Criterii de colectionare
Eh, asta cu Dvs este o moda mai veche pe care am preluat-o inconstient din lectura probabil. Stiu ca nu se mai foloseste. Legat de colectionare, dupa cum am mai zis, mie tot alea din Burkina Faso imi plac mai mult 
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
stefan vasilita

poate chiar mai devreme. mie mi-au fost suficiente 6 luni sa imi dau seama ca pe tipuri nu pot sa faci romania, franta, rusia etc... poate doar transnistria si eritreea.cat despre fiecare, pe semanturi si date....GLV scrie:Discutia a alunecat mult ,mult in alta directie.E o vorba la romani ,,unde dai si unde crapa''.
Pentru Tudor C:peste 10 ani veti ajunge doar la concluzia ca o colectie completa de bancnote Romania este doar o ,,Fata Morgana''
as cita exemplul frantei, unde pt majoritatea se cunosc numarul de exemplare pastrate, in a carui colectie au fost, unde sunt acum etc. cate Flameng exista, cate unc( cred ca doar 2)etc.
sau si turcia la fel. cate exemplare s-au tiparit, cate au fost distruse de banca nationala etc.
au o baza de date. pt romania, poti sa speri la ceva complet? cate 5000 lei ocupatie sovietica sunt? cate 100 lei 1893 mai exista? ca sa faci, trebuie sa stii daca exista. si eu cred ca nu mai exista chiar tot...
Am discutat cu mai multi prieteni numismati si la aceias concluzie am ajuns-stefan vasilita scrie:GLV scrie: au o baza de date. pt romania, poti sa speri la ceva complet? cate 5000 lei ocupatie sovietica sunt? cate 100 lei 1893 mai exista? ca sa faci, trebuie sa stii daca exista. si eu cred ca nu mai exista chiar tot...
nu cred ca mai exista chiar tot ce s-a emis .Asta pana la proba contrarie.
-
stefan vasilita

adica sa existe o colectie completa ...GLV scrie:stefan vasilita scrie:Am discutat cu mai multi prieteni numismati si la aceias concluzie am ajuns-GLV scrie: au o baza de date. pt romania, poti sa speri la ceva complet? cate 5000 lei ocupatie sovietica sunt? cate 100 lei 1893 mai exista? ca sa faci, trebuie sa stii daca exista. si eu cred ca nu mai exista chiar tot...
nu cred ca mai exista chiar tot ce s-a emis .Asta pana la proba contrarie.
Multumesc celeor care au participat la discutie;
Scopul mau a fost sa vad cat de stricti sunteti in privinta criteriului de colectionare in doua sensuri
1 cat de mult il respectati (adica de achizionati si piese in afara lui)
2 cat de specializat e (cat de restrans)
Initial am vrut sa colectionez România (dupa 1866) primind de la cunoscuti multe monede straine si dand-umi seama ca utopic planul initial am inceput sa colectionez si straine;
Dupa achizitiile de anul acesta mi-am dat seama ca sunt putin haotic in colectionare (desi tinta principala a ramans tot România)
Scopul mau a fost sa vad cat de stricti sunteti in privinta criteriului de colectionare in doua sensuri
1 cat de mult il respectati (adica de achizionati si piese in afara lui)
2 cat de specializat e (cat de restrans)
Initial am vrut sa colectionez România (dupa 1866) primind de la cunoscuti multe monede straine si dand-umi seama ca utopic planul initial am inceput sa colectionez si straine;
Dupa achizitiile de anul acesta mi-am dat seama ca sunt putin haotic in colectionare (desi tinta principala a ramans tot România)
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Nici macar in vise nu am reusit "sa vad" cum arata bancnotele de 1000 lei inainte de 1890GLV scrie:
Vise ,vise.
Doar o poza amarata in "Sistemul banesc al leului" - preluata parca si in Buzdugan si ZC. Si au fost cateva emisiuni ca data de emitere.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
Tudor C
vor doar sa creasca economisirile si investitiile de portofoliu pentru a scadea consumul si a intari leul..mai creste putin si se stabilizeaza,,parerea mea..
legat tot de BNR: "Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a scăzut la 1 946 milioane euro, ceea ce face ca rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) să se situeze la 27 184 milioane euro"
legat tot de BNR: "Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a scăzut la 1 946 milioane euro, ceea ce face ca rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) să se situeze la 27 184 milioane euro"