evaluare sadagura

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

banivechi

Mesaj de banivechi »

Cam asa. Logic, ca daca sellerul oferea livrarea gratuit le luam cu ochii inchisi. Macar ca e bronz de tun, si merita atit.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Oricum, pentru inceput, ma multumesc cu acestea. Cand vor mai aparea altele...
banivechi

Mesaj de banivechi »

Prima mea Sadagura e una mai urita decit astea. Urita sau nu, e Nr. 1.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

La fel si primul meu 5 lei...ramane Number 1 for ever :lol:
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Si am uitat sa precizez, am dat 14 euro pe ambele.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Revin la mai bine de sase luni cu patru piese (consider eu, intr-o stare mult mai buna decat primele sadagura), care mi-au intrat de curand in colectie si cu aceeasi rugaminte, a unei evaluari aproximative. Iar legat de moneda din cea de-a doua fotografie, va rog sa-mi spuneti daca poate fi vorba despre vreun defect de batere sau doar despre o uzura excesiva. Eu personal inclin catre prima varianta, dar astept alte pareri, mai avizate. Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
sadagura 2.jpg
sadagura 2.jpg (89.26 KiB) Vizualizat de 2950 ori
sadagura.jpg
sadagura.jpg (97.42 KiB) Vizualizat de 2950 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

Weak strike sau o strivire ulterioara. Flanurile sadagurelor de regula sint cu grosime variabila sint des intilnite monede cu parti lipsa din desen sau legenda. Cel mai clasic exemplu - din Buzdugan (sau MBR ca sa fiu mai corect), varianta (sau eroarea) cu cifra 3 lipsa: 2 Para _ Kopieki.
3 bucati din '72 si una din '74. Statistic, la 20 de sadagure apar atitea din 1772 si 1774.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

banivechi scrie:Weak strike sau o strivire ulterioara. Flanurile sadagurelor de regula sint cu grosime variabila sint des intilnite monede cu parti lipsa din desen sau legenda. Cel mai clasic exemplu - din Buzdugan (sau MBR ca sa fiu mai corect), varianta (sau eroarea) cu cifra 3 lipsa: 2 Para _ Kopieki.
3 bucati din '72 si una din '74. Statistic, la 20 de sadagure apar atitea din 1772 si 1774.

Multumesc pentru confimare si pentru informatii. Si un pret informativ, va rog...?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pret? Ma gindesc ca nu le-ati luat de pe ebay, unde ar valora intre 150 -250 euro (depinde si ziua si ora la care se termina licitatia) ci din Romania, probabil cu pina in 100 lei bucata.
Scrie răspuns