Criterii de colectionare
Am inceput cu un plan ambitios ,mai bine zis foarte ambitios.Am vrut sa colectionez tot ce s-a emis in Romania de la inceputuri pana in prezent.Stiu ca zambiti cand cititi aceste randuri.Acum m-as bucura sa pot incropi o colectie cat mai completa de monede medievale din Moldova si Wallachia.Sunt pe drumul cel bun.
Pãcat cã aþi renunþat la monedele transilvane.GLV scrie:Acum m-as bucura sa pot incropi o colectie cat mai completa de monede medievale din Moldova si Wallachia.
Transilvania, fortãreaþa dacilor!
Transilvania, leagãnul românismului!
Transilvania, perla României!
Transilvania, emitenta celor mai minunate monede bãtute în spaþiul românesc!
Cine mã cunoaºte cred ca mã ºi înþelege...
Puþin patriotism local nu stricã, mai în glumã mai în serios...
Oricum, felicitãri pentru o colecþie demnã de un muzeu!
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
De acord cu tine Bogdan.Dar totusi sufletul imi vibreaza mai repede la o ,,tablita'' cu o acvila pe ea sau un cap de bour decat la ochiosii taleri transilvaneni.Si apoi trag de speranta ca voi prinde vreodata in colectie si un taler de-a lui Despot.Bogdan R scrie:Păcat ca aţi renunţat la monedele transilvane.
Transilvania, emitenta celor mai minunate monede bătute în spaţiul românesc!
!
http://romaniancoins.ancients.info/gent ... detail.mht
Doamne-ajuta!GLV scrie: Dar totusi sufletul imi vibreaza mai repede la o ,,tablita'' cu o acvila pe ea sau un cap de bour decat la ochiosii taleri transilvaneni.Si apoi trag de speranta ca voi prinde vreodata in colectie si un taler de-a lui Despot.![]()
Dar si unele monede transilvane au o acvila, cea care se ridica deasupra a sapte turnuri...
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Apropo .. pentru colectionarii de piese romanesti .. daca sunteti binevoitori va rog sa ma ajutati sa completam colectia de bancnote (momentan 161 de piese) si cea de monede (momentan 85 de piese) romanesti de pe situl din semneatura mea ...
www.allnumis.ro
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
- andi_codescu

- andi_codescu

Subscriu la ideea ca pentru monede este mai indicat un aparat foto decat un scanner. Desigur, trebuie o lumina adecvata (cea naturala este de preferat) ca pozele sa fie reusite.
Am incercat sa cer vanzatorilor de pe okazii.ro dreptul de a le pune imaginile pe site dar cu exceptia la 2-3 (din mai mult de 15 vanzatori) nici unul nu a raspuns
Deocamdata se pun in medie cam 15-16 piese noi pe zi.
,toate cele bune
Sorin
Am incercat sa cer vanzatorilor de pe okazii.ro dreptul de a le pune imaginile pe site dar cu exceptia la 2-3 (din mai mult de 15 vanzatori) nici unul nu a raspuns
Deocamdata se pun in medie cam 15-16 piese noi pe zi.
,toate cele bune
Sorin
www.allnumis.ro
-
Tudor C
claus scrie:asa voi face, vol folosi si trepiedul pe care-l folosesc pentru astronomie, pentru a fi 100% stabil aparatul..
O sugestie pentru dvs. Eu am fotografiat cateva bancnote cu o camera foto digitala de doar 5 megapixeli. In schimb am folosit o lumina artificiala, mai exact blitzul de la telefonul mobil si cred ca pozele au iesit foarte clare, mai clare decat atunci cand am incercat cu lumina naturala.
Sunt cele patru bancnote de sus:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... ?cat_id=10
Si nu am folosit nici un trepied.
Ultima oară modificat 10 Iul 2008, 11:06 de către Tudor C, modificat 1 dată în total.