Negativ interesant
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Negativ interesant
Ati mai vazut asa ceva, ce ar putea fi?
- Fişiere ataşate
-
- proba.jpg (58.56 KiB) Vizualizat de 9551 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Poate ca era folosita pentru turnarea matritelor.
Adica obiectul era folosit intr-o etapa intermedia a falsificarii.
Negativul era luat de pe moneda, pe foita de cupru, apoi macheta era folosita la obtinerea matritei care abia in final ajungea sa bata monedele false.
Adica obiectul era folosit intr-o etapa intermedia a falsificarii.
Negativul era luat de pe moneda, pe foita de cupru, apoi macheta era folosita la obtinerea matritei care abia in final ajungea sa bata monedele false.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
In mod sigur n-a fost folosit pentru supratiparire.sorin70 scrie:Pare facuta din cupru asa ca nu poate fi o matrita caci metalul e foarte moale. Din punct de vedere constructiv aduce mai mult cu o placa pentru imprimarea bancnotelor. E posibil sa fi folosit la supratiparirea unor alte bancnote sau hartii de valoare ? Vad parca niste urme de tocire.
Vanzatorul zice ca este facut din plumb, pe care s-au montat niste foitze de cupru. Iar plumbul e metal si mai moale decat cuprul, deci cu asa ceva sigur nu s-a "batut" moneda.
Oricum pare o chestie interesanta, si ma gandesc daca s-o cumpar, dar habar n-am cat se poate oferi pe asa ceva.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-Probabil initial arata mai bine (grafica) dar dupa folosire plus trecerea timpului - depinde si unde a fost depozitata, oricum pare curatata recent - a ajuns in starea actuala. 
-La vremea cand circula chiar si o executie rudimentara ar fi pacalit pe multi mai ales daca era tot din Au sau macar aurita.
-Eu imi pun intrebarea daca nu cumva e realizata recent - cu scopul de a pacali colectionarii?
http://www.worldwide-numismatics.com/Au ... %2010K.jpg
-La vremea cand circula chiar si o executie rudimentara ar fi pacalit pe multi mai ales daca era tot din Au sau macar aurita.
-Eu imi pun intrebarea daca nu cumva e realizata recent - cu scopul de a pacali colectionarii?
http://www.worldwide-numismatics.com/Au ... %2010K.jpg
- sigillum2008

Nu e pentru sigilii de ceara... si nici nu a fost realizata recent pentru a pacalii colectionarii
Este interesanta piesa, dar din pacate nu e un sigiliu ori stampila folosita pentru autentificat documente (Cu atat mai putin pentru a falsifica monede ori bancnote)........
ci o matrita (intr-adevar veche) folosita in tipografie, pentru e reproduce imaginea respectiva in vreo carte(pliant, reclama...)
Am vazut foarte multe piese de acest gen...insa pentru moment am numai o singura imagine...
Cat despre pret... nu merita mai mult de 20-30 Euro
Este interesanta piesa, dar din pacate nu e un sigiliu ori stampila folosita pentru autentificat documente (Cu atat mai putin pentru a falsifica monede ori bancnote)........
ci o matrita (intr-adevar veche) folosita in tipografie, pentru e reproduce imaginea respectiva in vreo carte(pliant, reclama...)
Am vazut foarte multe piese de acest gen...insa pentru moment am numai o singura imagine...
Cat despre pret... nu merita mai mult de 20-30 Euro
- Fişiere ataşate
-
- matrita.jpg (48.89 KiB) Vizualizat de 9452 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin