EFIRO 2008

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

ROMANIA LIBERA - "Timbre de 800 milioane de euro, in competitie la Bucuresti" 24.06.08
http://www.romanialibera.ro/a127850/tim ... resti.html
Mihai
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

amonra scrie:Nu ma refer la asta.

a) Baiatul ala tanar de la Posta a inceput discursul cu "Distinsi membrii ai casei regale si dragi invitati" ( deci Hohenznolernii si restul plebei ).
Culmea a fost cand s-a dovedit ca "membrii casei regale" e doar actorasul devenit print - printul Duda.
b) Din cele 4 carti postale personalizabile la Posta, 2 din ele sunt foste resedinte regale ( Peles si Palatul Elisabeta ) si restul sunt cu Arcul de Triumf si Ateneul. Poate mai erau cladiri si locuri mai frumoase de atat, dar deh, politica...
c) Una dintre colite e o repoducere a il infatiseaza pe Carol II si in partea dreapta e pus timbrul rotund cu Capul de Bour. .... ce legatura are printul aventurier cu Capul de bour ?
d) Toata lumea a asteptat ca alteta sa, printul Duda sa termine turul muzeului . Cum treaba s-a prelungit, am plecat fara sa pot vizita. Ce era mai suparator era modul in care strainii intrebau in engleza cand se poate intra si amanrile repetate de "5 minute" ale oamenilor de la paza.

Dar parca expozitia-targ de filatelie era sub INAAAALTUL PATRONAJ AL PRESEDINTIEI, nu al casei regale.
ronin

Mesaj de ronin »

vlahul scrie:As fi totusi curios sa aflu ce achiziti au facut membrii forumului la aceasta manifestare.
Am trecut si eu azi pe la expozitie. Fiind penultima zi nu prea mai erau standuri pline. Am fost cu cineva care si-a cumparat timbre, dar am inteles ca si alea se cam terminasera (era vorba de niste mape scoase cu ocazia expozitiei). Eu am luat o medalie scoasa de Posta Romana.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Am vazut si eu medalia , era chiar frumoasa parca mai bine realizata decat moneda BNR, dar mi-am impus ca in actualele conditii financiare sa nu mai cumpar decat monede. Asa ca am inghitit in sec si am lasat-o acolo.
Dupa cum vedeti am o vointa de fier :lol:
amonra

Mesaj de amonra »

Fierul bate argintul de 925/1000 :D !
Pecunia non olet.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

amonra scrie:Fierul bate argintul de 925/1000 :D !
L-a batut lejer si pe cel de 999 / 1000 :lol:.
amonra

Mesaj de amonra »

Da, dar cea de la BNR nu e asa de frumoasa ca cea de la ROMFILATELIA, desi titlul este de 24K la BNR.
Pecunia non olet.
ronin

Mesaj de ronin »

amonra scrie:Da, dar cea de la BNR nu e asa de frumoasa ca cea de la ROMFILATELIA, desi titlul este de 24K la BNR.
Asta asa e :wink: .
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Mihai Caracotea scrie:Super realizare mapa si albumul emisiunii "Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008 (III) - 150 de ani de la apariţia primelor mărci poştale româneşti", pretul pe masura, am dat aproximativ 325 de lei pe amandoua, dar fac toti banii :D .
Ce dimensiuni are mapa?
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vlahul scrie:Eh... vedeti, tocmai aici e problema, daca nu putem proba, stam pe zvonuri...
Problema este ca ma indoiesc ca ar putea fi gasita o chitanta sau o nota oficiala cum ca timbrele au fost scoase pentru colectia lui Carol... Pe de alta parte insa, Carol al II-lea a fost probabil un filatelist pasionat care a avut toate conditiile sa-si mareasca colectia.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

ronin scrie:Eu am luat o medalie scoasa de Posta Romana.
Aveti o imagine?
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Alex scrie:
Mihai Caracotea scrie:Super realizare mapa si albumul emisiunii "Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008 (III) - 150 de ani de la apariţia primelor mărci poştale româneşti", pretul pe masura, am dat aproximativ 325 de lei pe amandoua, dar fac toti banii :D .
Ce dimensiuni are mapa?
Masor si revin :D
Ultima oară modificat 30 Iun 2008, 08:47 de către KARAMIHAI, modificat de 2 ori în total.
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Alex scrie:
ronin scrie:Eu am luat o medalie scoasa de Posta Romana.
Aveti o imagine?
LINK
Asta este? - eu nu am apucat sa o vad pe viu la EFIRO :roll:
Mihai
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Mihai Caracotea scrie:Masor si revin :D
Mersi Mihai.
Mihai Caracotea scrie:LINK
Asta este? - eu nu am apucat sa o vad pe viu la EFIRO :roll:
Multumesc. Asta pare desenul medaliei. Sunt curios si cum a iesit in final.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Nu e aceea.
Imaginea postat de dv. este probabil medalia care s-a acordat participantilor in functie de rezultate.
Medalia pusa la vanzare avea parca o marca Cap de Bour emisiunea a II-a.
Scrie răspuns