ajutor!

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

sorin70

Mesaj de sorin70 »

Din pacate pretul timbrelor a scazut fantastic.
Am vazut un caz cand cineva voia sa vanda in talcioc vreo cateva sute de timbre straine din perioada anilor 80 si nu i se ofereu nici 5 bani pe bucata.
Mai grav este ca nici seriile nestampilate romanesti din perioada 1970-1989 nu prea mai au pret iar unii au strans cu migala si cu efort ani in sir colectii frumoase la care pretul efectiv s-a prabusit.
Chiar si vestitele colite nedantelate, atat de greu de obtinut "pe vremuri", au pierdut mult din valoare.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Si mie mi se par cunoscute multe dintre timbrele din poze. Cred ca sunt dintre cele care se vindeau in plicurile cu timbre ale Romfilatelia prin anii '80. Deci ma indoiesc ca au o valoare foarte mare. O evaluare precisa ar putea fi facuta cu catalogul in mana, dar pentru multe dintre ele munca de cautare in cataloage ar fi prea mare fata de valoarea lor. Nu ma pot pronunta asupra celorlalte timbre din colectie.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

sorin70 scrie:Din pacate pretul timbrelor a scazut fantastic.
Am vazut un caz cand cineva voia sa vanda in talcioc vreo cateva sute de timbre straine din perioada anilor 80 si nu i se ofereu nici 5 bani pe bucata.
Mai grav este ca nici seriile nestampilate romanesti din perioada 1970-1989 nu prea mai au pret iar unii au strans cu migala si cu efort ani in sir colectii frumoase la care pretul efectiv s-a prabusit.
Chiar si vestitele colite nedantelate, atat de greu de obtinut "pe vremuri", au pierdut mult din valoare.
Nu cred ca a scazut pretul timbrelor, ci doar ca timbrele romanesti din anii '70-'80 erau supraevaluate si acum au ajuns mai aproape de valoarea reala. Din pacate politica Postei Romane din acei ani de a emite serii de timbre doar in interes comercial pentru colectionari a dus la o sanctionare pe piata internationala (nu stiu daca nu si una oficiala) si implicit la o lipsa de interes care s-a materializat in preturi scazute.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

amonra scrie:Incercati cu o capsula a timpului, cand puneti fundatia unei case :D .

Mai bine nu, sa nu se prabuseasca viitoarea casa la fel ca si pretul timbrelor. :lol: :lol:
Scrie răspuns