Inel medieval... romanesc???
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
- sigillum2008

Inel medieval... romanesc???
Credeti ca e vorba de o piesa medievala romaneasca? 
- Fişiere ataşate
-
- inel medieval.JPG (9.55 KiB) Vizualizat de 14810 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
- marcus aurelius

Re: Inel medieval... romanesc???
O cruce asemanatoare apare pe unele monede emise de Stefan cel Mare.sigillum2008 scrie:Credeti ca e vorba de o piesa medievala romaneasca?

Romanian Coins
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- marcus aurelius

-
sigmaringen1

...
Stefan cel Mare pe mai multe monede plaseaza crucea in ancora dubla. mai mult Stefan cel Mare ajunge la concluzia ca cele doua cruci in ancora sa apara pe blazonul familiei sale. Una reprezinta Moldova, iar cealalta Banatul de Severin si Tara Romaneasca de unde isi trage principalele radacini dinastice. El le uneste intr-un singur simbol, si anume crucea dubla. Personal cred ca este un inel romanesc. Din ce material este ? stima
Re: ...
Am citit explicatia asta intr-o carte de G. Jitaru. Este o teorie consacrata in heraldica romaneasca sau e doar teoria lui?sigmaringen1 scrie:Stefan cel Mare pe mai multe monede plaseaza crucea in ancora dubla. mai mult Stefan cel Mare ajunge la concluzia ca cele doua cruci in ancora sa apara pe blazonul familiei sale. Una reprezinta Moldova, iar cealalta Banatul de Severin si Tara Romaneasca de unde isi trage principalele radacini dinastice. El le uneste intr-un singur simbol, si anume crucea dubla. Personal cred ca este un inel romanesc. Din ce material este ? stima
-
sigmaringen1

...
si eu tot din Grigore Jitaru - Blazoane domnesti in Tara Romaneasca si Moldova sec XII- XV, am luat informatiile. Cred ca autorul s-a bazat totusi pe un studiu destul de aprofundat. Voi incerca sa trimit un e-mail unui prof de-al meu care e pe medievala romaneasca si voi reveni cu noi informatii. stima
- sigillum2008

Re: ...
Interesanta "teorie".sigmaringen1 scrie:Stefan cel Mare pe mai multe monede plaseaza crucea in ancora dubla. mai mult Stefan cel Mare ajunge la concluzia ca cele doua cruci in ancora sa apara pe blazonul familiei sale. Una reprezinta Moldova, iar cealalta Banatul de Severin si Tara Romaneasca de unde isi trage principalele radacini dinastice. El le uneste intr-un singur simbol, si anume crucea dubla. Personal cred ca este un inel romanesc. Din ce material este ? stima
Cat despre material... inelul este din bronz
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ