evaluare sadagura
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
Tudor C
Revin la mai bine de sase luni cu patru piese (consider eu, intr-o stare mult mai buna decat primele sadagura), care mi-au intrat de curand in colectie si cu aceeasi rugaminte, a unei evaluari aproximative. Iar legat de moneda din cea de-a doua fotografie, va rog sa-mi spuneti daca poate fi vorba despre vreun defect de batere sau doar despre o uzura excesiva. Eu personal inclin catre prima varianta, dar astept alte pareri, mai avizate. Multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- sadagura 2.jpg (89.26 KiB) Vizualizat de 2950 ori
-
- sadagura.jpg (97.42 KiB) Vizualizat de 2950 ori
Weak strike sau o strivire ulterioara. Flanurile sadagurelor de regula sint cu grosime variabila sint des intilnite monede cu parti lipsa din desen sau legenda. Cel mai clasic exemplu - din Buzdugan (sau MBR ca sa fiu mai corect), varianta (sau eroarea) cu cifra 3 lipsa: 2 Para _ Kopieki.
3 bucati din '72 si una din '74. Statistic, la 20 de sadagure apar atitea din 1772 si 1774.
3 bucati din '72 si una din '74. Statistic, la 20 de sadagure apar atitea din 1772 si 1774.
-
Tudor C
banivechi scrie:Weak strike sau o strivire ulterioara. Flanurile sadagurelor de regula sint cu grosime variabila sint des intilnite monede cu parti lipsa din desen sau legenda. Cel mai clasic exemplu - din Buzdugan (sau MBR ca sa fiu mai corect), varianta (sau eroarea) cu cifra 3 lipsa: 2 Para _ Kopieki.
Multumesc pentru confimare si pentru informatii. Si un pret informativ, va rog...?