Bulgarii au ales reprezentarea pentru monedele lor EURO : Cavalerul din Madara
http://www.ziare.com/Bulgarii_au_ales_C ... 44165.html
Ca de obicei cu un pas inaintea noastra.
Monede EURO Bulgaria
daca e din secolul VII d.hr. e vorba de bulgari, populatie migratoare care a trecut si pe teritoriul romaniei in drumul lor spre s dunarii intre 679-681, condusi de asparuch.
am gasit ca aceast basorelief ar fi din secolele V-IV i. hr. atunci este vorba despre traci. chiar asa era si numit basorelieful: cavalerul trac de la sumen.
am gasit ca aceast basorelief ar fi din secolele V-IV i. hr. atunci este vorba despre traci. chiar asa era si numit basorelieful: cavalerul trac de la sumen.
- Tanatos2912

Nu cred ca va fi reprezentat cavalerul pe toate piesele euro-bulgaresti. Oricum, pentru cine nu a vazut, recomand din toata inima o excursie de o zi-doua la Cetatea tarilor din Veliko Tarnovo (Tsarevets Beliko Tapnobo). Este chiar o constructie impresionanta si privelistea merita toti banii.
NB! Asteptati-va sa aveti un soc legat de organizarea cetatii in comparatie cu modul nostru de a le administra.
NB! Asteptati-va sa aveti un soc legat de organizarea cetatii in comparatie cu modul nostru de a le administra.