , maxime …si ce este legat de aceasta ramura , dar am observat ca multe din maximele pe care le-am luat erau introduse in plicuri cu aceeas tematica . Achizitia am facut-o de mai mult timp (chiar daca nu sunt in strict domeniul meu de interes ) mi-au placut si le facusem uitate pana intr-o zi cand ma-am hotarat sa-mi reorganizez “vechiturile”.
Plicurile sunt imprimate pe spate , avand timbru stampilat , iar pe fata au inca un timbru stampilat ( identic sau nu cu cel de pe spate ) . Stampilele de pe timbrele de pe fata plicurilor sunt identice sau nu cu cele de pe spate , si sunt puse de un oficiu postal sau imprimate tot cu ajutorul unei matrite . De asemenea pe unele plicuri tot pe partea din fata se afla pret , nr de exemplare si stampila cu OMOLOGAT si numarul plicului . Am si o matrita care imprima pretul . In foto atasata sunt doua plicuri imprimate cu doua din matritele din foto atasata anterior si o “ vedere – ilustrata” transormata in maxima a carei matrita de asemenea o am . Matrite pentru “ilustrate” am doar 5 si din pacate doar 2 ( cele mai simple ) le am si materializate in ilustrate . Atasez un link cu foto ale celor 5 si unul cu foto de mai jos la o rezolutie mai mare .

http://img530.imageshack.us/my.php?image=matritecx3.jpg

http://img301.imageshack.us/my.php?imag ... oppjt9.jpg
Fişiere ataşate
MAXIME...jpg
MAXIME...jpg (98.01 KiB) Vizualizat de 9413 ori
Scrie răspuns