targ Sutu

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Si eu am avut putin noroc - am reusit sa cumpar niste piese bune - 2 ordine 'Coroana Romaniei' , ambele model 1881, cavaler, la un pret destul bun.
ZAR

Mesaj de ZAR »

berserkr scrie:Si mie mi s-a parut reusit. Foarte bogat in cam toate sectiunile. Pacat ca n-am prea avut bani :) Insa tot m-am ales cu cate ceva.
Subscriu. :)
ZAR

Mesaj de ZAR »

Tocmai am venit de la Sutu.20 lei 1883 - XF la 600 euro. :evil: Nici macar UNC nu valoreaza atat de mult.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Pantiru scrie:Si eu am avut putin noroc - am reusit sa cumpar niste piese bune - 2 ordine 'Coroana Romaniei' , ambele model 1881, cavaler, la un pret destul bun.
Nu exista model 1881 , acesta este anul infiintari ordinului. Exista model 1 care incepe din 1881 pana in 1932 si modelul 2 din 1932 -1947. Practic piesele ce le-ati luat pot fi din perioada lui Carol I , Ferdinand sau chiar Carol II inceput.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

ZAR scrie:Tocmai am venit de la Sutu.20 lei 1883 - XF la 600 euro. :evil: Nici macar UNC nu valoreaza atat de mult.
Cred ca stiu locul exact unde l-ati vazut. Nu cumva in coltul din stanga al cladirii, cum intri? :D Era acolo cineva care "practica" asemenea preturi...Oricum a fost reusit targul (desi n-am luat mare lucru), foarte bogat in exponate si foarte animat. In plus mi s-a parut mai bine organizat ca de obicei.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Eu nu am reusit sa gasesc nimic interesant pentru colectia mea. Monede de bronz romane frumoase si mai ieftine nu am gasit. Am intrebat vreo 2-3 persoane daca au monede medievale din Tara Romaneasca. Cel mai bun raspuns primit a fost ca nu exista asa ceva de vanzare, deci nu am sanse sa geasesc :twisted: . Un singur domn avea de vanzare vreo 3-4 falsuri cu 10 euro bucata, dar mi-au sarit mie in cap care nu sunt un mare cunoscator :P

Sper ca la urmatorul sa am mai mult noroc.
miguelito

Mesaj de miguelito »

Unde se desfasoara mai exact targul? In interiorul cladirii muzeului sau in curte? Se plateste taxa de intrare?

Saptamana trecuta am vazut o piesa interesanta dupa ce tocmai cumparasem alte doua si ramasesem fara bani. Am aflat de la vanzator ca vine si la Sutu si sper sa nu fi dat-o intre timp.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
ZAR

Mesaj de ZAR »

berserkr scrie:
ZAR scrie:Tocmai am venit de la Sutu.20 lei 1883 - XF la 600 euro. :evil: Nici macar UNC nu valoreaza atat de mult.
Cred ca stiu locul exact unde l-ati vazut. Nu cumva in coltul din stanga al cladirii, cum intri? :D Era acolo cineva care "practica" asemenea preturi...Oricum a fost reusit targul (desi n-am luat mare lucru), foarte bogat in exponate si foarte animat. In plus mi s-a parut mai bine organizat ca de obicei.
-Dupa coltul din dreapta, cum intri. :) Personal am luat doar un Buffalo Nickel-1936 (cel mai comun an).
-Sotia mea a luat ceva bancnote: Afganistan si China.
Ultima oară modificat 23 Iun 2008, 10:23 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eh, deci existau doua colturi cu preturi de acest gen. Hopa! Te pomenesti ca pretul se generalizeaza :D

@valentinian: uneori e bine sa intrebi....mai gasesti cate ceva :)
ZAR

Mesaj de ZAR »

-Sunt doar cazuri izolate la 600 euro sau mai scump, am intalnit chiar si la 1000 mai demult.
-Pretul frecvent (normal) pt. 20 lei 1883 variaza intre 200-300 euro, functie de stare. :wink:
Ultima oară modificat 23 Iun 2008, 13:35 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

O fi fost din cele emise in 1884 :twisted:
ZAR

Mesaj de ZAR »

sorin70 scrie:
O fi fost din cele emise in 1884 :twisted:
Mai mult ca sigur. :lol:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

ZAR scrie:-Sunt doar cazuri izolate la 600 euro sau mai scump, am intalnit chiar si la 1000 mai demult.
....................................................
Sunt cazuri asemanatoare la toate tipurile de monede. Ma intreb ce cauza ar putea avea in spate? Tun dat unuia mai putin avizat dar cu bani? Sau speranta ca aceste preturi pot deveni normale doar enuntandu-le?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Cred ca mai degraba varianta cu ''tun...'' Daca cineva cu bani si mai putin avizat da 600-1000 euro pe 20 lei 1883 nu va fi luat ca etalon (pret normal).Eu am platit cu foare muti ani in urma 100 USD pe un Morgan Dollar-1921 (cel mai comun) se ia cineva dupa mine ? Nu cred... :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

A doua ipoteza e altfel. Nu in sensul ca lumea ar crede etalon pe unul care a dat mai mult, ci in sensul ca uneori se poate manipula opinia prin simpla afisare constanta a unei idei. Stiu ca ar fi naiv din perspectiva Dvs sau a mea, mai ales ca desi manipularea de tipul respectiv merge in anumite cazuri, in mediul numismatic de la noi este naivitate curata. Insa poate unii chiar cred ca este posibil.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns